Reuters: Gloanţe, găsite în trupurile ostaticilor israelieni recuperate din Gaza

A.F.
Internaţional / 23 august

Reuters: Gloanţe, găsite în trupurile ostaticilor israelieni recuperate din Gaza

Gloanţe au fost găsite în trupurile celor şase ostatici israelieni recuperate din Gaza în această săptămână, au anunţat armata israeliană şi un grup al familiilor celor luaţi ostatici, potrivit Reuters.

Armata a declarat pentru Reuters că a recuperat încă patru trupuri pe lângă cele alte ostaticilor, despre care se presupune că sunt ale unor militanţi Hamas, iar acele trupuri nu aveau semne de răni de gloanţe.

Afirmaţiile vin la o zi după ce preşedintele SUA Joe Biden i-a subliniat premierului israelian Benjamin Netanyahu importanţa semnării unui acord privind un armistiţiu între Israel şi Hamas în Gaza şi eliberarea ostaticilor ţinuţi acolo de militanţii palestinieni.

În total, 109 ostatici s-ar mai afla în Gaza. Circa o treime din ei sunt consideraţi a fi morţi, iar soarta celorlalţi este necunoscută.

"În fiecare minut în care acordul nu este semnat, un alt ostatic şi-ar putea pierde viaţa. Este evident pentru toţi că reîntoarcerea ostaticilor este posibilă doar printr-un acord", a afirmat grupul.

Acesta a arătat că recuperarea trupurilor a şase ostatici nu este o realizate, ci mai degrabă o dovadă a eşecului guvernului de a ajunge la timp la un acord şi a readuce ostaticii înapoi în viaţă.

Negocierile privind o încetare a focului, mediate de alte ţări, s-au reluat, joi, la Cairo. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a plecat din regiune marţi, fără a obţine o încheiere a războiului de zece luni.

Negocierile care durează de câteva luni, cu intermitenţe, se învârt în jurul aceloraşi probele, dar Israelul şi gruparea militantă palestiniană Hamas şi-au menţinut cu fermitate cerinţele.

Majoritatea ostaticilor israelieni au fost prinşi de luptători înarmaţi ai Hamas care au luat cu asalt sudul Israelului în 7 octombrie, ucigând circa 1.200 de israelieni şi străini şi răpind circa 250, ca ostatici.

După 7 octombrie, armata israeliană a pus la pământ Gaza, gonindu-i pe aproape toţi locuitorii din casele lor şi omorând cel puţin 40.000, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene. Israelul afirmă că a ucis circa 17.000 de militanţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb