REVISTA PRESEI 1.02.2019

V.D.
Revista Presei / 1 februarie 2019

REVISTA PRESEI 1.02.2019

Adevărul

Guvernul a publicat proiectul de buget pe 2019. Cheltuieli uriaşe cu asistenţa socială

Publicaţia "Adevărul" scrie că Ministerul Finanţelor a publicat joi seară pe site-ul său proiectul Bugetului pe 2019. Anul acesta, proiecţia bugetară este construită pe un PIB de 1.022.500 milioane lei, o ţintă de creştere economică de 5,5%, o rată a inflaţiei de 2,8% şi un deficit bugetar estimat la 2,55% din PIB.

Cele mai mari venituri sunt înregistrate la contribuţiile de asigurări sociale, 11,5%, TVA, 6,8 %, accize 3%, impozit pe salarii şi pe venit 2,3 % din PIB.

Bancherul

Comitetul pentru Supravegherea Macroprudentiala a programat luni, 4 februarie, sedinta in care se discuta taxa bancara

Publicaţia "Bancherul" informează că Comitetul Nationala pentru Supravegherea Macroprudentiala (CNSM) a stabilit urmatoarea sedinta pentru luni, 4 februarie, in cadrul careia urmeaza sa se discute controversata OUG 114/2018 prin care s-a introdus taxa bancara, considerata punitiva si extrem de impovaratoare pentru sistemul bancar.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declatat, in 8 ianuarie, ca va convoca o sedinta de urgenta a CNSM pentru discutarea taxei bancare, dat fiind potentialul impact major al acesteia asupra stabilitatii financiare, politicii monetare si economiei in ansamblu.

Cotidianul

Ce se va întâmpla cu dosarele lui Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Ghiţă!

Publicaţia "Cotidianul" informează că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, joi, ca dosarele care au intrat la sfârşitul lui 2018 pe rolul completurilor de cinci judecători de la instanţa supremă, în care nu au fost administrate probe, să rămână la completurile trase la sorţi la finalul anului trecut.

"Respinge, ca inadmisibile, sesizările formulate de Completul de 5 judecători în materie penală şi Secţia penală privind schimbarea jurisprudentei existente la nivelul Completurilor de 5 judecători în materie penală, sub aspectul interpretării şi aplicării principiului continuităţii completului de judecată, subsumat regulii anualităţii ce guvernează activitatea acestor formaţiuni de judecată. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 31 ianuarie 2019. Cu opinie separată, în sensul respingerii excepţiei de inadmisibilitate şi soluţionării pe fond a sesizărilor formulate", se arată în decizia Secţiilor Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, luată joi seară.

Naţional

Pahontu, "Cocosatu'" lui Iohannis la munte!

Publicaţia "Naţional" informează că"lantul de iubire" dintre Presedintele Romaniei si seful Serviciului de Protectie si Paza nu doar ca nu se rupe, dar el este acum mai trainic chiar ca la inceput. Atunci cand, dupa cum dezvaluiam la acea vreme, generalul Lucian Pahontu a fost "legendat" ca ar fi intrat in gratiile prezidentiale din momentul in care, in ciuda pozitiei sale a dat singur "cu farasul" la un gratar facut la Sibiu, pentru a intretine astfel jarul, sub privirile vadit satisfacute ale sefului statului. Si uite ca, desi a trecut atata vreme de atunci, ditamai seful de serviciu secret continua sa faca pe celebrul grataragiu "Cocosatu'" pe la gratarele pe care "neamtul" le indrageste atat de mult dupa partidele de schi de la munte, ceea ce poate si explica, intr-o oarecare masura, de ce generalul Lucian Pahontu ramane cel mai longeviv sef de structura din Romania, el fiind pus de Basescu la sefia SPP inca din anul 2005!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb