Regina Maria: Au fost realizate intervenţii ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D

D.T.
Miscellanea / 25 aprilie 2023

Dr. Vlad Predescu, Chirurg de Excelenţă în Chirurgie Ortopedică, Ponderas Academic Hospital

Dr. Vlad Predescu, Chirurg de Excelenţă în Chirurgie Ortopedică, Ponderas Academic Hospital

Dr. Vlad Predescu, Chirurg de Excelenţă în Chirurgie Ortopedică în Ponderas Academic Hospital, a realizat intervenţii chirurgicale pentru protezarea genunchiului, folosind o proteză 3D, personalizată anatomiei individuale a pacientului, informează un comunicat remis readacţiei.

Potrivit comunicatului, spre deosebire de protezele standard, de serie, care vin cu dimensiuni prestabilite şi cu o serie de instrumente care se reglează manual, proteza personalizată, realizată pe măsura pacientului, se adaptează la toate variaţiile anatomo-morfologice potenţiale, fără a exista diferenţe între forma iniţială a osului şi proteza implantată.

Intervenţiile au avut loc pe 19 aprilie, pentru tratarea a doi pacienti, în vârstă de 53 şi 71 de ani, care sufereau de gonartroza avansată, iar recuperarea postoperatorie a decurs foarte bine, pacienţii fiind externaţi după 4 zile, arată sursa.

"Conceptul revoluţionar al protezei realizate pe măsura pacientului este că regândeşte întreaga chirurgie de protezare a genunchiului, pentru că protezarea nu se mai face standardizat, ci personalizat, existând o modelare tridimensională, în baza unui examen CT, care ajută la construirea protezei pentru diferitele tipuri de anatomii ale genunchiului. În plus, tehnica vine şi cu o serie de principii chirurgicale noi şi anume de a reface forma preartrozică a genunchiului", explică Dr. Vlad Predescu, Chirurg de Excelenţă în Chirurgie Ortopedică, Ponderas Academic Hospital.

Noul tip de proteză a genunchiului este proiectat şi fabricat de Symbios, companie elveţiană, lider european în domeniul implanturilor personalizate, cu peste 30 de ani de experienţă în modelarea computerizată. Pacienţii pot beneficia de protezele tridimensionale indiferent de vârstă sau sex, iar recomandarea soluţiei chirurgicale se întâmplă în urma unor investigaţii amănunţite efectuate preoperator, se mai precizează în sursă.

"Spre deosebire de implantarea clasică a protezelor de serie, care vin cu multe dimensiuni şi multe instrumente standard, care trebuie adaptate pe genunchiul pacientului, noua procedură aduce o proteză personalizată, construită pe măsura pacientului, care poate fi implantată numai cu instrumente de unică folosinţă, construite la rândul lor pe anatomia pacientului. În felul acesta, totul este dedicat pacientului şi anatomiei acestuia, făcând ca durata intervenţiei chirurgicale să scadă la jumătate, cu o sângerare intraoperatorie redusă, iar pe termen mediu şi lung putem vorbi de o mişcare naturală a genunchiului protezat, cu nişte scoruri funcţionale foarte bune", declară Dr. Vlad Predescu, Chirurg de Excelenţă în Chirurgie Ortopedică, Ponderas Academic Hospital.

După operaţie, pacienţii rămân internaţi, în medie, 4 zile, iar primii paşi se fac în seara intervenţiei chirurgicale, în cârje, pe distanţe scurte. Marele avantaj al protezei personalizate rămâne faptul că se adaptează la toate varianţiile morfologice potenţiale, fără a exista diferenţe între forma iniţială a osului şi a implantului, respectând astfel întocmai mecanica extrem de complexă a genunchiului. În felul acesta, recuperarea este mult mai rapidă, durerile postoperatorii mai scăzute şi permite reîntoarcerea la toate activităţiile fizice.

Doctorul Vlad Predescu este şeful secţiei de Ortopedie din cadrul Centrului de Excelenţă în Chirurgie Ortopedică, în Ponderas Academic Hospital, parte a Reţelei de Sănătate REGINA MARIA, doctor în ştiinţe medicale, fiind recunoscut drept o autoritate, la nivel european, în domeniul chirurgiei artroscopice şi a chirurgiei genunchiului. Este, de asemenea, membru al Academiei Americane de Ortopedie şi în cadrul Societăţii Europene de Traumatologie Sportivă, Chirurgie a Genunchiului şi Artroscopie (ESSKA), conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb