REVISTA PRESEI 11.06.2018

V.D.
Revista Presei / 11 iunie 2018

REVISTA PRESEI 11.06.2018

ADEVARUL

Proteste în oglindă: OUG 13 vs. miting PSD. Cum manipulează televiziunile numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei

În iarna anului trecut, la protestele faţă de OUG 13, televiziunile pro-PSD încercau să demonstreze că în Piaţa Victoriei nu au cum să încapă 300.000 de oameni. Sâmbătă, la mitingul PSD, aceleaşi televiziuni numărau peste 400.000 de manifestanţi, deşi imaginile arată că Piaţa Victoriei a fost la fel de plină şi atunci, şi acum. E valabilă şi reciproca: cei care umflau protestele din 2017, au diminuat acum mitingul PSD. Puse faţă în faţă, mitingul PSD şi protestul #rezist din iarna anului 2017 demonstrează cât de mult manipulează televiziunile. Deşi imaginile arată că în Piaţa Victoriei a fost aproximativ acelaşi număr de oameni, ştirile prezentate la TV arată două realităţi paralele.

Spre exemplu, în februarie 2017, când bucureştenii au ieşit în faţa Guvernului pentru a protesta faţă de celebra Ordonanţă 13, televiziunile anti-PSD, Realitatea şi Digi 24, au titrat că în Piaţa Victoriei s-au strâns peste 300.000 de oameni. De cealaltă parte, televiziunile pro-Putere, Antena 3 şi RTV, încercau să demonstreze că în faţa Guvernului nu au cum să încapă mai mult de 100.000 de oameni.

BANCHERUL

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la cardurile de credit

Multe banci isi promoveaza cardurile de credit ca fiind mijloace de a face diverse cumparaturi in rate fara dobanda, ba chiar primesti si bonusuri pentru fiecare plata.

Pe de alta parte, clientii bancilor trebuie sa fie constitenti ca dobanda (DAE) pentru utilizarea unui card de credit in mod obisnuit, in afara promotiilor si programelor de rate fara dobanda, poate ajunge aproape de 40% pe an, deci cam de patru ori mari ridicata decat la un credit obisnuit de nevoi personale.

Cel mai scump card de credit din Romania este Card Avantaj, emis de Credit Europe Bank, care are o dobanda fixa de 28%, iar costul total, exprimat prin Dobanda Anuala Efectiva (DAE) ajunge aproape 39% pe an.

Card Avantaj este de 2,5 ori mai scump decat cardul de credit emis de Libra Bank, cel mai ieftin card de credit din Romania, cu o DAE de doar 14,73% pe an.

Dezavantajul cardului de credit al Libra Bank este ca nu permite plati in rate fara dobanda, cum este cazul cardurilor scumpe emise de Credit Europe Bank (DAE de 39%), Garanti Bank (DAE de 34,4%), BCR (DAE de 33,72%), Unicredit (DAE de 31,94%), ING (DAE de 29,81%) sau BRD (DAE de 29,66%).

Exista insa si carduri de credit cu dobazi mai mici, care sunt dotate si cu optiunea de plata in rate fara dobanda. Este cazul cardului de credit CEC Bank, pe locul doi in topul celor mai ieftine carduri de credit, cu o DAE de 16,66% si cardul de credit al Alpha Bank (DAE de 17,95%).

In zona cardurilor de credit cu dobanzi medii se afla Raiffeisen Bank (DAE de 26,13%), Banca Transilvania (DAE de 26,77%), OTP Bank (DAE de 27,95%) si Idea Bank (DAE de 28,06%).

COTIDIANUL

Dragnea nu exclude suspendarea lui Iohannis

Liviu Dragnea l-a ameninţat duminică seară la Antena 3 pe Klaus Iohannis cu suspendarea dacă preşedintele nu respectă decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

"Eu am spus ieri (sâmbătă - n.r.), şi nu numai eu, mai mulţi au spus că noi suntem hotărâţi să mergem până la capăt şi cu normalizarea legilor justiţiei şi cu normalizarea Codurilor penale în România şi cu respectarea legii şi cu respectarea Constituţiei şi cu respectarea deciziilor CCR. Eu nu sunt prezicător şi nu ştiu ce va face preşedintele Iohannis, dar dacă va face greşeala fatală să nu pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale, dincolo de faptul că se face de râs peste tot în lume, această încălcare gravă a atribuţiilor lui constituţionale pe noi nu să ne lase indiferenţi. Adică, noi nu o să putem, şi vă spun ceva, pe noi nu ne interesează că e vorba de Kovesi, putea să fie Lăzăr, putea să fie...habar n-am. Noi nu putem să stăm cu mâinile în sân, cum îi întrebam pe colegii mei aseară în piaţă şi pe toţi oamenii. Eu aseară am pus nişte întrebări pentru că am vrut nişte răspunsuri, să nu mă trezesc că sunt de capul meu şi îmi vine numai mie (...) Nu. Pe noi, pe mine şi pe colegii mei ne interesa foarte mult să vedem care este dorinţa tuturor. Deci, nu putem lăsa ca o decizie a CCR să nu fie pusă în aplicare şi vom utiliza tot ceea ce avem la dispoziţie, din punct de vedere civic, din punct de vedere constituţional, din punct de vedere parlamentar", a afirmat Dragnea.

CURENTUL

Peste 150.000 de adolescenţi încep mâine Evaluarea Naţională. Ce nu au voie să facă

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (99,69%), până sâmbătă, 9 iunie, ora 12:00, în aplicaţia informatică figurau 150.130 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII).

Examenul începe luni, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

CURIERUL NATIONAL

Comisia de la Veneţia analizează Legile Justiţiei

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va efectua, azi, 11 iunie, o vizită în România pentru a analiza Legile Justiţiei. Delegaţia va avea o serie de întâlniri cu preşedintele Iohannis şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, DNA, Parchetului General, CSM, ICCJ, dar şi cu parlamentari din Comisia Iordache şi cu organizaţiile magistraţilor, notează stiripesurse, citat de news.ro.

"O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va efectua o vizită în România pentru a discuta despre trei proiecte de lege care vor revizui legile privind organizarea judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii şi statutul judecătorilor şi procurorilor. Delegaţia va avea întrevederi cu preşedintele României, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Biroul Procurorului General şi Direcţia Naţională de Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv Consiliul Parlamentar Special pentru modificarea legilor justiţiei, asociaţii de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile", se arată în comunicatul Comisiei de la Veneţia.

JURNALUL NATIONAL

Avertizare ANM: Infomare meteo de furtuni şi vijelii la nivelul întregii ţări, până luni seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă din această după-amiază până luni seara, la nivelul întregii ţări.

Potrivit ANM, în intervalul 10 iunie, ora 14:00 - 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului, precum şi la deal şi la munte. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

Meteorologii avertizează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15 - 20 l/mp şi izolat 30 - 40 l/mp.

NATIONAL

Dupa "COLECTIV", ne fac "Guvernul Rujeola"!

Se precipita din nou lucrurile, atat in tara, cat mai ales la Bruxelles, unde inalti functionari ai Comisiei Europene deja "stiu" ca pana la sfarsitul anului actuala Putere urmeaza sa fie rasturnata in Romania ! Si daca la sfarsitul lui 2015 ne-am trezit, dupa tragedia care a lovit naprasnic intr-un club bucurestean cu un "Guvern Colectiv", iata ca noul scenariu prevede ca, fix dupa trei ani sa fie repetat acest experiment. Singura diferenta ar fi insa ca, asa dupa cum am dezvaluit recent, "marea emotie nationala" care sa declanseze planul nebun al ultimilor adepti ai statului paralel, atatati si sprijiniti de emisarii a doua "agenturi" europene sa nu mai fie provocata de un incendiu distrugator, ci de o tragedie cu mult mai mare si cu un impact public covarsitor.

Ce-i drept, situatia este atent monitorizata dupa ce un grup de ofiteri din structurile contrainformative romanesti a declansat o operatiune pe deplin conspirata, in urma carora au identificat ca se are in vedere ca in lunile septembrie - octombrie sa se poata profita de o mare "emotie nationala", provocata cel mai probabil de aparitia unei pandemii. Numai ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, lucrurile se complica serios dupa ce tocmai au iesit la iveala si ale amanunte pur si simplu halucinante despre principala vulnerabilitate a sistemului sanitar, "bresa" prin care se va incerca aplicarea scenariului "horror" pentru stabilitatea statului roman. Totul dupa ce Ministerul Sanatatii, supus unei puternice presiuni mediatice minutios directionata de ceva vreme a "clacat" si a importat cantitati impresionante de vaccinuri, sperand astfel ca a rezolvat problema. Numai ca, dupa cum avertizeaza un raport contrainformativ devastator, vaccinurile, care au fost deja repartizate Directiilor Judetene de Sanatate si au ajuns inclusiv in cabinetele medicilor de familie ar fi fost achizitionate "pe incredere", autoritatile romane renuntand in mod suprinzator la "cutuma" de a face o analiza prin sondare a "marfii" primite ! Asta in timp ce la Bruxelles este deja gata lista unui nou guvern tehnocrat "din umbra", in care au fost deja impartite ministerele de forta intre "veterani" ai fostului premier Dacian Ciolos, unii fosti demnitari ramasi loiali lui Victor Ponta si unde sunt amagiti cu viitoare demnitati publice si nenumarati alti frustrati politici dintr-o Opozitie tot mai faramitata, dar avida de a nu mai astepta votul popular pentru reintoarcerea la "bucatele" guvernarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb