Reprezentanţii BRD, aşteptaţi astăzi la Comisia Udrea

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2009

Un reprezentant autorizat al Băncii Române pentru Dezvoltare (BRD) este aşteptat, astăzi, la audieri, de către deputaţii din Comisia de anchetă privind Ministerul Turismului. Pe ordinea de zi a şedinţei programate pentru ora 11.00 figurează şi audierea reprezentanţilor autorizaţi ai firmelor SC 360 Revolution SRL şi SC Eventures Concept Solution SRL, care au participat la proceduri de achiziţie efectuate de Ministerul Turismului.

La o rundă anterioară de audieri, directorul cotidianului "Gardianul", Alecu Racoviceanu, a susţinut, în faţa comisiei parlamentare, că ministrul Udrea a obţinut, în ianuarie 2009, rescadenţarea unui credit personal de 3 milioane de euro, fără a menţiona la timp operaţiunea în declaraţia de avere. Comisia va analiza dacă există vreo relaţie de cauzalitate între operaţiunile personale ale Elenei Udrea la BRD şi parteneriatul între bancă şi Ministerul Turismului, pentru realizarea unor spoturi de promovare a turismului românesc.

Pe 20 august, ministrul Elena Udrea s-a prezentat pentru prima dată la audierile de la comisie, însă a părăsit lucrările şedinţei după aproximativ o jumătate de oră, afirmând că va reveni numai după ce îşi vor da demisia cei care au participat la discuţia prezentată în presă şi care doresc decredibilizarea sa.

Udrea a plecat de la audieri, fără să răspundă întrebărilor deputaţilor, susţinând că nu recunoaşte legitimitatea comisiei în componenţa actuală, iar cei cinci deputaţi ar trebui să-şi dea demisia din Parlament.

În aceeaşi zi, înainte de a se prezenta la şedinţa comisiei, Udrea a depus plângeri penale la Parchetul Bucureşti împotriva a cinci membri ai acestei comisii: Ludovic Orban (PNL), Adriana Săftoiu (PNL), Aura Vasile (PSD), Dumitru Chiriţă (PSD) şi Claudiu Ţaga (PNL). Pe 17 august, Elena Udrea a anunţat că nici ea şi niciun alt angajat al ministerului nu vor mai merge în faţa comisiei de anchetă, considerată "ilegală".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb