REN ZHENGFEI, CEO HUAWEI:  "Huawei ar putea avea nevoie de doi-trei ani pentru a-şi reveni după interzicerea comerţului în SUA"

D.F.
Media-Advertising / 3 ianuarie 2020

Ren Zhengfei (Sursa foto: Twitter)

Ren Zhengfei (Sursa foto: Twitter)

Gigantul tehnologic chinez Huawei va supravieţui unui blocaj comercial din partea SUA, a declarat Ren Zhengfei, directorul executiv al companiei, dar ar putea avea nevoie de doi sau trei ani pentru a trece peste pagubele cauzate de sancţiune.

Într-un interviu la sediul Huawei din sudul Chinei, Ren Zhengfei a declarat că interdicţia SUA a avut un "impact destul de mare" asupra companiei, forţând-o să intervină în reproiectarea produselor pentru a încerca să elimine componentele americane.

Acesta a afirmat că Huawei produce acum echipamente pentru reţelele de telecomunicaţii fără cipuri sau componente americane şi că a livrat astfel de echipamente la peste 40 de companii de telecomunicaţii, inclusiv unora din Europa. Huawei a redus de asemenea numărul de componente americane din telefoanele mobile, a afirmat acesta.

"Având în vedere situaţia actuală, cred că nu există nicio problemă pe care să nu o putem depăşi", a declarat Ren, în vârstă de 75 de ani, dintr-o sală mare de recepţii, decorată cu statui şi coloane greceşti, unde Huawei primeşte de obicei clienţi şi oaspeţi străini.

Administraţia Trump a interzis în luna mai majoritatea vânzărilor de tehnologie din SUA către Huawei, după ce a etichetat compania ca fiind o ameninţare la adresa securităţii. Oficialii americani spun că guvernul chinez ar putea folosi echipamentele Huawei instalate în străinătate pentru a spiona Occidentul sau a perturba infrastructura - acuzaţii pe care Huawei le neagă.

Casa Albă a atenuat oarecum interdicţia luna trecută, permiţând unor companii americane să-şi reia vânzările "care nu prezintă un risc semnificativ pentru securitatea naţională sau pentru interesele politicii externe ale Statelor Unite."

Oficialii din industrie au declarat că Statele Unite permit vânzarea unor componente utilizate de Huawei pentru a fabrica produse de larg consum, dar continuă să interzică exportul de cipuri şi alte componente de care Huawei are nevoie pentru a fabrica echipamentele pentru reţelele de internet wireless 5G. Huawei şi principalii săi rivali, Ericsson şi Nokia, concurează pentru a vinde echipamentul ţărilor care investesc masiv în reţelele de mare viteză, care ar trebui să faciliteze tehnologiile viitorului, cum ar fi conducerea autonomă.

Adăugarea Huawei pe lista neagră comercială a făcut parte dintr-o presiune amplă a SUA împotriva companiei chineze, pe care SUA o acuză, de asemenea, de încălcarea sancţiunilor SUA asupra Iranului.

Ren l-a descris pe Trump ca fiind "încercarea de a zdrobi companiile şi a intimida ţările din întreaga lume" şi a declarat că interdicţia comercială asupra Huawei se va întoarce împotriva Statelor Unite prin privarea companiilor tehnologice de vânzări.

Dacă companiile americane nu vor aproviziona Huawei, "sunt sigur că furnizorii din alte ţări îşi vor oferi cu plăcere propriile produse pentru a umple acel gol", a declarat Ren.

Printre componentele americane pe care Huawei nu le poate achiziţiona în prezent, există un tip de cip extrem de important fabricat de Xilinx din San Jose. Cipul FPGA permite ca staţiile de bază 5G să fie programate de departe, o flexibilitate apreciată de companiile de telecomunicaţii, deoarece tehnologia 5G este nouă şi va necesita ajustări în timp, spun analiştii.

Ren a spus că Huawei a folosit o parte din bugetul anual pentru cercetare şi dezvoltare de 15 miliarde dolari pentru a proiecta propriul cip FPGA care "poate oferi o performanţă la fel de bună ca şi cipurile Xilinx." Companiile de telecomunicaţii au oferit Huawei un feedback pozitiv cu privire la echipamentele care conţin aceste cipuri fabricate de Huawei, a afirmat acesta, deşi a refuzat să numească anumite companii.

Unii analişti americani specialişti în tehnologie au pus la îndoială capacitatea Huawei de a produce un FPGA care să fie la nivelul produsului fabricat de Xilinx.

Xilinx a refuzat să comenteze.

Un mare obstacol a rămas încă pentru Huawei - oficialii companiei din Shenzhen au declarat că interdicţia comercială încă împiedică Huawei să acorde licenţe pentru aplicaţiile Google, cum ar fi Gmail şi YouTube, pentru utilizarea pe telefoanele sale mobile. Acest lucru a făcut telefoanele mai puţin atractive pentru clienţii din străinătate, determinând scăderea vânzărilor de telefoane Huawei pe pieţele occidentale, chiar dacă acestea au continuat să urce în China, potrivit companiei.

Vânzările totale ale Huawei în primele nouă luni ale anului 2019 au crescut cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, ajungând la 86 de miliarde de dolari, compania a informat printr-un comunicat de presă remis în luna octombrie, că a remarcat că cifrele nu au fost auditate. Acţiunile Huawei nu sunt cotate la bursă, astfel încât societatea nu este obligată să publice un set complet de rezultate trimestriale auditate sau să-şi împartă vânzările pe divizii sau pe piaţă geografică.

Sala în stil grecesc unde Ren a vorbit cu Washington Post face parte dintr-o clădire minuţios decorată pe care Huawei o foloseşte pentru a distra clienţii. Holul somptuos are scări mari din marmură, fresce în stil renascentist pe tavan şi candelabre aurite. O aripă este decorată ca o alee pitorească din Kyoto, cu vitrine de modă veche şi un restaurant de sushi. În spatele unei alte uşi se află o seră verde cu case tradiţionale de lemn din mediul rural chinezesc.

Brian Chamberlin, un director de marketing american de la Huawei care primeşte clienţi ai companiilor de telecomunicaţii în clădire, a declarat că unii clienţi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la interzicerea comerţului în SUA.

"Desigur, fiecare client transportator se întreabă dacă Huawei va putea să livreze," a declarat acesta, adăugând: "Şi, desigur, Huawei face tot îi stă în putere, în ciuda presiunii americane, pentru a-şi putea îndeplini angajamentul faţă de clienţi."

"Clienţii noştri sunt alături de noi", a declarat Chamberlin, care a lucrat anterior pentru Cisco în California.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb