Raymond Breden: România, cu un an în urma celorlalte state în recesiune

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 15 aprilie 2011

Ţara noastră se află cu aproape un an în urma celorlalte state aflate în recesiune, este de părere Raymond Breden, preşedintele Camerei de Comerţ Britanico-Româ-ne (BRCC), referindu-se la poziţia României în perioada de criză economică. Potrivit domniei sale, dacă ţările vestice vor începe să iasă din criză în acest an, România se poate aştepta să facă acelaşi lucru începând cu 2012.

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a lăudat, ieri, progresul pe care ţara noastră îl înregistrează de când este membră NATO şi UE, subliniind că Executivul ar trebui să fie foarte activ în procesul de îndeplinire a angajamentelor asumate. Totodată, oficialul consideră că ţara noastră are nevoie să-şi restabileas-că reputaţia - element cheie în promovarea ei pe plan extern.

Parteneriatul, perseverenţa, potenţialul şi oamenii sunt elementele cheie necesare în relaţia dintre Româ-nia şi Marea Britanie, în opinia lui Martin Harris. Schimburile comerciale dintre cele două ţări au crescut continuu, chiar şi în perioada de criză, a subliniat domnia sa, precizând că exporturile noastre către britanici sunt cu circa 50% mai mari faţă de importuri. Valoarea comerţului bilateral a ajuns, în 2010, la 1,95 miliarde lire sterline, în condiţiile în care importurile din Marea Britanie au crescut cu 13%, iar exporturile către această ţară s-au majorat cu 54%.

În timp ce noi exportăm, printre altele, produse din domeniile telecomunicaţiilor, echipamentelor electrice şi industriei textile, suntem interesaţi de petrolul şi gazele britanicilor, a precizat Raymond Breden.

În ţara noastră activează circa 4.200 de firme britanice, majoritatea mici, în domenii ca industria textilă, auto, farmaceutica, serviciile de consultanţă, fiind simţite intenţiile ferme ale unor companii noi de a investi în energie şi, mai ales, energie regenerabilă.

În opinia ambasadorului Marii Britanii, "nu atât volumul investiţiilor în România este important, cât mai degrabă calitatea acestora". Domnia sa a amintit despre potenţialul de investiţii care există pe piaţa noastră, în ciuda sistemului birocratic destul de stufos şi anevoios.

Guvernul de la Bucureşti are nevoie de soluţii radicale pentru absorbţia banilor europeni până în 2013, iar Ambasada britanică şi Executivul englez vor sprijini eforturile administraţiei autohtone în atragerea fondurilor europene nefolosite, a precizat Martin Harris.

În opinia sa, România şi Marea Britanie, împreună cu celelalte ţări europene, vor trebui să ţină cont de statisticile recente, care atestă faptul că ritmul de dezvoltare economică al altori ţări din lume, precum Rusia, Brazilia, India, Mexic etc., nu va permite niciunei economii europene să se mai afle printre primele zece din lume, până în anul 2050. În acest sens, pentru o revenire cât mai rapidă, este necesară adoptarea unor măsuri radicale, în regim de urgenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb