Remus Vulpescu a fost propus la conducerea CE Oltenia, dar a declinat oferta

Mina Irina
Companii / 16 august 2016

Remus Vulpescu a fost propus la conducerea CE Oltenia, dar a declinat oferta

Actualizare 15:20 Ministrul Economiei: "În tot sistemul de stat ar trebui să fie făcute restructurări"

În toate întreprinderile de stat trebuie să fie făcute restructurări pentru ca acestea să funcţioneze ca nişte maşinării performante, a declarat astăzi ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, prezent în această dimineaţă la Târgu-Jiu.

Totodată, vicepremierul a precizat că o să fie un nou Consiliu de Supraveghere la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Acesta a avut o întrevedere şi cu managerul interimar al CEO, Ionel Ilie, transmite Gorjeanul.ro.

După întâlnirea cu Borc, Ionel Ilie a declarat că au fost purtate discuţii pe subiectul exproprierilor, mai multe cariere fiind aproape blocate. Managerul interimar al CE Oltenia a mai spus că Borc va merge să vadă Cariera Roşia.

Ilie a mai declarat că va respecta protocolul semnat cu sindicatele, cel care prevede disponibilizarea a 500 de persoane, aflate în pragul pensionării, iar restul concedierilor fiind la cerere.

(G.F.)

---------

Actualizare 11:36

Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, va fi astăzi la Târgu Jiu, aşa cum a stabilit săptămânile trecute cu liderii sindicatelor din CE Oltenia, aflaţi la discuţiile la care a participat şi ministrul Energiei, Victor Grigorescu, potrivit gorj-domino.ro.

Este foarte posibil ca pe lângă întâlnirea cu directorii CE Oltenia, ministrul Borc să aibă o întâlnire şi cu autorităţile judeţului. Discuţiile de la Târgu Jiu cu ministrul Economiei vizează în mod special exproprierile. Problema se află la carierele Jilţ Sud, Roşia, Pinoasa şi Tismana, care în lipsa aprobării legii 255 riscă să-şi întrerupă activitatea, nemaiavând front de lucru.

De asemenea, se va discuta şi despre investiţiile necesare CEO prin PNI, mai ales că ministrul Energiei a şi semnat o finanţare de 21 de milioane de euro pentru modernizarea grupurilor energetice Rovinari şi Işalniţa. Nu în ultimul rând, reprezentanţii din minerit şi energie dar şi autorităţile locale vor solicita ministrului Borc, reprezentant al Guvernului tehnocrat, stabilitate în compania statului cu privire la conducerea Complexului Energetic Oltenia. După întâlnirea cu oamenii de decizie din CEO, ministrul Borc va merge în carierele din zona Jilţ, conform sursei citate.

(M.I.)

------

Remus Vulpescu, în prezent preşedinte al consiliului de administraţie al Romaero, a fost propus să preia conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO, n.r.), care se confruntă cu mari dificultăţi financiare, însă acesta a declinat oferta, potrivit unor surse din presă.

"Remus Vulpescu a declinat oferta, nefiind de acord cu anumite măsuri ce i-ar fi fost solicitate şi care ar fi generat costuri sociale şi bugetare însemnate, fără a reprezenta o soluţie de salvare a companiei", se arată într-o scrisoare transmisă Consiliului de Supraveghere.

Producătorul de energie se află într-o situaţie financiară dificilă, după ce a înregistrat pierderi de aproximativ 31 milioane euro în S1 2016

Complexul Energetic Oltenia a avut în primul semestru al anului pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), de la un profit net de 13,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Compania a raportat după primele şase luni o cifra de afaceri de 1,023 miliarde lei, cu 17% mai mică faţă de cea realizată în perioada similară a anului trecut, de 1,232 miliarde lei.

În aprilie, planul de eficientizare a Complexului Energetic Oltenia prevedea disponibilizarea a 5.000 de angajaţi până în anul 2020, prin schema de plecări voluntare şi pensionare, au declarat surse din Ministerul Energiei, citate de surse din presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb