REVISTA PRESEI 02.04.2019

I.M.
Revista Presei / 2 aprilie 2019

REVISTA PRESEI 02.04.2019

Adevărul

Ce locomotive electorale şi-au ales partidele pentru Bruxelles: un fost preşedinte, doi foşti premieri, sportivi şi vedete TV

Publicaţia "Adevărul" scrie că Un fost preşedinte, doi foşti premieri, miniştri, sportivi şi vedete TV sunt politicienii aşezaţi de partide în fruntea listei pentru alegerile europarlamentare cu scopul de a transforma notorietatea în voturi.

Lista PSD la europarlamentare este deschisă de Rovana Plumb, actual ministru al Fondurilor Europene. Aceasta a trecut pe la conducerea a cinci ministere, după ce înainte fusese timp de cinci ani europarlamentar. Absolventă a Facultăţii de Utilaje şi Ingineria Proceselor Chimice din cadrul Politehnicii Bucureşti, aceasta ajunge prima oară ministru în mai 2012, când premierul de la acea dată, Victor Ponta, o numeşte la şefia Ministerlui Mediului. Apoi, Plumb este mutată la Ministerul Muncii, dar îşi termină mandatul odată cu căderea Guvernului, după tragedia de al Colectiv. Treptat, Rovana Plumb trece în anturajul lui Liviu Dragnea şi obţine, în timpul guvernării lui Sorin Grindeanu, desemnarea ca ministru delegat al Fondurilor Europene. În Cabinetul Dăncilă, Rovana Plumb ajunge să asigure interimatele la Educaţie şi Transporturi după ce miniştrii respectivi şi-au dat demisia. După alegerile europaralmentare, Rovana Plumb va fi propusă comisar european de către Guvernul Dăncilă, susţin surse politice pentru "Adevărul".

Bancherul

Cat este noul ROBOR si cu cat poate scadea rata la un credit, din luna mai, conform OUG 114 privind taxa bancara

"Bancherul" scrie că Incepand din 2 mai, detinatorii unui imprumut in lei cu dobanda variabila, precum un credit Prima Casa, care se modifica in fiecare trimestru, in functie de nivelul ROBOR, pot cere bancii sa inlocuiasca ROBOR-ul cu un nou indice, mai mic, stabilit pe baza tranzactiilor interbancare, conform prevederilor din OUG 114 din 2018, modificata recent.

De altfel, ROBOR-ul nu va mai fi utilizat la creditele noi in lei cu dobanda variabila sau la refinantari, urmand a fi inlocuit cu noul indice, care urmeaza sa fie calculat si publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), pe baza dobanzilor medii ale tranzactiilor dintre banci (interbancare).

Noul indice, reprezentand media aritmetica a dobanzilor din piata interbancara, va fi stabilit si publicat de BNR in fiecare trimestru, urmand a fi aplicat de banci pentru dobanda la credite pe parcursul urmatorului trimestru.

Cotidianul

Ocaua lui Kovesi: două cazuri în oglindă

Publicaţia "Cotidianul" scrie că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, pusă sub control judiciar săptămână trecută cu mai multe interdicţii, printre care şi cea de a vorbi cu presa, a acuzat că se doreşte să-i fie închisă gura, dar măsura preventivă îndreptată împotriva sa a aminteşte chiar de practica DNA înflorită când instituţia se afla sub conducerea acesteia.

Măsura controlului judiciar, cu interdicţia de a vorbi cu presa şi de a părăsi ţara, nu-i nouă aşa cum lasă impresia acum fosta şefă a DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie condusă de Laura Codruţa Kovesi este chiar expertă la acest capitol.

Cel mai răsunător nume, care a "beneficiat" din partea DNA de un tratatment similar cu cel de care are parte acum Kovesi, este cel a fostului premier Victor Ponta.

Naţional

Lazare, demisia. Urgent!

Cătălin Tache, de la Publicaţia "Naţional", notează: Pe 12 martie titram "Florea va cere arestarea lui Kovesi", dezvaluind ca strategia procurorului de caz de la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie prevede "sacrificarea" fostei sefe a Directiei Nationale Anticoruptie pana de Pasti! Iar punerea sub control judiciar a Laurei Codruta Kovesi nu face decat sa intareasca si mai mult varianta de lucru prezentata de noi si care prevede acum obtinerea "marturiei decisive" pentru ca Adina Florea sa poata cere Consiliului Superior al Magistraturii arestarea acesteia. Mai ales ca este vorba despre o adevarata cursa contracronomentru pentru a convinge "martorul surpriza" sa se "spovedeasca" cat mai repede, astfel incat Kovesi sa fie "infundata" definitiv inainte ca sustinatorii acesteia din Parlamentul European sa o transforme in "martira", fortand astfel impunerea sa drept procuror european general.

Iar daca negocierile pe cat de secrete, pe atat de intense care se poarta chiar in aceste zile se vor incheia cu un acord de recunoastere, fie el si strict confidential, intre procurorii SIIJ si mult doritul denuntator, atunci chiar ca Laura Codruta Kovesi nu mai are nici cea mai mica sansa sa reziste pe metereze. Pentru ca, daca martorul va vorbi, atunci totul se va sfarsi pentru fosta sefa a DNA. Intrucat, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, cea de la care se asteapta sa o "execute" este nimeni alta decat Florentina Mirica! Adica nu doar procurorul care a condus Sectia de combatere a coruptiei din DNA privind magistratii, dar si omul care a ramas alaturi de Kovesi pana in ultima clipa. Si singura in care aceasta mai avea in ultima vreme o incredere oarba, care insa ar putea-o costa acum enorm...

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sportul cu numele nobil japonez numit KUMITE este cel mai nimerit pentru a fi practicat si exersat pe falcile haimanalelor nistoresciene de la cotidianul slugilor infractorilor pesedei ; ibidem pentru fitzuicarii de la national !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb