Reuters: "Exerciţiile Steadfast Defender ale NATO marchează revenirea la schemele Războiului Rece"

T.B.
Internaţional / 21 ianuarie

Reuters: "Exerciţiile Steadfast Defender ale NATO marchează revenirea la schemele Războiului Rece"

Amploarea exerciţiilor NATO Steadfast Defender 2024 marchează o "întoarcere irevocabilă" a alianţei la manevrele Războiului Rece, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Aleksandr Gruşko, pentru agenţia de presă RIA, relatează Reuters.

NATO a anunţat joi că lansează cel mai mare exerciţiu de după Războiul Rece, implicând aproximativ 90.000 de soldaţi, în care va exersa modul în care trupele americane ar putea întări aliaţii europeni în ţările care se învecinează cu Rusia, pe flancul estic al alianţei, în cazul în care ar izbucni un conflict cu un adversar "aproape egal", relatează sursa menţionată.

"Aceste exerciţii sunt un alt element al războiului hibrid declanşat de Occident împotriva Rusiei", a declarat Gruşko pentru RIA, transmite sursa.

"Un exerciţiu de această amploare marchează întoarcerea definitivă şi irevocabilă a NATO la manevrele Războiului Rece, când procesul de planificare militară, resursele şi infrastructura sunt pregătite pentru confruntarea cu Rusia", adaugă sursa indicată.

NATO nu a menţionat Rusia pe nume în anunţul său referitor la exerciţiu, dar documentul său strategic de top identifică Rusia ca fiind cea mai semnificativă şi directă ameninţare la adresa securităţii membrilor NATO, transmite reuters.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce Kievul şi aliaţii săi occidentali au declarat că este o acaparare imperială neprovocată de teritorii, informează sursa. De atunci, Moscova şi şeful diplomaţiei sale, ministrul de externe Serghei Lavrov, au acuzat deseori "Occidentul colectiv" că duce un "război hibrid" împotriva Rusiei, sprijinind Ucraina cu ajutor financiar şi militar, potrivit sursei precizate.

Steadfast Defender 24, cel mai important exerciţiu al NATO "de decenii", va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura timp de mai multe luni, cu participarea a 90.000 de militari din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, vizând să arate că-şi poate apăra teritoriul până la frontiera cu Rusia, informează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb