Reţeaua de sănătate REGINA MARIA, singura care deţine trei spitale cu acreditări internaţionale, îşi consolidează expertiza medicală prin preluarea spitalului Première din Timişoara, se arată într-un comunicat al REGINA MARIA remis, astăzi, Redacţiei noastre.
"Am găsit în Première un partener strategic preocupat de excelenţa în servicii medicale, în aceeaşi măsură în care suntem şi noi. A contat foarte mult că trei dintre spitalele REGINA MARIA deţin opt acreditări internaţionale, ceea ce demonstrează preocuparea noastră permanentă pentru adoptarea şi menţinerea celor mai înalte standarde de siguranţă şi îngrijire a pacienţilor. Ne propunem împreună cu echipa medicală şi de management a spitalului Première să extindem semnificativ serviciile medicale oferite. Astfel, construim împreună o reţea naţională de îngrijire medicală, însufleţită de grijă şi respect pentru pacienţi.", a punctat Fady Chreih, CEO-ul Reţelei de sănătate REGINA MARIA, citat în comunicat.
Spitalul Première dispune de ambulatoriu integrat, laborator propriu de analize medicale şi un centru performant de imagistică, dotat cu RMN si CT.
Spitalul are o suprafaţă de 5300 mp, o capacitate de 134 paturi şi dispune de şase săli de operaţie şi bloc de naşteri.
Aici au loc peste 2500 de intervenţii chirurgicale şi 1400 de naşteri în fiecare an.
Compania are, în prezent, aproximativ 300 angajaţi si colaboratori, iar la finalul anului 2018 a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane euro.
Printre centrele cu o înaltă expertiză medicală ale spitalului se numără: Centrul de Medicina Fetală, Centrul de Chirurgia Endometriozei, Centrul de Chirurgie Spinală, Centrul de Chirurgia Sânului, Centrul de Chirurgie Bariatrică şi Centrul de Chirurgie Ortopedică Avansată.
"Spitalul Première înseamnă echipe medicale de excelenţă, ceea ce reiese în primul rând din pregătirea profesională impresionantă a cadrelor medicale, dar şi din gradul de satisfacţie a pacienţilor, care este, în medie, de 96%. Încă de la început ne-am dorit să oferim pacienţilor din Timişoara un loc în care ei să simtă că primesc grija şi atenţia pe care le merită şi, în acelaşi timp, servicii medicale de înaltă calitate. Faptul că această dorinţă s-a dovedit a fi una dintre valorile comune cu Reţeaua de sănătate REGINA MARIA, mă face să cred că acest parteneriat va fi unul de succes, care va aduce beneficii majore pacienţilor din vestul ţării.", a declarat Radu Prejbeanu, medic primar ortopedie-traumatologie şi Director Medical al Spitalului Première.
Această nouă achiziţie vine după ce, în prima parte a anului 2019, REGINA MARIA a anunţat preluarea celor mai importanţi furnizori de servicii de imagistică din judeţul Timiş, Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsăşteanu şi Telescan, care numără cinci unităţi specializate.
Astfel, reţeaua de sănătate ajunge la 13 locaţii în vestul ţării şi la o echipă de 550 de angajaţi si colaboratori, precum şi la un portofoliu de peste 40.000 de abonaţi în regiune.
Tranzacţia REGINA MARIA - Spitalul Première este în curs de avizare la Consiliul Concurenţei.
În procesul de tranzacţie, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA a fost asistată de o echipă de avocaţi de la Filip&Company, coordonaţi de partenerul Ioana Roman si de o echipă condusă de partenerul Miruna Enache de la Ernst & Young, pentru aspecte fiscale.
Acţionarii Première au fost asistaţi pentru aspecte strategice şi financiare de Florin Cerna de la BrinkThink Management şi de o echipă de avocati de la D&B David şi Baias condusă de partenerul Anda Rojanschi.
Reţeaua de sănătate REGINA MARIA reuneşte in acest moment peste 5.500 de angajaţi şi colaboratori în cele 65 de locaţii proprii din Bucureşti şi din ţară.