Reuters: "Vânzările globale de maşini electrice au crescut cu 31% în 2023"

T.B.
Macroeconomie / 11 ianuarie

Reuters: "Vânzările globale de maşini electrice au crescut cu 31% în 2023"

Vânzările globale de vehicule complet electrice şi hibride plug-in (PHEV) au crescut cu 31% în 2023, în scădere faţă de o creştere de 60% în 2022, potrivit companiei de cercetare de piaţă Rho Motion, relatează reuters.

Conform sursei menţionate, "Ritmul de creştere încetineşte, dar asta este ceea ce se aşteaptă pe pieţe în creştere ca aceasta", a declarat pentru Reuters managerul de date Rho Motion, Charles Lester. "Nu te poţi dubla în fiecare an".

Lester a spus că vânzările globale de vehicule electrice de anul trecut au fost în mare măsură în conformitate cu creşterea de 30% prognozată de Rho Motion, conform sursei citate. Pentru 2024, firma prognozează o creştere globală a vânzărilor de vehicule electrice între 25% şi 30%, transmite sursa.

Vânzările în decembrie au atins un record lunar de 1,5 milioane de unităţi, a spus Rho Motion, potrivit sursei indicate.

Vehiculele complet electrice sau electrice cu baterie (BEV) au reprezentat 9,5 milioane din cele 13,6 milioane de vehicule electrice vândute în întreaga lume în 2023, restul fiind PHEV, informează reuters.

După ani de creştere accelerată, unii producători de automobile se tem că vânzările de maşini electrice în Europa şi în alte părţi s-ar putea îndrepta către o scădere a cererii , în timp ce şoferii aşteaptă modele mai bune, mai mici şi mai ieftine, care vor avea doi până la trei ani, precizează sursa.

Vânzările de BEV au crescut cu 50% în SUA şi Canada şi au crescut cu 27% şi, respectiv, 15% în Europa şi China, menţionează sursa citată.

Vânzările din Europa în 2024 ar putea fi afectate de decizia bruscă a Germaniei de anul trecut de a renunţa la subvenţiile pentru vehiculele electrice, a spus Lester, potrivit reuters.

Rho Motion a spus că doar 8% din vânzările de BEV din Europa au fost în segmentul de maşini mai mici, deşi acest lucru ar trebui să înceapă să se schimbe odată cu sosirea unor modele mai mici precum Citroen eC3 de la Stellantis ( STLAM.MI) , care urmează să fie puse în vânzare în acest an, conform sursei menţionate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ... pe baza de subventii. dacia spring s-a ieftinit brusc de la 20.000 euro la 14500 in 2024. dar tot e cu 40% mai scumpa decat in 2023 din cauza scaderii rabla electric la 2000 de euro. greu de crezut ca vanzarile vor mai creste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb