REPLICĂ LA DECLARAŢIILE LUI VICTOR PONTA  "Energy Holding" a achiziţionat energia electrică la preţuri superioare celor stabilite de ANRE

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 iunie 2006

În calitatea sa de furnizor privat de energie electrică, Energy Holding nu a revîndut energia electrică achiziţionată către SC Electrica SA (atît filialele aflate în proprietatea statului, cît şi cele privatizate), informează un comunicat de presă al Energy Holding, în replică la afirmaţiile deputatului PSD, Victor Ponta. Încă de la primele tranzacţii ale companiei pe piaţa de electricitate din România, Energy Holding a refuzat să fie un simplu intermediar între diverse companii de stat, încercînd să ofere clienţilor săi - companii private, servicii cu valoare adăugată. În acelaşi timp, Energy Holding a achiziţionat energia electrică de la producătorii interni la preţuri superioare celor reglementate de ANRE. De asemenea, Energy Holding este singurul furnizor privat care oferă producătorilor de energie atît garanţii bancare pentru energia livrată, cît şi plăţi în avans pentru perioade mai mari de şase luni.

Comunicatul de presă mai precizează: "În ceea ce priveşte afirmaţiile conform cărora Energy Holding cumpără energie cu 37 de dolari/MWh, pe care o vinde mai apoi către populaţie la preţuri cuprinse între 95 şi 180 de dolari/MWh, înregistrînd un profit zilnic de 120.000 de dolari, compania face precizarea că un furnizor privat precum Energy Holding este abilitat să vîndă energie electrică doar consumatorilor industriali şi nu populaţiei, astfel încît afirmaţiile respective sunt lipsite de orice temei".

Victor Ponta a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că printre firmele care cumpără energie electrică la preţuri preferenţiale de la termocentralele din Gorj se numără Grivco SA, Energy Holding SRL şi Romelectro SA. Ponta a făcut publică o listă a firmelor care cumpără energie electrică de la complexurile Rovinari şi Turceni la preţuri preferenţiale, acu-zându-le că înregistrează profituri uriaşe din revânzarea energiei, la un preţ uneori de patru ori mai mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb