RĂZVAN CUC, RE/MAX ROMÂNIA: "2015 va aduce creşterea tranzacţiilor imobiliare, dar şi a preţurilor"

A consemnat PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 12 noiembrie 2014

"2015 va aduce creşterea tranzacţiilor imobiliare, dar şi a preţurilor"

Piaţa imobiliară europeană dă semne de revenire, iar acest lucru susţine şi semnalele pozitive pe plan local, după cum ne-a declarat Răzvan Cuc, directorul regional al RE/MAX România, subsidiara locală a companiei americane de servicii imobiliare. Potrivit domniei sale, anul viitor va aduce o creştere pe piaţa imobiliară autohtonă atât din punctul de vedere al numărului de tranzacţii, cât şi în ceea ce priveşte preţurile.

Domnul Cuc subliniază că principala problemă în domeniul tranzacţiilor imobiliare este lipsa unui sistem de reglementare, menţionând că nu există o breaslă care să reprezinte interesele agenţiilor imobiliare şi să reglementeze această industrie în ţara noastră.

Reporter: Cum este văzută piaţa imobiliară autohtonă de către investitori?

Răzvan Cuc: În primul rând, este important de menţionat că piaţa europeană dă semne de revenire, fapt ce susţine şi semnalele optimiste de pe piaţa din România. Noi am observat că sunt tot mai mulţi investitori internaţionali sau locali care au proiecte în derulare sau care se pregătesc să înceapă proiecte mai ales în polii principali ai ţării (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa etc.).

Considerăm că, în acest context, anul 2015 va fi un an de creştere, atât din punctul de vedere al numărului de tranzacţii imobiliare, cât şi în ceea ce priveşte preţurile.

Reporter: Care sunt factorii care alimentează optimismul investitorilor cu privire la creşterea pieţei imobiliare autohtone?

Răzvan Cuc: Este evident că interesul potenţialilor cumpărători este tot mai mare. În plus, contextul european de revenire a pieţei imobiliare are un efect în optimismul investitorilor, deoarece aceştia sunt atenţi, în permanenţă, la evoluţiile europene şi globale.

Reporter: Ce planuri de investiţii aveţi pentru anul viitor?

Răzvan Cuc: RE/MAX este un sistem de francizare prin care afaceri independente se afiliază unei reţele internaţionale. Vom investi continuu în derularea de evenimente de training adresate proprietarilor şi agenţilor imobiliari, dar şi în dezvoltarea de noi module de training pe care le importăm din reţeaua RE/MAX International şi pe care vrem să le aplicăm în România. Vrem să transformăm agentul imobiliar local într-un consultant imobiliar, care să inspire încredere pentru clienţii RE/MAX.

Reporter: Care sunt problemele cu care v-aţi confruntat în activitatea dumneavoastră, în ultima perioadă?

Răzvan Cuc: Principala problemă cu care m-am confruntat în ultima perioadă este lipsa unui sistem normat în industria locală. Nu există o breaslă care să reprezinte interesele agenţiilor imobiliare şi să reglementeze această industrie. O altă problemă este lipsa educaţiei specifice în rândul agenţilor, acest lucru generând neîncredere în rândul clienţilor.

Reporter: Cum vedeţi resursele financiare ale populaţiei pentru achiziţia de locuinţe?

Răzvan Cuc: Este deja un lucru bine ştiut că, în România, există un procent de proprietari mult mai mare decât media din Europa. Românilor le place, în mod clar, să fie proprietari şi nu chiriaşi, drept pentru care sunt dispuşi să facă eforturi mult mai mari, să îşi asume mult mai multe riscuri decât europenii pentru a avea acest statut. Rămâne doar ca băncile să vină în întâmpinarea lor cu produse bancare performante.

Reporter: Ce planuri aveţi pentru atragerea mai multor agenţii imobiliare în reţeaua RE/MAX România?

Răzvan Cuc: Credem că cea mai bună strategie pentru a atrage cât mai multe agenţii imobiliare în reţeaua RE/MAX este implicarea acestora în amplul sistem de educaţie de care dispunem. Vom organiza evenimente de training, fie pentru persoanele active în această industrie, fie pentru antreprenorii care vor să pornească un business. De asemenea, o altă metodă prin care vom atrage agenţii imobiliare în reţeaua noastră este formarea de echipe proprii în principalele zone din ţară şi, după agenţia din Cluj-Napoca, urmează să deschidem o sucursală şi la Bucureşti. Aici vom avea o echipă care se va ocupa de traingurile din zona de sud şi va oferi suport francizelor ce se vor deschide.

Reporter: Vă mulţumesc!

RE/MAX România, subsidiara locală a companiei americane de servicii imobiliare, are în plan să-şi dubleze afacerile, anul viitor, a declarat, recent, Răzvan Cuc. Domnia sa a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă: "În 2015, ne propunem să ridicăm numărul de francize cu 15 noi locaţii, până la 27 de birouri în toată ţara, dar şi o dublare a cifrei de afaceri, până aproape de un milion de euro. În prima fază, vizăm extinderea în oraşele mari din România, cu peste 150.000 de locuitori, iar în 10 ani estimăm că vom ajunge la 110 birouri francizate şi peste 1.000 de agenţi în ţară". Pe plan local, RE/MAX vizează doar investiţii în piaţa imobiliară, unde există un potenţial uriaş de creştere, a mai spus domnul Cuc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb