REVISTA PRESEI - 07.05.2011

Willy Homner
Revista Presei / 7 mai 2011

ADEVĂRUL

Negocierile dintre Guvern şi FMI s-au blocat. Scrisoarea de intenţie nu a fost finalizată

Delegaţia FMI şi Guvernul nu au ajuns încă la o înţelegere privind societăţile de stat care urmează să fie privatizate sau restructurate, dar nici asupra momentului şi nivelului de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, au declarat surse apropiate discuţiilor. "Negocierile s-au blocat şi de aceea nu s-a finalizat nici scrisoarea de intenţie, care trebuia formulată astăzi. Guvernul nu vrea să privatizeze aproape nimic din ce a cerut FMI. Autorităţile vor şi ca decizia privind reducerea CAS să fie adoptată mai repede, pe fondul încasărilor bune din primul trimestru, deşi iniţial se vorbise ca măsura să fie anunţată după mijlocul anului. Din aceste motive s-a amânat şi întâlnirea cu preşedintele Băsescu", au declarat sursele, citate de Mediafax.

Funeriu: La Bacalaureat nu se va mai copia. Ce aţi văzut în vămi, veţi vedea şi în Educaţie!

Niciun elev care va participa la examenele de bacalaureat începând cu acest an nu va mai putea copia, a afirmat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, dând asigurări că ce s-a întâmplat în vămi se poate petrece şi în Educaţie. "Începând de anul trecut şi continuând şi în acest an, vă asigur că nu se mai fura startul în viaţă şi nu se va mai copia la examenele de bacalaureat. Dacă alţii nu vor fi vigilenţi, ce aţi văzut în vămi veţi vedea şi în Educaţie. Este un semnal pe care doresc să îl transmit", a spus Funeriu într-un discurs susţinut în faţa studenţilor Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj

Opriţi Legea Socaciu. "Vrem să citim, nu s-auzim"

Propunerea de dublare a tuturor filmelor a stârnit reacţii vehemente. Pe Facebook a fost creată o pagină contra proiectului de lege. Puţine idei au reuşit să dea naştere unor reacţii unanim atât de contrare, precum legea depusă la Camera Deputaţilor de către parlamentarul PSD Victor Socaciu. Reprezentanţi ai lumii artistice, specialişti în comunicare, profesori de limbi străine, lingvişti, cu toţii sunt ferm împotriva schimbării modului în care românii îşi văd filmele la televizor. O petiţie "Stop Legii dublării filmelor Victor Socaciu" a fost postată online, iar pe Facebook a fost creată pagina "Vrem să citim, nu s-auzim". Legea iniţiată de Victor Socaciu prevede că "operele cinematografice în limbi străine vor fi traduse în limba română, prin procedeul dublajului", urmând ca CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului) să urmărească respectarea şi aplicarea acestei prevederi. Până şi un reprezentant al CNA, vicepreşedintele Ioan Onisei, spune că ideea "nu e una tocmai fericită".

Caz şocant la Călăraşi: mamă şi fiu, morţi de foame într-un apartament. Medicii legişti au efectuat necropsia

O femeie în vârstă de 69 de ani şi fiul acesteia, în vârstă de 45 de ani, au fost găsiţi fără suflare astăzi în apartamentul lor situat în apropierea Grădinii Zoologice. Poliţiştii evită deocamdată să se pronunţe asupra cauzei care a dus la decesul celor doi, dar rudele familiei spun că Lucia şi Eugen Ciobănescu au murit de foame. Medicii legişti au efectuat necropsia. În urma examinării s-a stabilit faptul că femeia a decedat din cauza caşexiei (Stare generală proastă a organismului, comună mai multor boli, care se manifestă prin tulburarea funcţiilor organismului, prin slăbire şi anemie extremă, prin scăderea temperaturii corpului etc. Stare de slăbire excesivă a organismului, în care substanţele de rezervă sunt consumate în totalitate, ajungându-se la atrofie musculară şi alterarea stării generale.)

Câştigul salarial mediu net a crescut în martie cu 79 lei

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că, în luna martie, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5,6% (79 lei) faţă de luna anterioară, ajungând la 1.493 lei. Câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.056 lei, cu 5,8% mai mare decât luna precedentă, se arată în comunicatul INS, potrivit Mediafax. În martie, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost în creştere faţă de februarie, ca urmare a acordării de prime ocazionale (premii anuale, prime de Paşte), sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete cadou pentru 1 şi 8 martie, tichete de vacanţă) şi realizărilor de producţii mai mari ori încasărilor mai mari funcţie de contracte.

Planurile secrete ale lui Osama bin Laden

Liderul Al-Qaida plănuia atentate sângeroase în toamna anului acesta, arată documentele găsite de CIA în casa lui Osama din Abbottabad. Anchetatorii americani cercetează cele cinci computere, DVD-urile şi documentele confiscate din locuinţa lui Osama bin Laden. Organizaţia Al-Qaida ameninţă că va răzbuna moartea liderului cu atentate sângeroase. Departamentul pentru Securitate Internă a Statelor Unite şi FBI au anunţat că în vila din Abbottabad, în care se ascundea Osama bin Laden, s-au găsit indicii clare că teroriştii de la Al-Qaida plănuiau atentate sângeroase în America, în oraşe şi zile-cheie, de sărbători sau aniversări importante. Unele dintre atacuri vizau trenuri şi erau programate chiar în ziua în care se împlineau 10 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Prinţul William a salvat 5 oameni în prima sa zi de muncă după nunta regală

Prinţul William, în vârstă de 28 de ani, care este pilot pentru operaţiuni de căutare şi salvare, s-a confruntat cu două urgenţe imediat ce a ajuns la baza de la Valley.

Elicopterul său Sea King a fost trimis să salveze un bătrân de 70 de ani care suferise un atac de cord în timp ce se afla pe Lliwedd, un munte din parcul naţional Snowdonia.

Bărbatul a fost transportat cu elicopterul la spital miercuri după-amiază. Curând după aceea, prinţul şi cei trei colegi ai echipajului său i-au salvat pe patru poliţişti care, aflaţi în afara orelor de program, rămăseseră blocaţi pe Snowdon (cel mai înalt masiv muntos din Å¢ara Galilor - n.r.), după ce unul dintre ei a acuzat un vertij în timp ce coborau din vârf. Ducele şi ducesa de Cambridge s-au căsătorit vinerea trecută. Cei doi şi-au petrecut doar trei zile din luna de miere, după care s-au întors pe insula Anglesey din Ţara Galilor, acolo unde se află baza forţelor regale aeriene în care este înrolat William.

Panică în Taiwan după ce un profet a prezis un cutremur cu magnitudinea de 14 pentru 11 mai. Un bărbat s-a sinucis

Un taiwanez în vârstă de 50 de ani s-a sinucis, temându-se că lumea se va sfârşi, după ce un auto-proclamat profet a prezis venirea apocalipsei, scrie Liberty Times.

Soţia sa a mărturisit poliţiei că bărbatul a intrat într-o depresie puternică după ce a auzit predicţiile unui om, care îşi spune "Profesorul Wang". Îngrijorarea bărbatului a crescut după cutremurele cu magnitudinea de 5,7 şi 6,2 care au avut loc săptămâna trecută în Taiwan, a mai spus soţia. Săptămâna trecută, profesorul Wang, în vârstă de 50 de ani, a averizat pe blogul său că Taiwanul va fi distrus, miercuri (11 mai), de un cutremur cu magnitudinea de 14, care va genera valuri tsunamice de 170 de metri. Potrivit Institutului American de Geologie, nu s-a înregistrat niciodată un cutremur cu o magnitudine mai mare de 9,5. Autorităţile din Taiwan au deschis o anchetă în cazul presupusului profet. Acesta ar putea fi amendat cu până la 1 milion de dolari taiwanezi (33.000 de dolari americani) pentru că a transmis avertizări neautorizate.

Nabucco se amână din nou. Primele livrări de gaze - abia în 2017

Consorţiul care dezvoltă gazoductul Nabucco a anunţat astăzi amânarea cu încă un an a termenelor din acest proiect. Astfel, construcţia va începe în 2013, iar primele livrări de gaze sunt aşteptate abia în 2017. Dezvoltatorii proiectului argumentează că noua întârziere este cauzată de faptul că furnizorii de gaze din zona caspică vor fi pregătiţi să livreze resursele prin noua conductă abia în 2017.

EVENIMENTUL ZILEI

Nati Meir: portretul escrocului la bătrâneţe

Nici n-a ieşit bine pe poarta puşcăriei că a şi apărut pe coperta tabloidelor şi în show-uri de divertisment la braţ cu o femeie mult mai tânără. Se laudă că l-a ajutat criza, băgându-i în cont câteva milioane de euro. Cele 17 luni de închisoare au reuşit ce n-a izbutit cu greva foamei: l-au lăsat fără burtă. E mai slab cu 27 de kilograme şi mai are doar trei dinţi în gură. Zice că restul i-a pierdut într-o dispută pe teme religioase cu un coleg de detenţie. Năravul însă şi l-a păstrat.

Debitul de baliverne pe minut e parcă şi mai mare. Cocoţat în vârful patului, spune că el este deţinătorul secretului anunţat de Vîntu pentru lunea trecută!

Patologic, Nati Meir suţine că fusese invitat la Casa Albă de fostul său şef din Mossad, care i-ar fi facilitat o întâlnire cu preşedintele Obama. Noul său slogan agreat e: "Ţineţi minte cinci cuvinte, Nati n-are niciun dinte!".

Copil cu IQ 154: "Pasiunea mea este să gândesc"

Modest, dar şi foarte sigur pe ce poate, Octavian Grosu se simte cel mai bine printre colegii de nivelul lui. Minunea din familia Grosu a început să strălucească la vreo patru ani.

A învăţat singur să scrie şi să socotească, lucru care i-a făcut pe părinţi să se gândească la faptul că au un copil special. "Când mergeam cu maşina pe lângă Parcul Carol, număram stâlpii de electricitate de pe stradă. Cum treceam pe lângă unul, cum număram. Eram prea mic ca să învăţ să număr, ei mi-au spus doar şi eu am învăţat rapid. Am început să scriu pe la 6 ani, la început cu litere de tipar", povesteşte Octavian Alexandru Grosu, care acum e în clasa a VI-a şi a adunat deja teancuri de diplome de la concursuri şcolare.

EXCLUSIV. Stelian Negrea: "La Antene îi plângeau pe săraci, dar vroiau mărirea preţului la gaz"

EXCLUSIV. EVZ continuă să publice seria dezvăluirilor făcute de un fost senior-editor al Antenei 3 despre ce se întâmplă cu adevărat dincolo de ce vedem la TV. Stelian Negrea, fost jurnalist la Intact Media, expune metodele trustului lui Voiculescu de obţinere a publicităţii de la companiile private. Ţntr-un interviu pentru EVZ, Stelian Negrea afirmă că firmele care nu aveau contract de publicitate cu Intact riscau să fie ţinta unor anchete de presă efectuate de un Departament de Investigaţii creat la cererea Cameliei Voiculescu şi care se afla în subordinea lui Codruţ Sereş, fost ministru al economiei.

"Prinţul terorii" şi-a lăsat moştenirea în mâinile celui mai periculos stat din lume

Extremismul religios, metodele criminale şi interesele strategice globale i-au marcat destinul lui Osama bin Laden. În urmă cu un deceniu, căderea Turnurilor Gemene le-a amestecat pe primele două, transformând teroarea în hârtia de turnesol a prezentului. Astăzi, în Pakistan, ascensiunea unui orăşel-port populat de pescari poate adăuga picătura geopolitică decisivă. Iar moştenirea otrăvită a celui supranumit "Prinţul terorii" ar putea fi administrată, cu implicaţii profunde pentru politica mondială, de cel mai periculos stat din lume.

Der Spiegel: Grecia ia în calcul ieşirea din Zona Euro

Grecia se gândeşte să se retragă din Zona Euro, susţin surse care sunt la curent cu activitatea Guvernului de la Atena, citate de publicaţia germană "Der Spiegel".

Vineri noapte, la Luxemburg, va avea loc o reuniune de criză secretă a reprezentanţilor Comisiei Europene şi a miniştrilor de finanţe ai statelor din Zona Euro, susţine publicaţia citată. Grecia a dezminţit însă imediat şi în mod "categoric" ipoteza potrivit căreia ar putea părăsi Zona Euro şi reintroduce moneda naţională.

"Articolele de acest tip minează eforturile Greciei şi nu servesc decât speculatorilor, dezminţim categoric", a declarat pentru AFP o sursă din cabinetul premierului Georges Papandreou, scrie Hotnews.ro.

Irina Margareta Nistor se opune dublării filmelor străine în limba română.

Irina Margareta Nistor, critic de film, se opune iniţiativei lui Victor Socaciu de a dubla filmele străine în limba română, în ideea "protejării identităţii naţionale" de expresii şi cuvinte străine. "Cel mai banal argument contra dublării filmelor este vocea originală a actorilor", a declarat pentru EVZ Irina Margareta Nistor. "Nu există niciun argument pro dublarea filmelor pentru că pur şi simplu ideea că poţi urmări mai bine ce se întâmplă în film este falsă - tot ce vei urmări este cum se mişcă buzele actorilor asincron, pentru că limba română nu funcţionează la alte limbi. E suficient să te uiţi într-o oglindă când spui "da", "oui" şi "yes". Cel mai banal argument contra este vocea originală a actorilor, pe care nu o va înlocui niciodată un actor mare pentru că nu vor avea cu ce să îl plătească. E suficient să facem un exerciţiu de imaginaţie. Când a murit Gheorghe Dinică s-a spus că a murit Robert De Niro al României. Imaginaţi-vă filmele cu De Niro dublate de vocea lui!

Reducerea CAS rămâne în suspans

O decizie privind diminuarea contribuţiilor de asigurări sociale se va lua în funcţie de performanţele bugetare din următoarele luni. Autorităţile române şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu au ajuns încă la un acord privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS). O decizie s-ar putea lua la următoarea vizită a Fondului. Asta după ce, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, afirmase că până la finalul misiunii de evaluare, pe 9 mai, se va şti estimativ care va fi scăderea CAS-ului. Potrivit lui Tănăsescu, diminuarea constribuţiilor sociale va depinde de rezultatele pe care bugetul le va avea în următoarele trimestre. El a declarat ieri, la postul public de radio, că datele existente la finele lunii februarie arată că România va înregistra în primul trimestru creştere economică, deci, din punct de vedere statistic, acesta ar însemna ieşirea din recesiune.

Chiliman, nereguli în valoare de 53 de milioane de lei

Potrivit raportului întocmit de Curtea de Conturi, Primăria Sectorului 1 a efectuat acum doi ani plăţi în afara legii, a decontat lucrări fictive şi a acordat indemnizaţii şi prime ilegale. La sfârşitul anului trecut, inspectorii Curţii de Conturi a României (CCR) au verificat mai multe instituţii din subordinea Primăriei Sectorului 1 al Capitalei, condusă de liberalul Andrei Chiliman. Potrivit rapoartelor întocmite, inspectorii au verificat atât Primăria Sectorului 1, cât şi instituţii subordonate, precum Administraţia Domeniului Public Sectorul 1, Administraţia Pieţelor Sectorul 1, Complexul Multifuncţional Caraiman sau Direcţia Taxe şi Impozite Locale Sectorul 1.

NATIONAL

Vanghelie i-a instruit pe copiii din Ferentari: "Când vin ziariştii la noi, le dăm cadou, nu le luăm"

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a ţinut, ieri, tinerei generaţii din sectorul 5 o lecţie de comunicare, învăţându-i cum trebuie trataţi reprezentanţii mass-media. "Când vin (ziariştii - n.r.) le dăm cadou un inel sau un ceas numai pentru faptul că au trecut pe la noi prin cartirer, da? Şi dacă ne supără îi şi batem! Dar doar dacă ne supără!" a glumit Vanghelie cu preşcolarii dintr-o grădiniţă din sectorul pe care-l păstoreşte. Primarul de la 5 a luat la pas Ferentariul, însoţit de vicepreşedintele grupului socialist din PE, Hannes Swoboda. De altfel, oficialul european a venit la Bucureşti la invitaţia lui Marian Vanghelie, care a dorit să dezbată mai pe larg noua strategie privind problematica rromilor la nivel european. Mândru de realizările sale, liderul PSD Bucureşti a declarat că este gata să-l aducă în Ferentari, dacă este cazul, chiar pe preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

Deşi au încercat să calmeze populaţia, ofiţerii de informaţii sunt în alertă maximă. Cod roşu la SRI

Imediat după uciderea lui Osama bin Laden, ministeraşul cel viteaz de la Interne s-a repezit să declare public că nivelul de alertă antiteroristă nu va fi modificat în România.

Deşi a pierdut startul, şi principalul seviciu secret al ţării a dat imediat un comunicat de liniştire a populaţiei, confirmând că rămânem pe albastru. În schimb, reporterii de investigaţii ai "Naţional" au descoperit că, neoficial, SRI a trecut la cod roşu, ofiţerii de informaţii fiind în alertă maximă în ultimele zile. Au fost anulate concediile, se lucrează câte 24 de ore pe zi, iar persoanele arabe "cu probleme" sunt monitorizate la sânge.

Adio contracte pe perioadă nedeterminată!

Codul Muncii, Codul de Dialog Social şi legea zilierilor sunt o combinaţie letală pentru angajaţi. Cel puţin aşa susţin specialiştii care anticipează că în maximum un an, contractele de muncă pe perioadă nedeterminată vor fi doar o frumoasă amintire. Pachetul de legi care reformează relaţiile de muncă (Codul Muncii, Codul de Dialog Social şi legea zilierilor) va duce la "precarizarea" pieţei muncii din România, susţine Costel Gîlcă, avocat specializat în legislaţia muncii. Totodată, acesta este de părere că modificările aduse la Codul Muncii sunt în defavoarea angajatului, iar efectele vor fi vizibile pe termen lung. "În maximum un an de zile, majoritatea contractelor de muncă încheiate de angajatori vor fi cu durată determinată", a explicat Gîlcă.

PSD ar face orice ca să scape o dată din ţarcul Opoziţiei. Liviu Dragnea vrea alegeri cu tombolă!

Cu puşculiţa electorală sleită de atâta opoziţie, PSD vrea să moară şi capra vecinului PDL. Dacă momim cât mai mulţi români la vot, pedeliştii n-ar mai avea "forţa financiară să-i cumpere pe toţi", şi-au făcut social-democraţii socoteala. Un scop atât de nobil scuză mijloacele, îşi vor fi zis pesediştii în continuare, care se gândesc şi ei tot să-i cumpere pe votanţi. Dar nu "en detail", ca pedeliştii, ci "en gross", cu ajutorul unei tombole dotate cu premii "ca la loterie", fapt confirmat de Liviu Dragnea: "Cu cât sunt mai mulţi, cu atât efectul mitei electorale a Puterii va fi mai mic. Ne gândim să stimulăm prezenţa la vot printr-un proiect de lege". Tot el susţine că "stimularea" prezenţei la vot se mai practică şi prin alte părţi ale lumii, unde se oferă câte o zi liberă şi/sau "scutiri sau deduceri fiscale" celor care se prezintă la urne.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Care este articolul de lege care condamna penal copiatul la bacalaureat? V-ati luat dupa mintea bolnava fizic si de putere ce joaca rolul fictiv de cruciat al anticoruptiei?Treziti-va la realitate dle Funeriu si mai intai echivalati-va diplomele de studii superioare facute in strainatate cfm regulor ,inca existente,in Romania! Pana atunci sunteti un biet bacalaureat ,ajuns ministru al invatamantului pentru un serviciu,il stim si noi,facut unui analfabet. Carpetar de meserie. Adica transportator de marfuri.Sau doriti cu orice pret sa-l insotiti unde va fi trimis de poporul roman? Nu peste mult timp,fiti sigur!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb