RENATE WEBER: "Pe mine nu m-a informat nimeni oficial care sunt motivele de nemulţumire, ce reproşuri mi se aduc"

J.P.
Politică / 17 februarie 2021

"Pe mine nu m-a informat nimeni oficial care sunt motivele de nemulţumire, ce reproşuri mi se aduc"

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat ieri seară, la Antena 3, că nu i s-au comunicat reproşurile care i se aduc şi a precizat că revocarea sa se poate face doar pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor, notează News.ro. În cazul revocării, Renate Weber a precizat că ia în calcul "mai multe aspecte", referindu-se la faptul că nu are nicio cale de atac cu privire la acest demers.

"Pe mine nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt motivele de nemulţumirile, care sunt reproşurile care mi se aduc. Eu nu am primit o copie a acelei solicitări de revocare. Înţeleg că urmează în perioada următoare o întâlnire a comisiilor juridice care vor analiza. Iarăşi, nu ştiu ce vor analiza şi vor face un raport", a declarat Renate Weber.

Aceasta a precizat că legea este foarte clară, iar revocarea Avocatului Poporului se face pentru încălcarea Constituţiei.

"Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activităţii în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament. M-aş bucura foarte mult să avem o înâlnire în plenul Parlamentului şi să discutăm activitatea acestei instituţii. Dar care sunt acele situaţii în care eu aş fi încălcat Constiuţia şi legile? Sincer vă spun, nu le ştiu, nu mi-au fost communicate", a mai afirmat Weber.

Aceasta a afirmat că, în cazul revocării, ia în calcul mai multe aspect: "Pe de altă parte, sincer vă spun, de când a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reproşa statului român că doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei căi de atac, mă întreb şi eu dacă e firesc să nu existe o cale de atac a mea, pentru că este vorba de o revocare a mea. Vreau să văd cum se vor desfăşura lucrurile. Evident că iau în calcul mai multe aspecte. Chiar nu cred sub nicio formă că poţi spui unui Avocat al Poporului care îşi respectă şi îşi îndeplineşte mandatul constituţional, că a încălcat în felul acesta Constituţia. Adică este o contradicţie logică, aşa mi se pare".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber - al cărei mandat ar urma să se încheie în 2024 - precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Uite doamnă care-i treaba: ai fost pusă acolo de Tăriceanu cel cu bube in cap! De ce ? Nu stiu dar percepția publică e că ai făcut jocurile murdare ale stângii, ca și Ciorbea! Acum ar fii timpul să pleci,popularitatea lui Tăriceanu e aproape de 0 ,iar dumneata tot pe acolo esti !

    Dati așadar demisia,fără atât tam tam că nu te plânge nimeni! 

    1. Doamna WEBER. Nu actuala coalitie de SECURISTI de TIP NOU doreste eliminarea CCR,a AVOCATULUI POPORULUI si desfiintarea SIIJ.Cel care este incurcat de aceste institutii ca sa conduca tara discretionar si totalitar,este TRADATORUL Romaniei si al romanilor,STRAINUL IOHANNIS. Cand un presedinte de TARA,doreste sa fie STAPANUL ABSOLUT al romaniei,ceilalti adica GUVERNUL ,PARLAMENTUL.INSTITUTIILE de FORTA si o parte a JUSTITIE,care se bucura de PRIVILEGII de BOIERI,il sustin si aceste lucruri chiar se vor intampla.Romania,nu mai este o tara cu regim democratic ci o DICTATURA dupa modelul GERMAN al anilor 1933-1945. Asa ca nu va asteptati sa va anunte cineva ca o sa fiti destituita(cica democratic),cititi mai bine MEIN KAMPF si o sa intelegeti incotro se indreapta Romania cu pasi repezi.!

    Si încă ceva. Am înțeles că subordonatii lu' matale au " spor de praf" de 2500 lei !! Parca sunteti o fabrică de ciment de pe timpul lui Ceausescu ! Cu gândirea ecologică de azi voi trebuie să fiți desfintati cu totul ,că să respirăm si noi un aer curat ! Ești șefa nu puteai să le tai în numele celor ce muncesc pe un salariu mai mic decât acest spor nesimțit?

    ... in afara de faptul ca esti o skroafa kgb-ista ?!?!?! mai nimic !

    ce motive si ce nemultumiri sa-ti spuna ? s-a ajuns in faza in care dreapta tradatoare de tara si sprijinita de interese straine , iti spun verde-n fata : ca asa vrem noi , daca-ti convine , daca nu , ce ?

    1. de altfel tara si economia este condusa dupa acest atat de inaltator peincipiu:CA ASA VREA MUSCHII NOSTRI!

    Poste ai uitat, mercenaro, cum le-ai ridicat mingea la fileu celor de la CCR cand ai atacat impozitarea pensiilor speciale?

    Doamna Weber minte cu nerușinare. Domnul Iancu cum a fost schimbat de către coaliția USL? CCR prin votul majorității a spus că este perfect constituțional, doar domnul Zegrean a fost contra și a argumentat un acest sens. Doamna Weber se comportă exact că toți președinții din ultimii 25 de ani care au trebuit să își caute serviciu, se fac că și cum au fost angajați prin concurs și sunt mari profesioniști. De fapt, chiar nu este cazul. Doamna Weber a fost orice mai puțin Avocatul Poporului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb