Reţele Electrice Muntenia a finalizat prima etapă de modernizare a infrastructurii energetice din 5 localităţi din Giurgiu; proiect de peste 55 milioane de lei

T.B.
Companii / 9 februarie

Reţele Electrice Muntenia a finalizat prima etapă de modernizare a infrastructurii energetice din 5 localităţi din Giurgiu; proiect de peste 55 milioane de lei

Reţele Electrice Muntenia (companie parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Muntenia) a finalizat în decembrie 2023 prima etapă dintr-un proiect în valoare totală de peste 55,35 milioane de lei, TVA inclus, din care valoarea eligibilă actualizată este de peste 38 milioane de lei, care constă în modernizarea infrastructurii energetice din municipiul Giurgiu, precum şi din localităţile Oinacu, Plopşoru, Braniştea şi Dăiţa din acelaşi judeţ, se arată într-un comunicat al Reţele Electrice, remis redacţiei.

Componenta de modernizare a unei părţi a reţelelor de medie şi joasă tensiune din localitatăţile vizate în cadrul proiectului este cofinanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, valoarea eligibilă fiind de 15,5 milioane de lei, conform sursei citate.

În cadrul primei etape a proiectului a fost modernizată parţial reţeaua de medie tensiune din municipiul Giurgiu şi alte patru localităţi din judeţ, în beneficiul a peste 12.800 de clienţi, precizează sursa menţionată. De asemenea, pe o distanţă de 2,5 km, între localităţile Oinacu şi Plopşoru, reţeaua de medie tensiune a fost trecută în subteran, adaugă sursa. Lucrările au constat şi în modernizarea a 47 posturi de transformare din reşedinţa de judeţ şi din cele patru localităţi din mediul rural, inclusiv prin trecerea din structura de post aerian pe stâlp în post în anvelopă de beton. Porţiunea de reţea îngropată, precum şi posturile de transformare care au fost reamplasate la sol vor ajuta inclusiv la prevenirea unor avarii care pot fi generate de intemperii pentru că aceste elemente de reţea nu vor mai fi expuse direct la condiţiile meteo extreme, se mai arată în comunicat. În ceea ce priveşte reţeaua de joasă tensiune, proiectul a constat în înlocuirea cablurilor de joasă tensiune pe o distanţă totală de aproximativ 20 km cu unele moderne, torsadate, care deservesc cele patru localităţi din judeţ incluse în proiect, transmite sursa.

O altă componentă a proiectului realizată în această primă etapă o reprezintă dezvoltarea şi implementarea, cu fonduri proprii, a unei platforme în cloud de tip analytics pentru procesul de măsură-încasare prin intermediul căreia se procesează date de la toate contoarele inteligente ale operatorului de distribuţie, precizează compania.

Potrivit sursei menţionate, "Cinci localităţi din judeţul Giurgiu, patru din mediul rural şi reşedinţa de judeţ, beneficiază acum de o reţea inteligentă şi de un serviciu de distribuţie îmbunătăţit, în urma acestei investiţii, susţinute prin fonduri POIM şi proprii. De asemenea, în cadrul proiectului, a fost dezvoltată o platformă digitală pentru agregarea datelor de consum ale clienţilor cu contoare inteligente. Aceasta a fost dezvoltată de grupul de companii Reţele Electrice, în beneficiul clienţilor din toate cele trei regiuni în care sunt prezenţi aceşti operatori de distribuţie. În ceea ce îi priveşte pe clienţii cu contoare inteligente din judeţul Giurgiu, aceştia pot să îşi monitorizeze consumul de energiei electrică în timp real şi astfel să adopte comportamente mai eficiente din punct de vedere energetic. Vom continua şi instalarea de contoare inteligente în cât mai multe gospodării din zonă", a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice.

Proiectul, iniţiat în aprilie 2020, a condus la modernizarea unor porţiuni de reţea care asigură clienţilor imbunatatirea calitatii tehnice serviciului de distribuţie a energiei electrice, la un nivel de calitate standardizat, informează sursa menţionată.

Cea de-a treia componentă a proiectului va fi realizată în a doua etapă a acestuia, finanţată prin Programul de Dezvoltare Durabilă. Această componentă are în vedere creşterea calităţii serviciului de distribuţie prin implementarea unei platformei integrate pentru managementul avansat al reţelei de distribuţie, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb