Remus Truică şi Dan Andronic, aduşi cu mandat la DNA

Anticorupţie / 9 decembrie 2015

Remus Truică şi Dan Andronic, aduşi cu mandat la DNA

Actualizare 15:27

Surse: "Prinţul Paul a prezentat o stare de moleşeală"

Jurnalistul Dan Andronic şi omul de afaceri Remus Truică au fost aduşi cu mandat la DNA, potrivit surselor judiciare.

Andronic este acuzat de spălare de bani, potrivit Antena3. Prinţul Paul, care este încă la spital, a prezentat "o stare de moleşeală", potrivit surselor.

(A.C.)

---------------

Actualizare 12:05 Prinţul Paul a ajuns la spital

Prinţul Paul a început să se simtă rău în timp ce se îndrepta spre DNA Braşov, unde urma să fie audiat, aşa că s-a dus la spital pentru a fi consultat de medici, potrivit România TV. Miercuri dimineaţă, procurorii au descins în locuinţa sa pentru cercetări într-un dosar de retrocedări ilegale.

Prinţul Paul s-a dus pe picioarele sale la spital, unde a fost internat la secţia de cardiologie. Totodată, şi soţiei sale, Lia, i s-a făcut rău, miercuri dimineaţă, relatează RomâniaTV.

Casa prinţului Paul a fost vizată miercuri de percheziţii DNA legate de un dosar în care este vorba despre retrocedarea a aproape 47 de hectare de pădure în zona Snagov, relatează televiziunea de ştiri citată.

Procurorii au decis să investigheze retrocedarea celor aproape 47 de hectare de pădure şi teren pe care prinţul Paul de România le-a obţinut în 2006 în Snagov, după ce s-a descoperit că sunt documente care arată că acel teren n-ar fi fost niciodată al Casei Regale, şi totuşi o instanţă de judecată a stabilit contrariul. Între timp, mare parte din teren a fost vândută de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care şi lui Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase.

Ancheta deschisă încă din 2010 se sprijină pe un raport de audit al Curţii de Conturi, care a prezentat situaţia tuturor retrocedărilor din 1990 până în 2012. Inspectorii susţin că Paul de România ar fi primit ilegal 46,78 hectare din pădurea "Fundul Sacului", de pe malul lacului Snagov.

-------

Actualizare 10:46 Nouă percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane

O operaţiune de anvergură a fost pusă în scenă miercuri de DNA Braşov. Procurorii au descins în casele mai multor persoane, printre care şi Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase.

Ancheta se referă la retrocedarea de terenuri şi păduri în zona Transilvaniei. Procurorii spun că, în afară de Truică, vor fi şi alte personaje extrem de cunoscute şi controversate care vor ajunge la DNA Braşov pentru a da explicaţii.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2006 - 2015. În cursul zilei de 9 decembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 9 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie caută documente privind unele retrocedări care ar fi fost făcute în condiţii nelegale. Beneficiarul acestor retrocedări ar fi fost Remus Truică, informează sursa citată.

În urmă cu două săptămâni, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, la solicitarea procurorilor DNA, reluarea cercetărilor într-un dosar deschis în 2009.

Acest dosar se referă la felul în care Prinţul Paul a obţinut retrocedarea unei suprafeţe importante din pădurea Snagov, suprafaţă de aproximativ 50 de hectare de pădure, pe care apoi a vândut-o către mai multe persoane, printre care şi Remus Truică, informează Digi24.

(I.D)

------

Procurorii DNA efectuează, astăzi, percheziţii la domiciliul omului de afaceri Remus Truică, într-un dosar privind fapte de corupţie, potrivit unor surse de presă.

Dosarul ar viza retrocedări ilegale, conform surselor citate.

Ancheta penală îl vizează şi pe Prinţul Paul, au transmis televiziunile de ştiri.

Omul de afaceri Remus Truică a mai fost audiat de procurori în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD, după ce DIICOT şi-a declinat competenţa în acest caz în favoarea DNA.

Iniţial, Remus Truică a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

De asemenea, Truică a fost pus sub control judiciar, iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri şi imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurător până la concurenţa sumei de 35 milioane euro.

În acelaşi dosar, fosta soţie a lui Truică, Irina, este urmărită penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

Alte 27 de persoane s-au ales cu dosar penal, printre care se află fostul senator Sorin Roşca-Stănescu, omul de afaceri Adrian Sârbu, precum şi foşti şi actuali directori ai BRD, Sorin Popa (fost vicepreşedinte BRD), Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Ştefănescu Gavrilescu, Dana Băjescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceauşu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu.

Conform DIICOT, la sfârşitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne, cât şi cele emise de BNR, unor persoane fizice şi/sau societăţi comerciale, activitatea infracţională concretizându-se în obţinerea unor importante sume de bani din săvârşirea subsecventă a unor infracţiuni de înşelăciune.

Prejudiciul cauzat BRD se ridică la aproximativ 43,5 milioane de euro, potrivit DIICOT.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In limbaj popular, starea asta de moleseala se numeste "lesin de la lingurica" si este semnul unei afectiuni grave, care necesita scoaterea urgenta de sub ancheta DNA..

    1. nepotul generalului "piticu" (de securitate) prieten al silviei ciornei si in general al "conducerii" - anchetat ????? glumiti !!!!...hahahahaha secatura asta tziganeasca merita sa infunde puscaria la greu....

    Porcii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb