Răsvan Popescu este noul vicepreşedinte al CNA

Elena Deacu
Media-Advertising / 2 aprilie 2015

Popescu: "Pot să contribui la o normalizare a situaţiei în instituţie"

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului l-au ales, joi, într-o şedinţă fără caracter public, pe Răsvan Popescu vicepreşedinte al instituţiei, după şase luni de la vacantarea postului.

Răsvan Popescu a întrunit 8 voturi pentru şi unul împotrivă. El a fost preşedinte al CNA în perioada 2007-2012.

Răsvan Popescu a declarat, joi, că alegerea sa în această funcţie are loc într-un context tulbure, precizând că, în timp, poate contribui la o normalizare a situaţiei, iar experienţa sa de fost preşedinte al CNA poate să conteze.

"Alegerea mea ca vicepreşedinte are loc într-un context cunoscut, într-un context să zic aşa destul de tulbure, în care, pe un fond de veşnic conflict în această instituţie, toată lumea caută soluţii. CNA caută soluţii, Parlamentul caută soluţii, prin proiectul său de modificare a Legii audiovizualului, şi consider că, în acest context, experienţa mea de fost preşedinte poate să conteze. Primul atribut al vicepreşedintelui este acela de înlocuitor al preşedintelui, în momentul în care acesta nu este disponibil. Oricând s-ar întâmpla asta, eu pot gestiona instituţia aşa cum am mai făcut-o şi în condiţiile în care se dovedeşte că sunt agreat de majoritatea colegilor mei şi în condiţiile în care sunt agreat de cei mai mulţi funcţionari ai instituţiei. Cred că pot contribui la o normalizare, în timp, a situaţiei", a spus Răsvan Popescu.

El a mai spus că, din postura de fost preşedinte al CNA, nu a avut niciodată probleme nici în gestionarea banului public şi întotdeauna Curtea de Conturi a validat modul în care şi-a încheiat mandatul.

"Şi, pe de altă parte, văd un vicepreşedinte al Consiliului şi nu un fel de adjunct al preşedintelui. Deci, un vicepreşedinte care să aibă mereu în proiectele sale un mandat din partea Consiliului şi să se ocupe de nişte proiecte speciale, cum ar fi trecerea la digital, coordonarea colectivului care face asta (se ocupă de trecerea la digital, n.r.) la noi în instituţie. Dar ne putem gândi şi la reluarea proiectului, de exemplu, de protecţie a limbii române în audiovizual. Am mai gestionat acest proiect. Ne putem gândi şi la reluarea problemei localismului, mai ales în contextul trecerii la digital, unde multe licenţe sunt în pericol, dar şi a localismului din perspectiva radio, eventual chiar a radiourilor comunitare, care pot să fie de viitor în ţara noastră. Pot fi şi proiecte interne, cum ar fi, de exemplu, îmbunătăţirea performanţelor Direcţiei inspecţie, care nu acoperă în momentul de faţă circa zece judeţe cu inspectori. Deci, un vicepreşedinte al Consiliului, care, având mandatul acestuia, poate să vină să articuleze nişte proiecte, pe care să le prezinte colegilor spre adoptare", a spus Răsvan Popescu.

El a precizat că din noua sa funcţie mai există şi posibilitatea de a funcţiona ca un fel de legătură cu toate organizaţiile şi instituţiile cu care CNA are parteneriate, în aşa fel încât să fie identificate proiecte comune, eventual modificări de norme, pe care Consiliul să le adopte.

"Cam aşa văd lucrurile şi să nu îşi imagineze cineva că de mâine lucrurile se vor schimba în mod radical. E o problemă de timp, o să dureze, însă cred că, din aproape în aproape, o să fie ceva mai bine", a mai spus Răsvan Popescu.

Acesta a precizat că, recent, a primit raportul final al cercetărilor pe care le-a efectuat Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în privinţa sa. "După circa doi ani de cercetări şi o mulţime de documente adunate, ANI mi-a transmis raportul final de evaluare, care se încheie cu concluzia că nu sunt probleme de legalitate, că nu sunt diferenţe semnificative între declaraţia mea de avere şi realitate şi clasează lucrarea. Am depus această încheiere, pentru că raportul nu este public, dar măcar concluziile le depun la dosarul meu de personal din instituţie", a explicat Răsvan Popescu.

În septembrie 2014, Viorel Vasile Buda a demisionat din această funcţie, invocând motive personale, dar şi-a păstrat calitatea de membru CNA.

Candidaţii pentru funcţia de vicepreşedinte au fost Lorand Turos şi Răsvan Popescu.

Potrivit art. 14 din Legea audiovizualului, vicepreşedintele CNA este ales prin vot secret de către Consiliu, în prezenţa a cel puţin 9 membri ai acestuia, pentru un mandat de 6 ani.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis pe 19 martie, cu majoritate de voturi (şase), retragerea sprijinului acordat preşedintei CNA, Laura Georgescu, şi a luat hotărârea să transmită Parlamentului o solicitare de revocare a ei din această calitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb