Reprezentantul Fondului Proprietatea numit preşedinte al Oil Terminal

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 octombrie 2016

Reprezentantul Fondului Proprietatea numit preşedinte al Oil Terminal

Dumitru Matei, administrator al Oil Terminal din partea acţionarului minoritar Fondul Proprietatea şi fost director general al companiei Electroprecizia Săcele, a fost ales preşedinte al consiliului de administraţie al Oil Terminal Constanţa (OIL), operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră controlat de stat, potrivit unui raport transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Matei îl înlocuieşte în funcţie pe Bogdan Costreie, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Ministerului Energiei în adunarea generală a acţionarilor Oil Terminal Constanţa au aprobat săptămâna trecută revocarea a trei membri din consiliul de administraţie din cauză că "nu au fost reconfirmaţi prin vot cumulativ".

Noii membri ai consiliului de administraţie, desemnaţi prin vot cumulativ, sunt Toma Bogdan Costreie, Cătălin Constantin Grigorescu, Dumitru Matei, Cristian Florea, Bogdan Cristian Patriniche, Claudiu Eduard Negrişan şi Staar Rating SRL.

De asemenea, într-o şedinţă extraordinară a AGA, reprezentanţii statului au aprobat majorarea capitalului social de peste cinci ori, de la 58,2 milioane lei la 319,2 milioane lei, în principal printr-un aport în natură din partea statului, reprezentând terenuri în Constanţa în valoare de 155,6 milioane lei.

În 29 septembrie, la sediul Oil Terminal din Constanţa a început un protest iniţiat de liderii sindicali ai societăţii, nemulţumiţi de schimbările pe care Ministerul Energiei vrea să le opereze în conducerea firmei.

Sindicaliştii susţineau că protestează faţă de decizia Ministerului Energiei de a înlocui actualul consiliu de administraţie prin metoda votului cumulativ. Aceştia precizau că doresc un consiliu de administraţie susţinut de acţionarii minoritari.

Compania Oil Terminal Constanţa este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din acţiuni.

Compania Oil Terminal, care operează unul dintre cele mai mari terminale maritime petroliere din sud-estul Europei, a înregistrat un profit net de peste 14,5 milioane lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri realizată în prima parte a acestui an a fost de 78,6 milioane lei.

La 30 iunie 2016, compania avea aproape 1.000 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Interesant. Deci statul da presedentia la minoritari dar nationalizeaza fraudulos intreprinderea. Romania tara tuturor posibilitatilor. De aici reiese foarte clar ca suntem inca o economie centralizata, neo-comunista si ca n-avem nimic in comun cu capitalismul. Daca ziceau ca plaseaza conducerea unui management privat mai intelegeam insa chestia astalalta mi se pare sucita rau. Cum va lua decizia de majorare efectiva a capitalului social? Isi va taia singur creaca de sub picioare? Pe de alta parte gasesc ca Matei a fost un foarte prost manager la ELZY. A reusit sa ia o intreprindere cu 10,2 mil profit pe 2012 si s-o aduca la 1,7mil pe 2014 si nu mai vorbesc de o cifra de afaceri cazuta in prapastie. Sa speram ca administratia e o enigma mai simpla pt el. Sa speram ca FP nu face teatru doar ca sa potoleasca apele dupa cacialmaua statului privind majorarea de cs insa ma tem ca scroafa-i moarta-n cotet. Doamne-ajuta!

    Aveti grija ca astia de la FT nu admnistreaza ci doar lichideaza controlat . Parca vad o propunere de divizare a Oil terminal .

    MCS cu acele terenuri de mai mult de 4 ori este cea mai mare hotie komunista.

    Acei membri CA nu au actiuni dar vor sa faca parte din CA de aceea ei vor dori sa aiba doar venituri mari si restul furaciune......sindicalistii 1000 de comunisti cu mici exceptii..cu o mie de angajati operezi cinci rafinarii mari...sper ca angajatul FP-ului sa nu fie tot o manarie originala.....vindeti actiunile OIL-Terminal si datile sindicalistilor sa vedeti ca nu cumpara nimeni actiuni la o hotie.  

    acele terenuri cu care se majoreaza CS nu reprezinta principalul mijloc de productie si nu pot avea aceeasi participare in procesul de productie,noul presedinte al CA ar trebui sa inteleaga asta si sa stopeze hotia.

    Cum sa pui ma presedinte CA pe un alt reprezentant, decat pe al tau ?

    De ce daca un privat controleaza o societate nu-si pune presedinte un reprezentant al unui actionar ? 

    Doar daca...respectivul...e adevaratul conducator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb