Resideo: Urmează o perioadă de transformări pe piaţa soluţiilor de încălzire şi răcire

D.T.
Companii / 20 aprilie 2023

Resideo: Urmează o perioadă de transformări pe piaţa soluţiilor de încălzire şi răcire

Furnizorul de soluţii de confort şi securitate pentru locuinţe Resideo Technologies Inc. estimează că piaţa soluţiilor de încălzire şi răcire pentru spaţiul rezidenţial şi clădirile de birouri va continua să se transforme, pe fondul nevoii de eficientizare a consumului şi de reducere a costului cu utilităţile, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, creşte numărul de proprietari care aleg echipamente care nu mai funcţionează pe gaz. De asemenea, în multe cazuri radiatoarele sunt înlocuite cu sisteme mai moderne de încălzire şi răcire în pardoseală, mai eficiente.

"Pe măsură ce costurile energiei continuă să ocupe prima pagină a ziarelor, în paralel cu înăsprirea standardelor de eficienţă, observăm o transformare a industriei soluţiilor de încălzire. Această trecere de la centralele pe gaz la pompe de căldură sau de la încălzirea cu radiatoare la cea în pardoseală prezintă o provocare pentru toată lumea - inclusiv pentru instalatori", a declarat Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România.

Un studiu Resideo realizat la finalul anului trecut arăta că şi românii se declară îngrijoraţi de evoluţia preţurilor utilităţilor. În acest sens, aproape un sfert (24%) dintre respondenţii românii declarau că intenţionează să reducă temperatura medie la interior. Românii caută modalităţi de reducere a valorii facturilor la energie, inclusiv prin dispozitive de reglare a temperaturii. Circa 60% dintre respondenţi s-au declarat deschişi la ideea de a achiziţiona dispozitive moderne de control al temperaturii, arată sursa.

Pentru costuri mai mici cu energia, experţii Resideo recomandă diminuarea temperaturii medii şi folosirea unor aplicaţii care să permită zonarea inteligentă, respectiv încălzirea la temperaturi specifice fiecărei zone din casă. Modernizarea echipamentelor pentru controlul încălzirii din clădiri poate genera economii anuale de până la 30%. O modernizare integrală a sistemului de control al încălzirii implică montarea robineţilor termostatici pe radiatoare, înlocuirea termostatului clasic cu unul cu algoritm TPI sau cu protocol OpenTherm, cu control inteligent.

Pentru a veni în sprijinul instalatorilor implicaţi în proiecte cu soluţii moderne de încălzire precum instalaţiile în pardoseală, Resideo anunţă lansarea unui nou controler multizonal, cu conectare Bluetooth®, care simplifică instalarea echipamentelor specifice. Controlerul Honeywell Home HCC100 poate gestiona individual până la opt zone/camere dintr-o locuinţă sau spaţiu de birouri, fiind proiectat şi fabricat în Europa. Produsul oferă instalatorilor un instrument flexibil, uşor de integrat în instalaţii noi sau cele existente, completat de aplicaţia Resideo Pro, pentru instalare şi configurări rapide şi simple, precizează comunicatul.

"Noul controler Honeywell Home HCC100 propune o soluţie fiabilă de control multizonal în pardoseală, atât pentru încălzirea cu cazane, cât şi cu pompe de căldură. Caracteristicile inovatoare alături de aplicaţia Resideo Pro - care ghidează instalatorii în procesul de configurare şi punere în funcţiune - fac din acest sistem o alegere potrivită pentru instalatorii profesionişti, care doresc să ofere clienţilor servicii corecte şi de primă clasă", arată Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb