REVISTA PRESEI 05.04.2018

V.D.
Revista Presei / 5 aprilie 2018

REVISTA PRESEI 05.04.2018

ADEVARUL

Puşcăria "Altfel" sau cum să faci Justiţia inutilă

Argumentul "Decât pe banii noştri în puşcărie, mai bine acasă pe banii lor", folosit de parlamentarii care vor pedepse la domiciliul pentru corupţii condamnaţi, este desfiinţat de specialişti, care spun că înţelesul pedepsei ca mijloc de reeducare va fi rescris.

Măsurile propuse de parlamentarii Puterii prin care condamnaţii pentru corupţie sau infracţiuni de serviciu sunt ţinuţi cât mai departe de închisori, mai exact, la ei acasă, în arest la domiciliu, a stârnit reacţii puternice din partea societăţii civile şi nu numai. În faţa criticilor, aleşii au preferat să nu tulbure apele şi mai rău. Deşi, ieri, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urma să se pronunţe asupra controversatului proiect, raportul final a fost amânat, dezbaterile urmând să fie reluate, cel mai probabil, după Paşti. Reamintim că majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia juridică de la Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, mai multe amendamente ale PSD la o serie de proiecte de lege privind măsurile de executare a pedepselor privative de libertate, prin care condamnaţii pentru corupţie sau infracţiuni de serviciu să-şi ispăşească pedeapsa la domiciliu.

BANCHERUL

Mugur Isarescu admite ca declaratiile politice au influentat decizia-surpriza a BNR de a nu majora dobanda

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a admis ca membrii conducerii bancii centrale au avut in vedere si discutiile politice cand au luat decizia surpriza de a nu majora dobanda de politica monetara, contrar asteptarilor analistilor. El a subliniat insa ca banca centrala nu adopta masuri sub presiune iar acestea au la baza datele economice.

In ce masura a fost influentata decizia de astazi de declaratiile politice din ultima perioada? a fost intrebat Mugur Isarescu de Bancherul.ro.

Mugur Isarescu: "Noi luam deciziile in baza mandatului si cu privire maxima pe date, cifre, fapte. Bineinteles ca ne influenteaza si climatul, dar nu ne determina. Nu traim in afara acestei tari si suntem atenti la discutii. De ce? Pentru ca un anumit climat distorsioneaza deciziile noastre. Deci ne uitam, suntem atenti la foarte multe aspecte, dar nu luam decizii sub presiune. Vedeti ca suntem aici intr-o cladire mare, are ziduri groase."

BNR a fost criticata de reprezentantii PSD, inclusiv de seful partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, pentru deciziile de majorare a dobanzii de referinta din primele luni ale anului, intrucat acestea ar putea afecta cresterea economica. Dragnea a cerut explicatii in scris de la guvernatorul Isarescu, pe care le-a primit saptamana trecuta, iar senatorii PSD au boicotat, in aceeasi zi, o audiere a guvernatorului PSD in Parlament, unde a fost invitat de senatorul PNL, Florin Citu.

COTIDIANUL

SUA-Rusia: tentative de apropiere a lumilor paralele

În martie 2017 Rusia dădea o lovitură de imagine. Agenţia Tass publica mai multe fotografii făcute la Casa Albă cu preşedintele Donald Trump, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorul Serghei Kislyak.

Moscova încerca de ani buni să obţină o vizită a ministrului de Externe în Biroul Oval. În plus, acolo s-a aflat şi ambasadorul Kislyak, atunci în centrul scandalului care a dus la demisia consilierului pentru securitate al lui Trump, generalul Michael Flynn. Casa Albă nu a oferit imagini de la întâlnire, unde presa nu a avut acces, dar a menţionat că a permis accesul fotografilor personali ai celor doi demnitari. Se pare însă că oficialii SUA nu ştiau că fotograful personal al lui Lavrov lucrează şi pentru Tass, motiv pentru care presa americană a denunţat mişcarea perversă şi încălcarea principiilor diplomatice de către Rusia.

CURENTUL

Surse PSD: trezorierul partidului o ajută cu bani pe AnaMaria Pătru

După ce a devenit vedetă TV, multă lume s-a întrebat de unde are Ana Maria Pătru bani să plătească presa, aşa cum s-a lăudat (AUDIO AICI) şi să-şi plătească cei patru avocaţi celebri (şi deci scumpi) având în vedere că toate bunurile sale sunt sechestrate, conturile blocate iar după percheziţiile domiciliare amănunţite bani dosiţi prin casă nu i-au mai rămas. Cum Pătru nu ştie vreo meserie, lucrând doar prin funcţii politice, nici serviciu nu şi-a găsit de la eliberarea din arest. În plus, are amant cu 13 ani mai tânăr iar copilul ei de 19 ani, învăţat cu un standard de viaţă ridicat din şpăgile luate de mami, are şi el nevoie de bani. Tot întrebând prin stânga şi prin dreapta din ce trăieşte Pătru, surse din PSD care au dorit să-şi păstreze anonimatul ne-au declarat că Mircea Drăghici, trezorierul partidului, ar fi cel care-i oferă bani fostei şefe AEP. Sursele ne-au declarat că Drăghici chiar s-a enervat că "asta tot îmi cere, tot îmi cere, de unde să-i dau atât?"

Drăghici a devenit trezorierul PSD în luna noiembrie 2010, funcţie din care organizează şi controlează activitatea financiară a partidului şi răspunde direct faţă de preşedintele partidului. Trei ani mai târziu, Ana Maria Pătru şi soţul său multiplu încornorat, după cum a declarat chiar ea nonşalantă în faţa judecătorilor, i-au fost naşi de cununie deputatului Drăghici(vezi foto).

Desigur că Drăghici dacă-i dă bani acum nu o face pentru că l-a cununat în urmă cu cinci ani, ci pentru ca Pătru să-şi ţină gura şi să-şi retragă denunţul depus la DNA Ploieşti împotriva lui Dragnea, aşa cum a făcut şi în cazul preşedintelui Consiliului Concurenţei.

JURNALUL NATIONAL

Bulgarii ne-au luat merele de aur din "Grădina Carpaţilor"

Avem o treime din ţară acoperită de munţi, dar la capitolul turism montan ne comportăm ca şi cum am fi în deşert. Deşi suntem în aprilie şi au venit căldurile, în Europa Occidentală şi chiar şi la vecinii noştri bulgari este plin sezon de schi. La noi nu a fost sezon de schi cu adevărat nici în iarnă darămite acum. De astăzi Jurnalul începe să publice o serie de articole despre cum am rămas noi de căruţă în Grădina Carpaţilor şi ce ar fi de făcut.

De-a lungul istoriei am tot oftat cu amărăciune gândindu-ne cât de mută bogăţie avem în jurul nostru şi cât de puţin se vede asta în buzunarele noastre. Am făcut cântece despre asta şi am transmis din generaţie în generaţie neputinţa noastră prin vorbe rămase în folclor: "Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă". Iar munţii noştri chiar aur poartă şi nu numai în subsol ci şi la suprafaţă, şi nu e numai galben, ci şi alb. Alb ca zăpada. Zăpada e un bun care e transformat la nivel mondial într-o industrie cu multe multe zerouri: peste 1000000000000. Ţările care au ştiut să îşi transforme munţii în raiuri pentru schiori au adus la ei în patrie o mare parte din această bogăţie. Austria de exemplu îşi bazează prosperitatea în mare parte pe turismul de iarnă.

NATIONAL

SRI are "cheita" lui Ghita!

Uite ca aproape nu mai exista beligerant de prim rang in razboiul care se poarta tot mai murdar pentru preluarea controlului Justitiei si sistemului deopotriva care sa nu ameninte, voalat sau fatis, cu propriile dezvaluiri. Astfel ca, indiferent de ce parte a baricadei se afla, cu totii par niste sprinteri aflati in block start si incercand sa fure startul dezvaluirilor. Situatie in care se afla nenumarati lideri politici si din sistem, de la Traian Basescu si Elena Udrea pana la fostul adjunct al SRI Florian Coldea. Care ar trebui sa aiba un efect devastator asupra rivalilor de moarte. Iata insa ca la varful sistemului se vehiculeaza si o alta varianta de lucru mai mult decat interesanta, conform careia, pana la urma, s-ar putea sa nu mai asistam la nicio dezvaluire cu adevarat de senzatie, ci doar la "latraturile" de pana acum.

ROMANIA LIBERA

Cine împarte bani parte-şi face! Ce salarii au deputaţii

Camera Deputaţilor a publicat salariile de bază în cuantum brut lunar - aferente funcţiilor din Serviciile Camerei, din cadrul birourilor parlamentare, precum şi lista indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică alese, la data de 31 martie 2018.

Conform Legii 153/2017 cu modificările şi completările ulterioare şi HG nr. 846/2017, preşedintele Camerei Deputaţilor are o indemnizaţie brută lunară de 21.850 lei; vicepreşedinţii Camerei - 20.330 lei; secretarii şi chestorii - 19.950 lei, iar liderii grupurilor parlamentare - 19.000 lei. Preşedinţii comisiilor permanente au o indemnizaţie brută lunară de 18.430 lei, iar deputaţii - 17.100 lei, scrie agerpres.ro.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, pentru funcţiile din Serviciile Camerei se aplică la salariu de bază un spor de condiţii vătămătoare de 15%.

ZIARUL FINANCIAR

Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de pe piaţa clădirilor de birouri, atrage atenţia: Este nevoie de mai mulţi jucători români pe piaţa de birouri. Era bine dacă intra şi Dedeman. Pe nicio altă piaţă europeană de birouri nu vedem atât de mulţi jucători străini ca în România

Absenţa mai multor investitori şi dezvoltatori români de pe piaţa locală de birouri expune piaţa unor riscuri mai mari în eventualitatea unei crize, motiv pentru care intrarea unor investitori precum Dedeman este bine-venită, este de părere Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri.

"Sunt extrem de puţini români pe piaţa mare de office din Bucureşti. Era bine dacă intra Dedeman pe piaţă. Pe nicio altă mare piaţă europeană de birouri nu vedem atât de mulţi jucători străini. Fondurile de investiţii pot fi uneori foarte speculative şi pot face rău economiei locale, în timp ce localnicii sunt mai rezervaţi atunci când vine vorba de mutări ample şi aceştia îşi protejează mai mult piaţa", explică Liviu Tudor, preşedintele şi fondatorul companiei Genesis Property. El deţine proiectele de birouri West Gate din zona Preciziei, cu 75.000 mp de birouri şi Novo Park din Pipera, tot cu 75.000 mp de birouri, ambele fiind închiriate integral.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb