REVISTA PRESEI 07.12.2018

Revista Presei / 7 decembrie 2018

REVISTA PRESEI 07.12.2018

Adevărul

ANALIZĂ Cum explică specialiştii prăbuşirea PSD, sub conducerea lui Dragnea

Publicaţia "Adevărul" scrie că PSD scade în sondaje de la lună la lună, în ultima cercetare sociologică a IMAS, realizată la comanda USR, social-democraţii fiind cotaţi cu 24,9%, un minim al ultimilor ani. Cifrele sondajului IMAS pentru luna noiembrie, obţinut de "Adevărul", arată un PSD care a scăzut de la 27,6% în octombrie la 24,9% în noiembrie, în timp ce PNL a crescut de la 21,9% la 23,3%. Pe locul trei vin cei de la USR, cu 14,8% în noiembrie, după ce în octombrie aveau 13,1%, iar pe locul patru se clasează ALDE (11,7%). Peste pragul electoral de 5% mai sunt Mişcaria România Împreună (8,2%), formaţiune condusă de Dacian Cioloş, şi UDMR (5,8%). Potrivit celor de la IMAS, marja de eroare este de +/-3,1.

Bancherul

Crestere record a numarului de credite acordate de IFN-uri populatiei

Publicaţia "Bancherul" notează că numarul creditelor cu valori mari, de peste 20.000 de lei, acordate de Institutiile Financiare Nebancare (IFN) persoanelor fizice a crescut substantial in luna octombrie, la un nivel record de 3.577, astfel ca numarul total al imprumuturilor obtinute de romani de la aceste institutii de credit a ajuns la aproape 100.000, reprezentand aproape 5% din numarul total al creditelor acordate de banci, care a depasit doua milioane.

De asemenea, publicaţia informează că numarului de credite din septembrie este dubla comparativ cu luna precedenta si de cinci ori mai mare decat in august. De altfel, este cea mai mare crestere a numarului de credite din ultimul an, iar comparativ cu aceeasi luna, octombrie, a anului trecut, este de peste doua ori mai ridicata.

Si valoarea imprumuturilor acordate de IFN-uri populatiei in luna octombrie a avut o crestere dubla fata de luna precedenta (132 milioane lei, fata de doar 60 milioane lei in septembrie).

Valoarea totala a imprumuturilor acordate de IFN-uri personelor fizice a ajuns astfel in octombrie 2018 la un nivel record de 3,2 miliarde lei, in crestere cu aproape un miliard de lei (41%) fata de luna octombrie 2017.

Cotidianul

Cum subminează Germania autoritatea CE

Publicaţia "Cotidianul" este de părere că în 2017, atunci când Emmanuel Macron câştiga preşedinţia Franţei în faţa naţionalistei Marine Le Pen, cancelara Angela Maerkel părea să fie eternă la Berlin. Analiştii vedeau în noul cuplu Macron-Merkel noii zori ai Europei. Tânărul preşedinte francez a militat în campania electorală ca nimeni înaintea sa pentru Europa unită, pentru reformarea UE, a zonei euro, pentru un buget al zonei euro, pentru un ministru de Finanţe al zonei euro, pentru un început de federalizare a UE.

După nici doi ani, din planurile lui Macron şi ale tandemului franco-german pentru UE, nu a mai rămas "aproape nimic", scrie publicaţia Politico. Preşedintele Frantei s-a prăbuşit în sondaje după o vară în care a fost la un pas să nu reuşească o remaniere guvernamentală şi o toamnă în care protestele l-au aruncat la cea mai mică cotă a popularităţii şi l-au obligat să renunţe la o reformă aparent modestă (taxa pe carburnaţi pentru combaerea încălziii globale), pentru a nu mai vorbi de reformele economice mult mai usturătoare.

În Germania, Angela Merkel a fost contestată de către aliaţii istorici creştin-sociali din Bavaria, a fost la un pas să nu poată forma o alianţă de guvernare şi apoi şi-a anunţat retragerea din fruntea Uniunii Creştin-Democrate.

Naţional

Iar au taiat porcul la K2, pe 3 decembrie!

Publicaţia "Naţional" consideră că şefii structurilor s-au mai schimbat, protocoalele au mai fost desecretizate, "paradeala destinelor" nu mai este chiar un sport national transmis live la ore de maxima audienta, dar iata ca obiceiurile din perioada de glorie a statului paralel tot nu se schimba. Si este pacat. Mare pacat. Mai ales pentru ca in unele cazuri procesul de transparentizare si resetare a serviciilor secrete, unul intens solicitat de catre partenerii nostri strategici se afla in grafic. Si, cu toate astea, directorii serviciilor secrete si sefii celor mai importante structuri de Parchet au "taiat din nou porcul", socializand intens in mediul restrans si intr-un obiectiv securizat pentru acest eveniment la marginea paranoiei. Si, cu toate astea, iata ca se stie totusi ca din nou vila conspirativa a Serviciului Roman de Informatii de pe Bulevardul Mircea Eliade la numarul 2, dar purtand numele de cod "K2" dupa vechea denumire a strazii dupa numele revolutionarului bolsevic Mihail Kalinin a reunit "crema sistemului". Ce-i drept, cu o singura exceptie, cea a informatiilor militare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb