Restaurarea Cetăţii Sarmisegetusa va fi finanţată de Guvern

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 martie 2007

Proiectele privind lucrările de restaurare a Cetăţii Sarmisegetusa, de amenajare şi reabilitare a infrastructurii de turism în Techirghiol, precum şi cel referitor la reabilitarea şi modernizarea drumurilor din această staţiune vor fi incluse pe lista proiectelor care beneficiază de finanţate bugetară pentru pregătirea tehnică necesară accesării fondurilor structurale prin Programul Operaţional Regional (POR).

POR va finanţa proiecte de investiţii ai căror principali beneficiari sunt autorităţile publice locale. Având în vedere că pregătirea studiilor tehnice ale proiectelor de investiţii reprezintă până la 10% din costul proiectului, iar autorităţile locale nu pot asigura, de regulă, aceste costuri, Guvernul a decis ca fondurile necesare să fie asigurate de la bugetul de stat. Prin OUG nr. 32/2006, Ministerului Integrării Europene i-a fost alocată suma de 82 milioane lei noi pentru Programul Operaţional Regional, în scopul contractării de asistenţă tehnică pentru pregătirea studiilor tehnice şi a detaliilor de execuţie a proiectelor.

Printr-o Hotărâre adoptată astăzi, încă şase proiecte vor beneficia de finanţare bugetară pentru pregătirea tehnică necesară accesării fondurilor structurale. Pe lângă cele trei proiecte menţionate, vor beneficia de finanţare pentru asistenţă tehnică proiectele de modernizare a drumurilor de acces pentru integrarea în circuitul turistic european a Cetăţilor Dacice din Munţii Orăştie, varianta de ocolire a municipiului Braşov şi ocolirea municipiului Drăgăşani.

Proiectele pregătite tehnic vor urma procesul de selecţie specific fondurilor structurale, în cadrul mecanismului de implementare a POR, care va deveni operaţional în aproximativ 3 luni de la data aprobării acestuia de către Comisia Europeană.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb