REVISTA PRESEI - 07.04.2010

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 7 aprilie 2010

ADEVĂRUL

Ajutoarele sociale încurajează nemunca

Aproape jumătate dintre români, circa 9,5 milioane, primesc, sub o formă sau alta, ajutor de stat. Sociologii şi experţii avertizează că sistemul de ajutoare sociale din România este ineficient şi-i face pe oameni dependenţi de mila statului.

În România există 50 de tipuri de ajutoare sociale, pentru care se cheltuiesc anual 2,4 miliarde de euro. Cele mai numeroase astfel de plăţi sunt cele pentru încălzire, concedii de maternitate şi alocaţii pentru copii.

Şef la Agronomie, coleg cu toată familia

Într-o universitate în care un sfert dintre cei 200 de profesori sunt înrudiţi, familia fostului rector Ioan Avarvarei prinde tot mai multe rădăcini. Ioan Avarvarei este coleg de catedră cu soţia sa, Teona. Cât a fost rector, el şi i-a adus aproape, în universitate, pe fiul Bogdan şi pe fiica Simona.

Cine a plătit pentru Băsescu şi Geoană

Derutaţi de scorul strâns din sondaje înainte de alegerile prezidenţiale, mai mulţi patroni de firme au mizat pentru ambii candidaţi la preşedinţia României. Numeroase firme care au făcut donaţii atât pentru PSD, cât şi pentru PDL au obţinut după alegerile prezidenţiale de anul trecut contracte profitabile cu statul român.Monitorul Oficial a publicat, săptămâna trecută, listele cu donaţiile primite de partidele politice în anul electoral 2009.

Un grup de cercetători de Andrei Pleşu

Dacă urmăreşti, candid, toate micile revoluţii ştiinţifice de pe mapamond şi eşti mai slab de înger, n-ai cum să nu intri la idei şi să nu ajungi la fandacsie.O stafie bântuie universul! Ea se numeşte "un grup de cercetători". Nu e zi să nu afli că undeva, în lume, o mână de oameni tocmai descoperă lucruri aiuritoare, de natură să-ţi schimbe viaţa. În Marea Britanie, în marile universităţi americane, în Canada, în Japonia, în Australia, mă rog, mai peste tot se fac teste pe oameni şi animale, se activează tehnologii noi, se emit (şi se confirmă) ipoteze cutremurătoare.

-Consorţiul care dezvoltă conducta europeană ar fi de acord cu o fuziune cu South Stream, cu condiţia ca gazoductul rusesc să fie construit pe ruta Nabucco. Acest lucru ar creşte considerabil şansele de realizare a ambelor proiecte şi ar atrage conducta rusească pe teritoriul României. Propunerea şefului Eni (compania italiană care deţine 50% din South Stream), Paolo Scaroni, ca proiectele Nabucco şi South Stream să fuzioneze pentru o parte a traseului pentru diminuarea costurilor, care a surprins pe toată lumea în urmă cu câteva săptămâni, se conturează însă ca fiind o opţiune demnă de luat în calcul pentru companiile implicate.

CURENTUL

Medicii de familie şantajează ministerul pe spinarea pacienţilor

Medicii de familie au apelat din nou la arma lor favorită în lupta cu ministerul: şantajul. Fără să aibă vreo vină, decåt aceea poate că s-au îmbolnăvit într-un moment nepotrivit, sute de bolnavi bat în zadar zilele acestea pe la uşile medicilor de familie. Aceştia îi tratează cu refuz în loc de reţete medicale şi trimiteri la specialişti, deşi cei mai mulţi pacienţi s-au prezentat la domnul doctor sau la doamna doctor regulamentar, cu " atenţia" din dotare.

Între ei, chimiştii de Iulia Nueleanu

Studiind cv-urile Ecaterinei Andronescu şi lui Daniel Funeriu am descoperit motivul pentru care doamna profesor universitar garantată de primarul "care este" consideră că actualul ministru al Educaţiei nu are ce căuta în fruntea învăţămåntului: invidia profesională. Am putea spune că are şi de ce. Chimistul Daniel Funeriu şi-a luat doctoratul în 1999, în Franţa, sub coordonarea laureatului Nobel în chimie J. -M. Lehn, în timp ce chimistul Ecaterina Andronescu a devenit doctor în chimie în aceeaşi epocă cu savanta de renume mondial specialistă în polimeri.

Tradiţii de Tia Şerbănescu

Ca în fiecare an, în zilele de Paşti s-au respectat tradiţiile: românii s-au dus la bulgari, televiziunile au utilizat grai de sărbătoare ("unora le place soarele, altora le plac ploaia", "am băut decât două beri") iar politicienii şi-au petrecut sărbătorile în familie - aşa cum de multe ori petrec şi zilele de lucru. S-a dovedit că multe din slujbele bine remunerate ajung la rudele apropiate precum soţia dlui Negoiţă, soţul dnei Graţiela Iordache, fiica dlui Petre Lificiu. Cum bine spune tradiţia populară, rudele nu ţi le alegi. Le numeşti unde poţi, atunci când poţi.

PNL fierbe la foc mic sub mandatul lui Crin

Cel de-al doilea mandat al lui Crin Antonescu la şefia PNL a adâncit tot mai mult clivajele dintre centru şi filialele din teritoriu, pe fondul marginalizării fostului prim-vicepreşedinte Ludovic Orban şi a echipei sale. Pe de altă parte, nici principiile colectiviste introduse de preşedintele liberalilor prin intermediul listei nu au adus echilibrul mult dorit în structurile partidului, obişnuite cu democraţia internă specifică anilor "90. În acest sens, demisiile de ieri ale senatorului PNL de Bacău, Gabriel Berca, şi deputatului PNL de Bacău, Mihai Banu, reprezintă un semnal clar de alarmă adresat manierei de conducere a preşedintelui filialei liberale băcăuane, Romeo Stavarache, şi - indirect - lui Crin Antonescu.

Teodor Atanasiu în... "Cum să furi o fabrică"

Curtea de Conturi ne dezvăluie pe ce s-au tocat în 2008 banii României

Viaţa bate filmul, iar Peter O"Toole ar crăpa de ciudă dacă ar vedea metodele prin care se fură fabrici în Romånia. Raportul Curţii de Conturi pe 2008 arată modul cum a fost administrat patrimoniul statului romån, corespunzător pachetului majoritar de acţiuni deţinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), precum şi a influenţei vånzărilor de creanţe la SC "NICOLINA"- SA Iaşi asupra bugetului de stat, sub şefia liberalului Teodor Atanasiu.

CURIERUL NAŢIONAL

Lobby doar pentru... trafic de influenţă

Experţii în domeniu sunt de părere că nu avem încă o lege a lobby-ului, pentru că nu se doreşte acest lucru. Celor care desfăşoară astfel de activităţi le convine lipsa informaţiilor legate de clienţi, interese şi venituri.Lobby-ul e ca prostituţia. Este acolo, dar avem reţineri să-l legiferăm. În România, ca şi în alte ţări vecine, se face lobby fără a exista un cadru legal specific. Pilele, relaţiile şi cunoştinţele fostei epoci comuniste continuă să funcţioneze şi astăzi, iar legislaţia actuală este incapabilă să facă diferenţa între trafic de influenţă şi lobby.

Investitorii la uşa Băncii Transilvania. Intră sau ies?

Acţiunea TLV a testat la sfârşitul lunii trecute vârful relativ consemnat în decembrie 2009. Investitorii vor avea ocazia în sesiunile următoare să forţeze noi maxime, în caz contrar configurându-se o formaţiune "double top", având conotaţii negative. În sesiunea de ieri titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staţionat pe palierul de cotare de 2,3 lei/acţiune, după transferuri care au însumat 3,86 milioane lei. Indecizia pieţei este de înţeles, având în vedere faptul că, din punct de vedere tehnic, cotaţia se află într-un punct de răscruce.

Fondurile de pensii continuă să performeze excelent

Acestea au obţinut un randament de peste 9% în primul trimestru. APAPR: Principalele motoare de creştere au fost acţiunile şi obligaţiunile corporative deţinute de fondurile de pensii private. Fondurile de pensii private au înregistrat rezultate investiţionale remarcabile şi în primul trimestru al acestui an, continuând evoluţia pozitivă de până acum. Câştigurile tuturor fondurilor de pensii private au depăşit rata inflaţiei şi dobânzile bancare medii oferite pentru depozitele populaţiei.

IMM-urile vor forfetarul în cârca firmelor mari

CNIPMMR solicită ca birul să se aplice sectoarelor în care activează firme mari ce declară un grad mic de rentabilitate. Este vorba în principal de industria petrolului, tutunului, dar şi a alcoolului. Consiliul consideră mai adecvat plafonul de 35.000 euro, nesusţinându-l pe cel de 100.000 euro.

Nouă state din Uniunea Europeană încă impun restricţii muncitorilor români

La 3 ani de la aderarea României la UE, aceste state solicită în continuare permise de muncă, măsuri similare fiind aplicate şi de alte 4 state europene din afara UE, potrivit EURES, informează NewsIn. Cele 9 state membre care solicită în continuare permise de muncă muncitorilor români sunt: Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Marea Britanie şi Olanda.

Producătorii de alcool au plătit taxa de viciu de şase ori mai puţin decât cei de tutun

Producătorii din industria tutunului au plătit în ultimii doi ani 635 mil. euro. Ministerul Sănătăţii a cheltuit cu 100 mil. euro mai mult decât a încasat de la persoanele juridice din industria tutunului. Producătorii de alcool par să cotizeze la Ministerul Sănătăţii mult mai puţin decât cei din industria tutunului, odată ce aceştia din urmă au plătit în anii 2008 şi 2009 suma de peste 635 mil. euro, iar MS susţine că din această taxă a cheltuit în ultimii doi ani 746 mil. euro.

EVENIMENTUL ZILEI

Soclul lui Ion Antonescu aşteaptă bustul lui Ştefan Guşă

Personalităţi şi revoluţionari critică decizia Primăriei Târgu-Mureş de a amplasa în centrul oraşului bustul lui Guşă, reclamând rolul său în reprimarea demonstranţilor din "89, de la Timişoara.Portretul generalului Ştefan Guşă este expresia a două extreme: una redusă la fraza: "A fost şeful Statului Major al Armatei care a tras la Timişoara", invocată de revoluţionari şi istorici, cealaltă exprimată prin: "S-a opus venirii sovieticilor în ţară", ridicată de voci care îl consideră un patriot salvator.

Mircea Geoană, pe lista martorilor în dosarul "Voicu"

Sunt asteptati să dea cu subsemnatul la DNA si Marian Oprisan, Manuela Mitrea si Maria Schutz. Mircea Geoană ar urma să deschidă lista martorilor audiaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul de corupţie al lui Cătălin Voicu, susţin surse judiciare, preluate de Realitatea TV şi citate de NewsIn. Potrivit acestora, nu e însă sigurul lider al PSD care va da cu subsemnatul la DNA.

PNL şi PDL se luptă pentru "reţeaua" lui Stavarache

Reţeaua electorală a PNL de sub comanda primarului Bacăului Romeo Stavarache e în pericol să se destrame. PDL l-a "achiziţionat" ieri oficial pe senatorul liberal Gabriel Berca, pe care îl va plasa în fruntea echipei democrat- liberale de la Bacău. Trecut cu acte în regulă în tabăra PDL, misiunea sa ar fi să "transfere" şi o parte cât mai consistentă dintre primarii şi viceprimarii liberali, motoarele electorale ale partidului. De altfel, Berca a susţinut ieri, oficial, că 60%-70% dintre aceştia s-a

Cum ajung civilii ţinte pentru armata SUA în zonele de conflict

Jurnalişti, şoferi şi chiar fermieri îşi pierd viaţa în Irak şi Afganistan. De cele mai multe ori, aceştia fie locuiesc, fie se aventurează în regiuni unde se dau lupte grele cu insurgenţii. Imaginile şocante din timpul raidului aerian de pe 12 iulie 2007, soldat cu uciderea a doi angajaţi ai agenţiei Reuters la Bagdad, pun Pentagonul într-o situaţie delicată. Asta după ce, în urma unei anchete interne, s-a stabilit că soldaţii americani au acţionat corect.

Împrumuturile marca Provident, între bine şi rău

Creditarea rapidă şi fără prea multă bătaie de cap, văzută prin ochii unor clienţi cu opinii diferite. Unică pe piaţă atât ca dobânzi, dar şi ca strategie de marketing, compania Provident a reuşit să atragă de partea ei o serie de clienţi care sunt mulţumiţi de ser vicii, dar şi unii care îi apostrofează pentru modul în care îşi des făşoară businessul. În realitate, singurii săi competitori pot fi rudele, vecinii sau cunoştiin ţele clienţilor, care le pot împrumuta sume mici fără dobânzi uriaşe

Şefia Academiei Române se dispută cu uşile închise

Patru academicieni candidează la alegerile de mâine. Proiectele lor manageriale nu pot fi consultate, deşi instituţia este una de interes public. Academicienii români îşi aleg mâine noul preşedinte, în cadrul Adunării Generale a membrilor Academiei. Patru aspiranţi la funcţie şi-au depus candidaturile la şefia forului: Răzvan Theodorescu, Ionel Haiduc - actualul preşedinte -, matematicianul Viorel Barbu, pre şe dintele filialei Iaşi a Academiei, şi Victor Voicu, secretar general în al doilea mandat al lui Eugen Simion, între 2002 şi 2006.

FINANCIARUL

Restanţele la credite au ajuns la maximul istoric: 9,4 miliarde de lei

Avansul şomajului a dus la o creştere con­ti­nuă a restanţelor, ponderea acestora în totalul creditelor acordate de bănci urcând, în febru­arie 2010, la cel mai înalt nivel din ultimii şase ani, de 4,2%. Potrivit datelor BNR, în iulie 2004, acest raport avea o valoare de 4,19%, însă la acea dată soldul împrumuturilor era de peste cinci ori mai mic decât în prezent, de numai 49 mld. lei.

Partidul "independenţilor": afacerişti în faliment sau experţi în tranzacţii cu statul

Cea mai exotică prezenţă este Răzvan Turea, fost asociat cu Aliodor Manolea, "părintele" flăcării violet. Majoritatea celor din gru­parea independenţilor este for­mată din afacerişti care stau la mila autorităţilor statului pentru un contract guver­namental şi care, după ce au muls buge­tele locale de contracte grăsuţe, şi-au băgat afacerile în faliment. Peste toţi însă planează stafia ministrului Apărării, generalul de patru stele Gabriel Oprea, ale cărui afaceri imobiliare....

Am putea pierde 30 miliarde euro pentru dezvoltarea României

Bani europeni pe muchie de cuţit. Financiarul" declanşează atacul final asupra incompetenţei, indiferenţei, dezinteresului şi igno­ranţei organis­melor guvernamentale impli­cate în absorbţia fondurilor UE. Miza este enormă: aproximativ 30 mld. euro pentru dezvoltarea României.

CNH va da afară 1.600 de salariaţi. Subvenţiile scad în acest an cu 13%, iar din 2011 vor dispărea

În companie, salariile directorilor se situează în jurul a 6.000 de lei lunar. La 1 aprilie a început disponibi­li­za­rea a 15% dintre minerii din Valea Jiului. Economiile CNH sunt de 76,3 milioane de lei în condiţiile în care pierderile companiei pe 2009 au fost de 569 de milioane de lei. 2010 este ultimul an în care statul subvenţionează mineritul în zonă. Cu doar doi clienţi şi cu o zestre de 1,5 miliarde de lei datorii la buget, CNH aşteaptă salvarea de la guvern.

GÂNDUL

Cum scapă infractorii de puşcărie? Se judecă la Craiova

Gorbunov, "Ucigaşul cu Ferrari" şi odrasla unui poliţist care a omorât o tânără, lăsaţi liberi de magistraţi. Procurorii craioveni şi-au câştigat reputaţia de a fi blânzi cu infractorii, de cele mai multe ori preferând să-i cerceteze în stare de libertate pe cei certaţi cu legea. Unul dintre aceste cazuri este cel al lui Serghei Gorbunov, unul dintre suspecţii jafului care a avut loc la o casă de schimb din Braşov.

De ce nu avem all-inclusive. Mitul românului care dă iama în mâncare

Hotelierii spun că ofertele de acest tip nu sunt la mare căutare în România atât pentru că staţiunile au fost gândite după modelul comunist, cât şi pentru că ele nu sunt încurajate fiscal de către stat. Spre deosebire de Turcia şi chiar faţă de Bulgaria, pe litoralul românesc sistemul sejururilor all-inclusive s-a dezvoltat insuficient, hotelurile care practică această metodă de turism putând fi numărate pe degete.

FMI recomandă "o taxă pe profiturile excesive" ale băncilor

Prelevările statelor s-ar face asupra veniturilor totale, într-un procent care să nu descurajeze tranzacţiile, dar care să-i oprească pe bancheri de la a acumula prea multe active, precum în perioada premergătoare crizei financiare din 2008. O aşa-numită "taxă pe profiturile excesive" - aplicabilă, de fapt, cifrei de afaceri, dar fără a exclude dreptul guvernelor de a taxa ulterior şi profiturile - reprezintă metoda prin care FMI consideră că s-ar putea reduce riscul apariţiei altei crize financiare precum cea din 2008.

JURNALUL NAŢIONAL

18 ani de privatizări româneşti, cât trei ani după modelul polonez

O estimare brută a sumei încasate de pe urma privatizărilor făcute în ultimii 18 ani, în România ar ridica valoarea acesteia la circa 4 miliarde de euro, sumă comparativă cu privatizările realizate de Polonia în ultimii trei ani. Cum au reuşit polonezii acolo unde românii nu au vrut să "îşi vândă ţara"?

Dubaiul din Văcărescu

Pe Barbu Văcărescu, de-a lungul a vreo 50 de metri, patru blocuri se pun cu duşmănie în umbră; locatarii îşi dau mâna pe geam şi se scoală dimineaţa cu ochii în cearşafurile de vizavi. Bucureştiul a fost ticsit de blocurile lui Ceauşescu, astfel că blocurile-turn din ultimii ani s-au înălţat pe unde au apucat. De obicei, pe unde s-au făcut mişmaşuri cu retrocedările sau şmecherii cu spaţiul public.

Licitaţii trucate pentru prietenii Primăriei

Culiţă Chiş, preşedintele Comisiei de evaluare şi director al Direcţiei Drumuri şi Transporturi din Primărie, a contribuit la şirul ilegalităţilor prin numirea experţilor. Primăria Timişoara cheltuieşte anual aproximativ 15 milioane de euro pe asfaltări de sezon şi întreţinere, menite să astupe gropile din carosabil. De ani buni, banii se scurg cu dedicaţie în conturile a câtorva firme agreate, prin aranjarea licitaţiilor.

Fugarii din PNL aleargă după funcţii

După două luni în care s-a jurat că nu sunt adevărate zvonurile legate de negocierile sale cu PD-L, senatorul PNL Gabriel Berca, fost secretar general al Guvernului Tăriceanu, şi-a dat ieri demisia din partid pentru a se duce în partidul prezidenţial. Odată cu el a demisionat şi deputatul Mihai Banu, colegul său de filială, la Bacău. Amândoi au anunţat că vor merge la PD-L, partid aflat la guvernare, şi susţin că au plecat din PNL din cauză că se simţeau neglijaţi.

ROMÂNIA LIBERĂ

Lupta pe capul de pacient

Medicii de familie sunt hotărâţi să negocieze la sânge cu Ministerul Sănătăţii şi cu Casa de Asigurări de Sănătate condiţiile de salarizare din noul contract-cadru. În forma actuală, acesta le reduce venitul lunar cu cel puţin 1.000 de lei. După mai mult de şase ore de discuţii cu ministrul Sănătăţii, reprezentanţii medicilor de familie nu au ajuns la un rezultat concret, însă spun că se află "pe calea cea bună". "Probabil miercuri va fi semnat un protocol care să aibă valoare juridică şi, dacă vom semna, de joi vom începe să oferim reţete compensate, gratuite şi trimiteri", a declarat Rodica Tănăsescu, şefa Asociaţiei Medicilor de Familie.

Fişele postului pentru beizadelele de la Paris şi Montevideo

Angajarea pe posturile de secretari economici a lui Bogdan Ionescu, zis şi Syda, şi a Oanei Bălan (fiica unui secretar de stat) a iscat un întreg scandal, fiind contestate în special competenţele profesionale ale celor doi. Ministerul Economiei anunţa acum câteva zile că, în urma câştigării unui concurs, Bogdan Adrian Ionescu (pe care ziarele de bulevard îl prezintă cu numele de Syda), iubitul Elenei Băsescu şi fiul lui Bebe Ionescu, fost director FPS, a fost numit consilier economic la Ambasada din Franţa.

ZIARUL FINANCIAR

Guvernul amână pentru 2011 introducerea forfetarului. Rămâne impozitul minim

FMI nu acceptă înlocuirea impozitului minim, care aduce încasări certe, cu venituri greu de estimat din impozitul forfetar. Barurile, restaurantele, taximetriştii, micii hotelieri, frizerii şi coafezele sau atelierele de reparaţii şi spălătoriile scapă anul acesta de "ameninţarea" impozitului forfetar mult-discutat în ultimele două luni, Guvernul intenţionând să continue până în 2011 aplicarea impozitului minim pe cifra de afaceri introdus la 1 mai 2009, afirma surse oficiale.

Topul la zi al celor mai mari companii private

Cele mari mari zece companii private au rulat anul trecut aproximativ 14 mld. euro, adică 12% din PIB-ul României, cu 4 mld. euro mai puţin decât încasau în 2008 primii zece, potrivit unei analize ZF. Primul an de criză a păstrat liderul, Petrom rămânând cea mai mare companie românească, cu toate că a înregistrat a doua cea mai mare scădere a afacerilor, de peste 30%. Gigantul local a rulat anul trecut puţin peste 3 mld. euro, la distanţă de aproape 1 mld. euro de următorul clasat. Singurele creşteri din top 10 au fost ale Automobile Dacia, cu vânzări susţinute de export şi nu de piaţă internă, ale British American Tobacco (BAT - producătorul Kent), pe fondul creşterilor de preţuri, şi ale Kaufland, retailer cu o extindere puternică în 2009.

Bugetul Capitalei , deficit de 280 mil. Euro

Bugetul Bucureştiului, cel mai bogat oraş din România, va înregistra anul acesta un deficit record de 280 mil. euro, potrivit bugetului aprobat de Consiliul General al Municipiului. Cheltuielile aprobate sunt într-un cuantum de 5,6 miliarde de lei, la venituri prognozate de 4,4 mld. lei - deficitul fiind, aşadar, de 1,1 mld. lei adică de 280 mil. Euro. Aproape 40% din această sumă se duce pe subvenţii (căldură şi transport), iar greva de săptămâna trecută a şoferilor de la Regia Transportului în comun (RATB) a pus în lumină dificultatea Municipalităţii în această privinţă.

De ce au ignorat cumpărătorii de unităţi de fonduri mutuale investiţiile pe Bursă?

Fondurile de acţiuni au înregistrat randamente de peste 100% în ultimul an pe revenirea Bursei, dar nu au reuşit să atragă decât circa 200 de investitori noi, în timp ce fondurile monetare, cu randamente de maximum 15%, au strâns mii de investitori. Unii administratori de fonduri dau vina pe bănci pentru conul de umbră în care au intrat fondurile de acţiuni, în timp ce alţii sunt de părere că investitorilor le este teamă de o revenire a crizei. Managerii recunosc însă că încrederea investitorilor se câştigă mai greu decât se pierde.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb