Reuters: Teheranul avertizează Israelul în privinţa unor consecinţe grave, dacă va ataca Libanul

A.F.
Internaţional / 29 iulie

Reuters: Teheranul avertizează Israelul în privinţa unor consecinţe grave, dacă va ataca Libanul

Orice posibil atac israelian asupra Libanului va avea consecinţe grave pentru Israel, a declarat noul preşedintele iranian, Masoud Pezeshkian, într-o convorbire telefonică cu omologul francez Emmanuel Macron, a relatat luni presa de stat iraniană, informează Reuters.

Autorităţile israeliene au învinuit gruparea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, pentru un atac cu rachetă care a lovit sâmbătă un teren de fotbal din Înălţimile Golan ocupate de Israel, omorând 12 copii şi adolescenţi, şi au promis că vor da un răspuns dur. Hezbollah a negat însă orice responsabilitate pentru atac.

"Orice posibil atac israelian asupra Libanului va avea consecinţe grave pentru Israel", a declarat Pezeshkian, citat de presa de stat iraniană. "Suntem dispuşi să ne îmbunătăţim relaţiile cu Franţa pe baza încrederii reciproce", a adăugat Pezeshkian în conversaţia sa cu Macron.

Macron a vorbit duminică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a declarat Preşedinţia franceză, în timp ce Parisul încearcă să prevină o escaladare mai amplă între Israel şi Hezbollah.

Oficiali israelieni au declarat pentru Reuters că Israelul se pregăteşte pentru posibilitatea "mai multor zile de lupte" împotriva Hezbollah-ului libanez, ca represalii la tirul cu rachetă care a ucis sâmbătă 12 copii şi adolescenţi pe un teren de fotbal din Majdal Shams, un sat druz din Înălţimile Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel.

Autorităţile israeliene şi Statele Unite au denunţat atacul ca fiind un atac al Hezbollah, însă mişcarea susţinută de Iran neagă acest lucru. Hezbollah susţine că a tras o rachetă asupra unei poziţii militare din Înălţimile Golan.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a vizitat Majdal Shams, a declarat după vizita sa că "statul Israel nu poate şi nu va lăsa să treacă acest lucru", potrivit unui comunicat al biroului său. "Răspunsul nostru vine şi va fi sever", a spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb