REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE:  PNL solicită măsuri ferme împotriva fraudării voturilor

Filip Bodoc
Politică / 5 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Partidul Naţional Liberal a solicitat Biroului Electoral Central emiterea unor decizii şi instrucţiuni cu privire la procesul de votare necesare asigurării corectitudinii desfăşurării referendumului din 6 - 7 octombrie, una dintre cerinţe fiind aceea a emiterii unui proces verbal tipizat, se consemnează într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

"Având în vedere faptul că referendumul pentru revizuirea Constituţiei se desfăşoară pe parcursul a două zile, iar în cazul acestui scrutin Guvernul nu a implementat "Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal" necesar prevenirii votului multiplu, Partidul Naţional Liberal a analizat elementele existente în procesul de votare care pot constitui instrumente de prevenire a unor eventuale fraude. În acest sens, PNL a solicitat ca procesul verbal încheiat în seara zilei de mâine, 6 octombrie, care trebuie să cuprindă inclusiv numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne în prima zi a referendumului, să fie unul tipizat/standard obligatoriu a fi încheiat în forma prestabilită, cu menţionarea numărului persoanelor care au participat la vot pe liste permanente separat de numărul persoanelor care au participat la vot pe liste suplimentare. În acest moment, tipizatul menţionat nu este înscris în anexele ghidului electoral".

Totodată, PNL a solicitat interpretarea normei care prevede verificarea "integrităţii" materialelor electorale înaintea începerii procesului de votare în dimineaţa zilei de duminică, 7 octombrie, în sensul verificării listelor electorale şi confruntării acestora cu procesul verbal încheiat în seara zilei de 6 octombrie. O altă chestiune solicitată către BEC este emiterea unei instrucţiuni care să interzică altor membri ai secţiei de votare de a gestiona listele suplimentare.

PNL mai solicită BEC instituirea obligativităţii completării declaraţiei pe propria răspundere în cazul alegătorilor care votează pe listele suplimentare, în care să se menţioneze că nu şi-au mai exercitat votul la o altă secţie de votare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Astia-s nebuni. Exisa formular tipizat pentru inchiderea primei zi de vot - 6 octombrie. 2018

    NICI Mark Zuckerberg NU-I DEPISTEAZĂ ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb