REVISTA PRESEI 11.11.2017

Willy Homner
Revista Presei / 11 noiembrie 2017

REVISTA PRESEI 11.11.2017

REVISTA PRESEI 11.11.2017

ADEVARUL

Ministerul Finanţelor anunţă a doua rectificare bugetară pozitivă

Rectificarea bugetară care va fi finalizată în luna noiembrie, a doua din acest an, va fi una pozitivă şi s-a realizat cu încadrarea în deficitul de 2,96% din PIB, anunţă Ministerul Finanţelor. Bani în plus vor fi alocaţi ministerelor Muncii, Afacerilor Interne, Transporturilor, Sănătăţii, Justiţiei şi Educaţiei, scăzând la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Finanţe, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii şi Ministerul Mediului. Potrivit Ministerului Finanţelor, rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării unei creşteri economice de 6,1% faţă de 5,6%, cât s-a estimat la elaborarea primei rectificări bugetare. Astfel, PIB nominal estimat s-a majorat de la 837,2 miliarde lei la 842,5 miliarde lei.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor reţinut pentru şantaj

Tribunalul Braşov a respins, vineri, propunerea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele secretarului de stat din Ministerul Transporturilor Ninel Cercel, reţinut pentru şantaj într-un dosar instrumentat de DNA şi deschis după incendiul produs în Gara Breaza la un tren care transporta azotat de amoniu. Magistraţii au dispus pplasarea demnitarului sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ninel Cercel a fost reţinut de procurorii DNA, sub acuzaţia de şantaj, în cazul trenului cu azotat de amoniu la care s-a produs un incendiu, în 1 noiembrie, în Gara Breaza.

Prelungirea Memorandumului între statul român şi KazMunaiGaz, condiţionată de achitarea datoriei istorice a companiei faţă de statul român

O prelungire a Memorandumului încheiat în 2013 între statul român şi KazMunaiGaz, proprietarul grupului Rompetrol, va fi discutată după îndeplinirea a două condiţii - achitarea datoriei istorice a companiei faţă de statul român şi după soluţionarea cauzei de către justiţie, spune Ministerul Energiei, în urma unei întâlniri cu o delegaţie a KazMunaiGaz. Conform unui comunicat de presă transmis vineri seară de Ministerul Energiei, premierul Mihai Tudose s-a întâlnit la Palatul Victoria cu o delegaţie a KazMunaiGaz, proprietarii grupului Rompetrol, şi a companiei chineze CEFC, companie care va prelua pachetul majoritar al KMG International, discuţiile, la care au participat şi miniştrii Energiei, Economiei şi Finanţelor, au vizat Memorandumul semnat în 2013 între statul român şi compania KMG.

Ultima umilinţă a ultimului rege al României

"Nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii". Cuvintele marelui cronicar Miron Costin, scrise în urmă cu 300 de ani, sunt cea mai elocventă prezentare a vieţii şi domniei regelui Mihai I al României. A fost un om sub vremuri. A avut neşansa să domnească într-una dintre cele mai grele perioade ale istoriei naţionale şi universale. Îi pot fi contestate multe dintre deciziile luate, multe dintre atitudinile adoptate în anii săi de domnie, dar indiferent ce ar fi făcut era "sub vremuri". Nu putea evita niciuna dintre nenorocirile care s-au abătut asupra ţării după august 1944. Din nefericire, cuplul Margareta-Duda a reuşit să ducă în derizoriu şi ultimile clipe din viaţa regelui, forţând fără discernământ un scandal cu fostul principe Nicolae, căruia i-au interzis să-şi vadă bunicul aflat pe moarte.

Şerban Nicolae, atac la multinaţionale: România e victima unui jaf al gulerelor albe

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, vineri, că România este "victima unui jaf al gulerelor albe", mesajul fiind adresat multinaţionalelor care nu ţin cont de "legislaţia românească sau de acţiunea guvernamentală". "Nimeni nu protestează pentru faptul că aceste companii acţionează pe piaţa românească de ani de zile şi, cu toate astea, beneficiile aşteptate de la investitorii străini nu apar. Poate lucrurile vor începe să se schimbe. Sau poate cei care protestează vor înţelege că, de fapt, România este victima unui jaf al gulerelor albe, dar foarte albe, şi care nu ţine de legislaţia românească sau de acţiunea guvernamentală", a declarat senatorul PSD. Şerban Nicolae a mai punctat faptul că singurul lucru imputat acestora e că raportează profit zero sau pierderi, nu că nu ar plăti contribuţiile angajaţilor.

Conspiraţia mortală a proştilor şi norul radioactiv deasupra Europei

Specialiştii de la Institutul francez de radioprotecţie şi siguranţă nucleară afirmă că între finele lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, deasupra Europei a fost detectat un nor radioactiv conţinând rutenium-106, ştire confirmată şi reconfirmată de mai multe reţele europene de supraveghere a radioactivităţii în atmosferă. Reacţia oficială a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) aflată în subordinea guvernului, la ştirea care a revenit de câteva ore în atenţia presei internaţionale, este stupefianta: mărturiseşte absolut senin că de-abia acum a iniţiat demersurile necesare şi "a luat cunoştinţă prin intermediul serviciilor specializate ale Agenţiei pentru energie atomică de la Viena de posibilitatea prezenţei unor radionuclizi artificiali (ruteniu), deasupra teritoriului României".

Universitatea Harvard: Ţineţi post de câteva ori pe an dacă vreţi să trăiţi mai mult

Ştiinţa vine acum să clarifice mecanismele postului, prin vocea unei echipe a Universităţii Harvard. În fiecare celulă, spun ei, există nişte structuri care transforma hrana în energie şi se numesc mitocondrii. Obişnuite să lucreze la fel, mitocondriile s-au rigidizat, adică au îmbătrânit, iar subiecţii au murit mai repede. În schimb, atunci când au fost alternate perioade cu hrana puţină şi cele cu porţii normale, structurile care produc energie au lucrat pentru adaptare şi au rămas flexibile. Este prima dată când o cercetare de laborator confirmă ceea ce credincioşii, dar şi oamenii de ştiinţă au constat, de-a lungul secolelor, prin observaţie directă: că alternarea perioadelor de hrănire normală cu cele de restricţii alimentare îmbunătăţeşte starea de sănătate şi poate prelungi viaţa.

Speranţe pentru Schumacher: familia anticipează o recuperare medicală miraculoasă

Familia pilotului F1 Michael Schumacher speră într-o recuperare medicală miraculoasă după ce au apărut semne care indică posibilitatea reluării activităţilor celebrale. Tratamentul medical dedicat lui Michael Schumacher costă peste 100.000 euro pe săptămână şi legendarul pilot F1 este supravegheat în permanenţă de nu mai puţin de 15 medici şi asistente. Cotidianul britanic thesun.co.uk care citează surse apropiate familiei susţine că starea lui Michael Schumacher este mai bună şi că fostul pilot "transmite semnale din lumea lui îndepărtată".

PSD Bucureşti, la loc de cinste printre angajatorii rău-platnici de la care Guvernul PSD trebuie să recupereze datorii

Organizaţia PSD Bucureşti avea, la finele lunii septembrie, restanţe la bugetele pentru asigurări, sociale, şomaj şi sănătate în valoare totală de 109.000 de lei, arată datele Fiscului. Filiala PSD apare cu restanţe de 78.879 lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, de 27.441 lei la bugetul asigurarilor de sanatate si de 2.439 lei la somaj, potrivit datelor ANAF. Asta, în contextul în care PSD şi coaliţia de guvernare au justificat mutarea contribuţiilor de la firme la angajat prin faptul că angajatorii nu plătesc contribuţiile sociale. Guvernul a anunţat că neplata contribuţiilor datorate de angajaţi va fi incriminată penal, urmând a fi pedepsită cu închisoarea.

EVENIMENTUL ZILEI

Preţurile au continuat să crească în octombrie; rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6%

Preţurile de consum au continuat să crească în luna octombrie a acestui an, rata anuală a inflaţiei urcând la 2,6%, de la 1,8% în septembrie, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,52% şi a celor nealimentare cu 3,26%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate joi. Faţă de luna octombrie 2016, preţul serviciilor a scăzut cu 0,33%. 'Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2016 - octombrie 2017) faţă de precedentele 12 luni (noiembrie 2015 - octombrie 2016), calculată pe baza IPC, este 0,7%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 0,6%', precizează INS. Faţă de luna septembrie a acestui an, preţurile au urcat cu 1,28%, în octombrie, în condiţiile în care mărfurile alimentare au fost mai scumpe cu 2,30%, cele nealimentare cu 1,74% iar serviciile cu 0,16%. BNR a revizuit în creştere la 2,7% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, de la 1,9% anterior.

Vizită DIPLOMATICĂ pentru VIITORUL României. Maior se deplasează în Washington şi Oregon

Ambasada României în Statele Unite a anunţat prezenţa ambasadorului George Maior în statele Oregon şi Washington. Conform comunicatului, scopul acestor vizite diplomatice este acela de a atrage investiţii care să ajute economia românească. "Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, efectuează în perioada 7-10 noiembrie 2017, o vizită în statele Oregon şi Washington, cuprinzând întâlniri la nivel economic dedicate atragerii de investiţii americane în România, la nivelul administraţiei locale, a mediului academic şi universitar, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii româno-americane. În contextul vizitei, ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu specialişti în domeniul IT de origine română din cadrul companiei Intel, la unul dintre sediile producătorului american de componente IT din Portland, Oregon.

PERICOL la Postăvaru. Un URS a pătruns în CABANĂ

Urşii continuă să reprezinte un pericol major pentru turiştii care se avântă în munţii din România. Ultimul caz accentuează pericolul existent. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Braşov a anunţat, prin cpt. Ciprian Aldea, că un urs a intrat în cabana Postăvarul în cursul serii de vineri. Asta după ce animalul încercase de alte două ori să pătrundă în cabană. Potrivit sursei citate ursul a reuşit să ia din cabană o pungă de zahăr şi o cutie de bomboane, fiind alungat de cabanier şi de jandarmul care stă permanent la cabană.

Criză de ouă pe piaţa din Suceava!

Criza europeană de ouă se face resimţită şi la Suceava, unde ouăle sunt de negăsit atât în marile magazine, cât şi în pieţe. Ouăle au ajuns un lux pe piaţa alimentară din Suceava! Acestea sunt de negăsit atât în marile magazine, cât şi în pieţe, iar preţurile au luat-o razna. În Suceava, preţul minim la ouă a ajuns pleacă de la 70 de bani şi ajunge până la 1.5 lei bucata. Duţu Haralampie, directorul Direcţiei Agricole Suceava, a explicat că în Suceava sunt înregistrate doar două ferme mici cu găini ouătoare, care înseamnă foarte puţin pe piaţă, potrivit monitorulsv.ro. Criza ouălor durează de aproximativ o lună, perioadă în care lanţurile comerciale importante nu au avut zile întregi ouă la vânzare.

FMI AVERTIZEAZĂ România, după modificarea Codului Fiscal!

FMI atrage atenţia că toate măsurile fiscale ar trebui să aibă un studiu de impact minuţios, scopul fiind ceal al reducerii deficitelor bugetare. Declaraţia a fost făcută de Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria. "Politica fiscală trebuie să aibă ca scop reducerea graduală a deficitului bugetar. Este nevoie de măsuri de consolidare pentru a reduce deficitul până la ţinta pe termen mediu de 1,5% din PIB. La fel de important, politica fiscală trebuie să se bazeze pe măsuri de mare calitate. Considerăm că este foarte important ca toate măsurile să fie subiectul unui studiu minuţios de impact şi să evite volatilitatea inutilă pentru gospodării şi firme", a declarat Hajdenberg.

JURNALUL NATIONAL

Românii, loviţi de scumpirile în lanţ

Cartofii, ouăle şi fructele proaspete sunt mărfurile alimentare care s-au scumpit cel mai mult în luna octombrie faţă de luna precedentă, în timp ce, în categoria mărfuri nealimentare, cele mai severe creşteri de preţuri au fost consemnate în cazul energiei electrice şi termice şi al combustibililor, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri. Astfel, preţul legumelor şi al conservelor de legume, pe segmentul "Alte legume şi conserve de legume" a crescut cu 7,66%, în timp ce ouăle s-au scumpit cu 6,63%, fructele proaspete cu 6,19% şi cartofii cu 5,41%. Scumpiri au fost consemnate şi în cazul untului (+4,80%), fructelor şi conservelor de fructe (+2,54%) şi produselor lactate (+1,07%) şi brânză de oaie (telemea), de 1,05%.

Un nor radioactiv a ajuns deasupra Europei. Rusia neagă un accident nuclear

Un nor de poluare radioactivă a fost identificat în ultimele săptămâni deasupra Europei şi ar putea indica faptul că a avut loc un accident la o instalaţie nucleară din Rusia sau Kazahstan în ultima săptămână din luna septembrie, a transmis joi institutul francez de siguranţă nucleară IRSN, potrivit Reuters. IRSN a exclus varianta unui accident la un reactor nuclear, spunând că cel mai probabil a fost vorba de un accident la o instalaţie de tratare a combustibilului nuclear sau la un centru de medicină radioactivă. Institutul a subliniat că nu a existat niciun impact asupra sănătăţii oamenilor sau asupra mediului în Europa.

Liviu Dragnea, chemat vineri la DNA. De ce nu s-a dus

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat de procurori la DNA, potrivit unor surse. Liderul PSD ar fi fost citat pentru vineri, însă a anunţat că nu poate merge pentru că nu ar fi în ţară şi le-a cerut procurorilor să amâne această întâlnire, conform aceloraşi surse. Alte informaţii, venite tot pe surse, arată însă că şeful Camerei Deputaţilor ar fi fost citat pentru luni la DNA. La rândul său, Direcţia Naţională Anticorupţie nu a confirmat, vineri, informaţia pe surse potrivit căreia şeful PSD, Liviu Dragnea, ar fi fost citat pentru astăzi de procurori. Ar fi două dosare în care Dragnea ar putea fi chemat de procurori să dea explicaţii. Este vorba de dosarul Tel Drum, unde şeful PSD nu are nicio calitate, dar poate fi chemat şi în dosarul Belina, unde a mai fost citat şi fostul vicepremier Sevil Shaideh.

Reţeaua lui Soros, introdusă direct în clădirea Guvernului României

Mai multe ONG-uri, finanţate direct sau indirect de controversatul miliar­dar George Soros, au fost selectate, în primăvara anului trecut, de către însuşi prim-ministrul României de la acea dată, tehnocratul Dacian Cioloş, pentru a lucra în subordinea Cancelariei Primului-Ministru. Este vorba despre înfiin­ţarea aşa-numitului Comitet "Coaliţia anti-sărăcie", o iniţiativă a Guvernului României, care, conform statutului, urma să se întrunească lunar chiar în sediul Palatului Victoria. Pe lista membrilor acestui comitet se regăsesc mai multe asociaţii şi fundaţii care au legături cu reţeaua de ONG-uri patronate de Soros. Printre ele se află şi cea mai cunoscută entitate aflată în legătură directă cu Soros, din România, Fundaţia pentru o Societate Deschisă.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb