REI Grup: Investiţie de peste 1,5 milioane de euro în finalizarea Hotelului din Câmpulung

A.B.
Miscellanea / 19 decembrie

REI Grup: Investiţie de peste 1,5 milioane de euro în finalizarea Hotelului din Câmpulung

REI Grup anunţă o investiţie de peste 1,5 milioane euro în primul hotel la standarde şi dotări de 4 stele şi primul proiect de anvergură din ultimii 50 de ani în domeniul hotelier a fost realizată la Câmpulung Muscel, unde recent a fost inaugurat Hotelul Imperial, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Conform comunicatului, valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 7.788.593,26 lei, din care 70% reprezintă fonduri europene, sumă ce a fost atrasă cu succes de echipa REI Grup, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2, gestionat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia.

"Hotel Imperial este prima investiţie de anvergură din oraşul nostru, în domeniul hotelier, din ultimii 50 de ani. Lucrările au început în urmă cu 5 ani, iar la începutul lunii decembrie acesta a fost inaugurat. Ne bucurăm că am finalizat lucrările, iar buna colaborare cu echipa REI ne-a ajutat să atragem finanţarea nerambursabilă cu succes", a declarat Marilena Dumitrache, administrator al hotelului Imperial.

Noua unitate hotelieră este situată chiar în centrul oraşului Câmpulung şi dispune de camere single, duble şi triple, cu dotări de 4 stele. Hotelul Imperial mai beneficiază şi de un restaurant spaţios, ce poate fi închiriat pentru evenimente private şi o zonă de relaxare, cu saună şi jacuzzi.

"Domeniul hotelier este unul dintre principalii beneficiari ai fondurilor nerambursabile în ultimii ani. Tot mai multe investiţii noi sau modernizări s-au realizat în ultimii 4-5 ani cu fonduri europene, iar acesta este un semn clar că există un interes tot mai mare din partea investitorilor, iar accesul la finanţarea nerambursabilă este un plus de încredere dat acestora. Ne bucurăm că familia Dumitrache a ales să realizeze această investiţie apelând la expertiza REI. Cu acest proiect, încheiem anul 2024 cu peste 400 proiecte depuse şi gestionate cu succes, atât pentru companii, cât şi autorităţi publice locale", a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup, lider în domeniul serviciilor de consultanţă specializată în atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este succesorul Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi unul dintre programele prin care România a accesat fonduri europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada 2014-2020.

Axa prioritară 2 a vizat îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii şi a beneficiat de o alocare totală de circa 900 milioane euro.

Printre investiţiile potenţial realizabile de către IMM s-au numărat construcţia/ modernizarea şi extinderea spaţiului de producţie/servicii, inclusiv dotare cu instalaţii, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, maşini, inclusiv noi tehnologii crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferente.

Potrivit datelor INSSE, la jumătatea acestui an, erau înregistrate peste 13.500 de structuri de cazare în România, cu un total de aproximativ 450.000 locuri de cazare, în uşoară creştere faţă de acelaşi interval analizat, din 2023.

Din cele peste 13.500 de structuri de cazare, doar 12% reprezentau hoteluri, marea majoritate a unităţilor de cazare fiind concentrată în apartamente sau camere de închiriat (32%), respectiv pensiuni agroturistice (26%). Mai mult, din totalul hotelurilor, peste 80% erau clasificate cu 3 şi 4 stele.

Peste 60% din totalul structurilor de cazare din România sunt încadrate în regimul de 3 stele, în timp ce aproximativ 10% din unităţile de cazare din ţara noastră sunt de 4 stele şi doar 1% - 5 stele.

Primele trei judeţe, ierarhizate după numărul total de structuri de primire turistică existente (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), au fost Constanţa (1.630 structuri de cazare), Braşov (1.332 structuri de cazare) şi Suceava (831 structuri de cazare).

Din numărul total de locuri de cazare turistică existente, judeţul Constanţa se află pe primul loc (26,3%), urmat de judeţul Braşov (7,9%) şi de Municipiul Bucureşti (6%).

În luna octombrie 2024, comparativ cu luna octombrie 2023, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare inclusiv apartamente şi camere de închiriat din România au crescut cu 5,6%, în timp ce înnoptările crescuseră cu 4,5%, mai arată datele INSEE.

Potrivit datelor Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, peste 2.500 de angajaţi ar lucra în domeniul HoReCa în judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman - ce fac parte integrantă din regiunea Sud-Muntenia.

Alocare de 86 mil. EUR fonduri nerambursabile pentru turismul de pe litoral şi din regiunea de Sud-Est a României

Autoritatea pentru Dezvoltarea Regională "ADR" Sud-Est a publicat ghidul consultativ pe Programul Regional SE destinat investiţiilor turistice din Sud-Estul României, ce finanţează, cu până la 1,5 milioane euro - fonduri nerambursabile, investiţii in domeniul turistic. Alocarea programului se ridică la 86 milioane euro.

Programul de finanţare face parte din Prioritatea.1 - Obiectiv Specific OS 1.3 - Intensificarea creşterii sustenabile şi creşterea competitivităţii IMM-urilor şi crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiţii productive (FEDR) - Acţiunea 1.6 - Stimularea activităţilor inovatoare şi creşterea competitivităţii IMM-urilor - Operaţiunea A.2 - Creşterea competitivităţii IMM-urilor în cadrul Programului Regional Sud Est 2021-2027.

Obiectivul general al PR Sud-Est 2021-2027 este creşterea competitivităţii economice regionale şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor, în scopul reducerii disparităţilor intraregionale şi dezvoltării sustenabile, prin gestionarea eficientă a resurselor, valorificarea potenţialului demografic şi de inovare, precum şi prin asimilarea progresului tehnologic.

PR Sud-Est 2021-2027 urmăreşte ca Regiunea de dezvoltare Sud-Est să devină una dintre cele mai dinamice regiuni europene în ceea ce priveşte creşterea inteligentă şi sustenabilă a economiei, valorificând diversitatea locală şi stimulând inovarea în vederea diminuării disparităţilor şi creşterii standardului de viaţă.

Solicitanţii eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii non-agricole din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal în mediul urban, şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii non-agricole, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal, în mediul rural, cu excepţia teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării.

Ghidul final este aşteptat să se publice în jurul datei de 20 decembrie, cu o alocare de 86 milioane euro, iar depunerea proiectelor este estimată pentru luna aprilie 2025. Pentru un punctaj mai bun, companiile ar trebui să susţină o cofinanţare de 40%.

"Invităm companiile care au înregistrat creştere şi vor să construiască / extindă spaţii de servicii, hoteluri, clinici medicale, să achiziţioneze echipamente şi să demareze pregătirea prin selectarea unei companii de consultanţă cu experienţă în implementarea unor proiecte cu componentă de construcţii pentru a avea absolut toate documentele pregătite în luna aprilie, atunci când este planificată deschiderea apelului. La depunere va fi nevoie de un proiect matur, cu avize obţinute, inclusiv autorizaţie de construire", a mai adăugat Roxana Mircea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb