RECTIFICAREA BUGETARĂ / ADRIAN BENŢA, CONSULTANT FISCAL: "Rectificarea bugetară arată că trăim pe datorie"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 august 2020

Adrian Benţa, consultant fiscal

Adrian Benţa, consultant fiscal

"Lăsăm generaţiilor următoare plăţi de făcut în contul consumului nostru de astăzi"

Rectificarea bugetară arată că România trăieşte pe datorie, consideră Adrian Benţa, consultant fiscal. Acesta subliniază că în momentul de faţă lăsăm generaţiilor următoare plăţi de făcut în contul consumului nostru de astăzi.

Domnia sa ne-a precizat: "Rectificarea este aşa cum este, trăim pe datorie. Trăim pe datorie şi în momentul în care la începutul acestui an ţi-ai propus să ai un deficit prognozat, deci înainte să înceapă pandemia, de 40 de miliarde (de lei), înseamnă că asta ţi-ai propus, să trăieşti pe datorie. Acum doar adânceşti datoria, de la 40 de miliarde la 91 de miliarde de lei (la care se adaugă la necesarul de finanţare pe acest an încă 47 miliarde de lei pentru plata datoriei emise - n.r.).

Lăsăm generaţiilor următoare plăţi de făcut în contul consumului nostru de astăzi".

Benţa spune că dacă guvernul continuă aceleaşi măsuri de stimulare a consumului ca până acum, prin emiterea de datorie, nu face decât să ne ducă în direcţia şi spre soarta pe care a avut-o Grecia.

"Nu neapărat atât de rapid ca ei, dar încet şi sigur da, acolo ajungem. Dacă guvernul ia nişte decizii şi reuşeşte să implementeze mai la timp şi mai exact programele acelea de investiţii, cum ar fi cel publicat prin ordonanţă săptămâna trecută prin care se acordă granturi, din bani europeni, de 1 miliard de euro... Dacă reuşeşte guvernul să aibă astfel de planuri de finanţare - iar ele trebuie să fie funcţionale, nu doar pe hârtie -, să urmărească Guvernul dacă au ajuns acele finanţări la firme pentru investiţii şi pentru noi angajări, am mai putea şi noi spera că nu vom avea un deficit atât de mare. Pentru că în mod normal ar trebui să te orientezi către producţie de bunuri din plan naţional. Sigur că nu poţi să produci toate bunurile de pe planetă, dar ar trebui să ne concentrăm pe nişte sectoare de activitate şi să putem să avem măcar un nivel al exporturilor egal cu al importurilor", ne-a mai spus Adrian Benţa.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Traim pe datorie de 30 ani nu este o nautate din pacate toti cei ce au fost la putere sant din acelasi aluat , dupa 89. si-au dat mana esalonul 2,3, si serviciile si au acaparat toata puterea economica politica si financiara si atunci cum sa progreseze aceasta tara?

    De la cei cu contributivitate mare la salariu : soluții ZERO.

    Citu si Orban sunt niste mincinosi ticalosi. Au promis luna de pe cer, cum vor reduce ei aparatul bugetar, cum vor da afara 20%, cum ... si pe dracu. Guvernul Orban este cel mai gras, puhav si lenes guvern EVER. Mult mai rau decat PSD. Nu numai ca nu au dat afara. Au angajat pilele lor peneliste. Niste ticalosi.

    Dati afara bugetari. Dati afara bugetari. De asta ati fost alesi. Acum mars cu voi la galeata de laturi a politicii. Porcilor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb