"Remedio" - creştere între 15 şi 25% pentru farmaciile rebranduite la finalul anului 2007

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 11 martie 2008

Lanţul de farmacii Remedio, parte a grupului Newarch şi Pharma Investment, anunţă o creştere organică între 15 şi 25% pentru farmaciile reamenajate şi rebranduite din Bucureşti în anul 2007. Procesul de rebranding a demarat în luna august a anului trecut şi va fi finalizat pentru toate unităţile din ţară în 2009, investiţia iniţială ridicându-se la 3 milioane de euro. Remedio a încheiat anul 2007 cu o cifră de afaceri de 19,7 milioane de euro pentru cele 63 de farmacii aflate în portofoliu.

Amalia Georgescu, Director General Remedio, a declarat: "În acest moment putem anunţa că am încheiat procesul de analiză şi evaluare a afacerilor început anul trecut. În 2007, ne-am axat pe integrarea şi rebranduirea tuturor farmaciilor - Omnia, Montero şi Remedio - sub aceleaşi standarde, astfel că am investit semnificativ în servicii noi, amenajări dar şi în personal. Toa­te aceste investiţii îşi vor face simţit efectul în perioada următoare. În unele cazuri am decis să relocăm sau să închidem farmacii pentru a consolida şi contura o linie clară a strategiei de afaceri stabilită. Anul acesta vom continua atât procesul de schimbare a imaginii farmaciilor din ţară, dar şi extinderea reţelei prin achiziţii sau fuziuni".

Ca şi pondere în cifra de afaceri, dermocosmeticele şi cos­meticele reprezintă un procent de 31% din cifra de afaceri pe parafarmaceutice, iar remediile naturiste cărora Remedio le acordă o atenţie sporită prin recomandarea unei atitudini de prevenţie a sănătăţii şi confortului pacienţilor, printr-o creştere a calităţii vieţii pacientului, se ridică la 30% din cifra de afaceri pe parafarmaceutice. O altă categorie căreia Remedio îi va acorda o deosebită importanţă în 2008 este categoria de sarcină şi copii. Natalitatea este în creştere în ultimii ani, iar mamele simt nevoia tot mai acută de informare, consiliere şi personalizare a îngrijirii copilului lor.

La începutul lunii martie, anul acesta, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat o invesiţie de 15 milioane de euro în compania Pharma Investment BV care deţine 50% din Remedio. Fondurile vor fi integrate şi folosite în planul de extindere şi dezvoltare a 500 de farmacii în Europa Centrală şi de Est -România, Croaţia, Ungaria şi Macedonia. Investiţia totală se ridică la 55 de milioane de euro.

În noiembrie 2007, Remedio a investit peste 500.000 de euro în deschiderea a 10 farmacii noi în oraşele: Iaşi, Galaţi, Brăila, Vaslui şi Zalău.

Pe termen mediu şi lung, Remedio îşi propune un ritm de creştere accelerat al numărului de farmacii. Până la sfârşitul anului 2009, planul de dezvoltare prevede creşterea acestora de aproximativ 4 ori.

În ceea ce priveşte angajaţii, Remedio are în acest moment un număr de 250 angajaţi la nivelul întregii ţări, iar în luna februarie a început un training de lider management pentru diriginţii de farmacii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb