Reuters: Zelenski confirmă operaţiunea militară din regiunea rusă Kursk

R.S.
Internaţional / 11 august

Reuters: Zelenski confirmă operaţiunea militară din regiunea rusă Kursk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat pentru prima dată sâmbătă că forţele ucrainene luptă în regiunea rusă Kursk şi a afirmat că operaţiunea face parte din eforturile Kievului de a restabili justiţia după invazia Rusiei în 2022, relatează Reuters.

În discursul său video de noapte, preşedintele a spus că a discutat despre operaţiune cu comandantul şef ucrainean Oleksandr Syrskyi, fără a uita de luptele dificile cu care se confruntă trupele ucrainene pe frontul de est.

"Astăzi am primit mai multe rapoarte de la comandantul şef Syrskyi cu privire la liniile frontului şi acţiunile noastre de a împinge războiul pe teritoriul agresorului", a declarat el.

"Sunt recunoscător fiecărei unităţi a forţelor de apărare pentru că a asigurat acest lucru. Ucraina demonstrează că poate într-adevăr să restabilească justiţia şi să asigure presiunea necesară asupra agresorului", a menţionat, de asemenea, preşedintele ucrainean.

Rusia a anunţat sâmbătă instituirea "regimului de operaţiune antiteroristă" în trei regiuni la graniţa cu Ucraina, respectiv în provinciile Belgorod, Briansk şi Kursk, în timp ce în aceasta din urmă au loc lupte intense între trupele ruse şi cele ucrainene pătrunse acolo marţi într-o ofensivă care a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă, notează agenţiile internaţionale de presă.

Luptele în numeroase puncte din regiunea Kursk au continuat sâmbătă pentru a cincea zi consecutiv după ce armata ucraineană a lansat o ofensivă mecanizată peste graniţă, dar relatările despre situaţia de pe teren sunt contradictorii şi nu oferă multe detalii, potrivit Reuters.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sa vedem unde se opresc .Germania si-a dat acordul .

    1. Nu unde ci cand. Cand isi retrage putin oamenii din ucraina.

      Si cand se semneaza tratatul de pace , fara conditii. 

    In iunie/august 1943 nazistii au atacat Kursk pe o lungime de 500 km cu 800 tancuri din care 200 Tiger...rusii au rezistat cu pierderi colosale si au contratacat silindu l pe Manstein sa se retraga spre Kiev...uneori istoria se repeta...

    1. Manstein s-a luptat atunci cu ucrainienii nu cu mujicii:-)…Chiar si asa nemtii maturau cu mujicii daca nu interveneau americanii si iarna:-)…mujicii nu au jucat nici un rol

      Atunci conationalii tai isi aparau tara. Acum rusii ataca alta tara.

      Contraatacul ucrainenilor este cel al sovieticilor din iunie/august 1943 

      Istoria se va repeta, dar Rusia este Germania si Ucraina Urss.

      Cei ce isi apara tara vor castiga 

    Daca se intinde prea mult, ca o sfoara, armata Ucrainei o sa aiba necazuri cand la intoarcere, ca este putin probabil sa ajunga departe. Cine stie daca rusi nu isi aduc forte din nord si o sa-i "stanguleze" daca se intind.

    Daca voiau sa aiba succes si sa puna probleme mari rusilor, armata ucraineana trebuia sa se indrepte spre Breansk, pe langa Belarus, spre Kaluga in directia Moskovei. Asa avea cel putin jumatate din actiune un flanc sigur, ca este putin probabil ca Belarus sa se implice, dupa toata zarva internationala facuta de acest razboi.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb