Remon Vos, CEO al CTP:  "Plănuim să investim aproximativ 120 milioane euro, în 2019"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii / 14 februarie 2019

"Plănuim să investim aproximativ 120 milioane euro, în 2019"

Ana Dumitrache, CTP Romania: "Probabil că anul acesta vom livra 175.000-300.000 de metri pătraţi"

CTP atinge pragul istoric de 1 milion de metri pătraţi suprafaţă construită, împărţită în 15 parcuri situate în apropierea Bucureştiului şi a altor nouă oraşe, amplasate strategic în România, au anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii companiei.

Aceştia au afirmat: "Finalul lui 2018 a marcat atingerea a două praguri importante pentru CTP, atât la nivel naţional, cât şi internaţional: portofoliul companiei a crescut la 1 milion de metri pătraţi în România şi la 5 milioane de metri pătraţi la nivel de grup".

Remon Vos, CEO al CTP, a declarat: "2018 a fost un an plin şi extrem de fructuos pentru CTP, care a culminat cu atingerea acestui prag important de 1 milion de metri pătraţi de spaţii construite şi livrate clienţilor noştri din România. În 2019 ne propunem să turăm motoarele la o viteză chiar mai mare şi să ne întărim poziţia de lider de piaţă. Ţinta este să continuăm să creştem portofoliul la nivel local, iar pe plan internaţional să facem paşi importanţi pentru a ne îndeplini obiectivul fixat pentru finalul lui 2020: să ajungem la 10 milioane de metri pătraţi construiţi în toate parcurile pe care le deţinem la nivel de grup".

Doar anul trecut, dezvoltatorul a finalizat şi livrat peste 300.000 de metri pătraţi de spaţii logistice, crescând şi din punctul de vedere al portofoliului de clienţi, ajungând la 50 de chiriaşi în cele 15 parcuri pe care le deţine în ţara noastră au mai arătat reprezentanţii CTP.

Remon Vos a mai precizat că, până acum, dezvoltatorul a investit circa 500 de milioane de euro şi are în plan investiţii de încă aproximativ 120 de milioane de euro, în 2019, în România.

Conform domniei sale, comparativ cu alte capitale din regiunea Europei Centrale şi de Est, în Bucureşti numărul de spaţii logistice existente pe cap de locuitor este semnificativ mai redus.

Rata de neocupare din parcurile CTP este sub 5%, iar dezvoltatorul şi chiriaşii săi au creat, până în prezent, mii de locuri de muncă, contribuind, astfel, la scăderea ratei şomajului din comunităţile unde sunt amplasate parcurile.

"Avem planuri importante pentru a creşte şi mai mult în perioada următoare, iar viziunea noastră este aceea de a transforma România, şi Bucureştiul în particular, într-un nod logistic şi industrial în regiune", a afirmat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.

Potrivit doamnei Dumitrache, piaţa spaţiilor logis­tice şi industriale a ajuns într-un stadiu de echilibru, iar pentru CTP "aceasta este o perioadă de aşezare".

Ca suprafeţe, dezvoltatorul ar urma să livreze, anul acesta, 175.000-300.000 de metri pătraţi, în funcţie de toate evoluţiile din piaţă, a adăugat reprezentanta CTP România .

Dezvoltatorul a mai transmis: "Pentru CTP, 2018 a fost dedicat atingerii de noi recorduri în România. Anul trecut, am înregistrat cel mai rapid ritm de creştere de la intrarea pe piaţa locală, în 2014. În 2018 a fost finalizată cea mai mare suprafaţă construită: peste 300.000 de metri pătraţi de noi clădiri destinate activităţilor de depozitare şi producţie".

Unul dintre principalele obiective ale dezvoltatorului rămâne extinderea CTPark Bucharest West, gândit pentru a deveni cel mai mare parc industrial din România şi din Europa Centrală, susţin reprezentanţii CTP, potrivit cărora, în prezent, CTPark Bucharest West are o suprafaţă construită de 400.000 de metri pătraţi şi este planificat să atingă 1 milion de metri pătraţi în următorii ani, ceea ce va transforma România într-un nod logistic în Europa de Est.

CTP deţine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane de metri pătraţi de spaţii de clasa A, în peste 90 de puncte strategice.

La noi în ţară, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu 1 million de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă situaţi în zece oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb