REVISTA PRESEI 13.07.2017

Willy Homner
Revista Presei / 13 iulie 2017

REVISTA PRESEI 13.07.2017

ADEVARUL

Guvernul deschide uşa legală pentru miniştrii penali

Politicienii condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie ar putea ocupa fotolii de miniştri dacă s-au reabilitat. Prevederea apare într-un proiect de act normativ, denumit "Codul Administrativ", ce vine ca urmare a deciziei date de Curtea Constituţională, potrivit căreia interdicţia ca persoanele condamnate să facă parte din Guvern ar trebui să înceteze. Ministrul Justiţiei: "Nu este un proiect de Ordonanţă de Urgenţă". Detaliile apar într-un proiect de act normativ, denumit "Codul Administrativ". Potrivit proiectului de lege, elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, vor putea face parte din Guvern persoanele care "nu au suferit condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea".

Liderii europeni au luat distanţă de Tudose

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit la Bruxelles cu mai mulţi lideri ai instituţiilor europene, printre care Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk, pentru a le explica situaţia din România, însă la conferinţa de presă a fost lăsat singur, semn interpretat de specialişti drept o reticenţă a oficialilor occidentali faţă de noul Guvern de la Bucureşti. Tudose a apărut singur, nefiind însoţit de Jean-Claude Juncker, aşa cum se întâmpla în cazul lui Dacian Cioloş, fie de Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, cum era cazul lui Sorin Grindeanu, premier al PSD dat jos tot de PSD.

Sistemul de rachete Patriot şi ce avantaje strategice aduce României

Departamentul de Stat american a aprobat posibila vânzare de sisteme de rachete de apărare Patriot către România în valoare de aproape 4 miliarde de dolari, iar pe data de 10 iulie Congresul Statelor Unite a fost notificat în legătură cu această potenţială tranzacţie. Anunţul a fost făcut marţi seară de către Defense Security Cooperation Agency (Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate) din SUA. "România va utiliza sistemul de rachete Patriot pentru a întări apărarea teritoriului său şi pentru a descuraja ameninţărilor regionale. Vânzarea propusă va spori capacităţile defensive ale forţelor armate române în faţa unei agresiuni şi protejarea aliaţilor din NATO care se antrenează adesea pe teritoriul României",

Ungaria aduce autostrada M4 la graniţa cu România

Au demarat lucrările de construcţie la tronsonul de capăt al autostrăzii M4, Berettyoujfalu -Nagykereki, tronson ce va ajunge în doi ani la graniţa româno-ungară şi care ar urma să facă legătura cu autostrada Transilvania. La graniţa cu România,autostrada M4 se va opri. Autostrada Transilvaniei, ce măsoară 548 de kilometri, este realizată, în mare parte, doar pe hârtie.

Manevrele militare ruso-chineze din Marea Baltică "Joint Sea 2017"

Printre noutăţile, pe cât de interesante, pe atât de neliniştitoare ale acestei veri pline de multe surprize pe planul reaşezărilor strategice, se numără şi exerciţiul comun ruso-chinez "Joint Sea 2017" în Marea Baltică de la finele acestei luni. Pe lângă elementele foarte impresionantei flote ruse din Marea Baltică, şi-au început deja deplasarea spre această zonă trei nave de luptă ale marinei chineze, atenţia tuturor observatorilor militari fiind reţinută de distrugătorul 173 Changsho. Este pentru prima oară când acest distrugător aparţinând celei mai noi generaţii de nave de luptă produse în China ajunge în această regiune, fiind însoţit de fregata 571 Yucheng şi de petrolierul de realimentare 964 Luomahu (cu capacitate de transport de 10.700 tone de combustibil solid sau lichid), adică o structură clasică a unei unităţi de luptă din marina chineză: două nave de prim rang şi o alta de susţinere logistică

Un aisberg gigant s-a desprins de Antarctica

Un aisberg gigant, care cel mai probabil va fi numit A68, s-a desprins de Antarctica şi poate deveni o ameninţare pentru circulaţia navelor, au anunţat miercuri cercetători de la Universitatea din Swansea şi British Antarctic Survey (BAS). Conform cercetătorilor, aisbergul, care măsoară peste 5.800 de kilometri pătraţi şi cântăreşte o mie de miliarde de tone, s-a detaşat de calota glaciară Larsen C, de pe coasta estică, între 10 şi 12 iulie. Desprinderea aisbergului era iminentă de câteva luni încoace. În iunie, el era legat de restul continentului doar pe o suprafaţă de 13 kilometri, transmite Reuters. Potrivit cercetătorilor, desprinderea acestui aisberg a redus cu peste 12% volumul calotei glaciare Larsen C.

Vedetele Antena 3 au întors armele împotriva lui Dragnea

Relaţiile între liderul PSD Liviu Dragnea şi televiziunea Antena 3, post la care social-democratul mergea regulat să anunţe cum e implementat programul de guvernare, s-au răcit în ultimele săptămâni, odată cu numirea lui Mihai Tudose ca premier şi cu speranţele eliberării din închisoare a patronului trustului Intact Media, Dan Voiculescu, care ar fi favorabil promovării altor social-democraţi, printre care şi fosta sa angajată, primarul general Gabriela Firea, potrivit unor surse politice.

BANCHERUL

BNR a impus încă din 2004 dobânzi transparente in contractele de credit ale băncilor

Documentele interne ale Raiffeisen Bank publicate de avocatul Gheorghe Piperea, implicat într-o serie de procese cu banca, arată că aceasta a impus clienţilor care au obţinut credite in franci elveţieni (CHF) in perioada 2006-2008 o dobânda variabila netransparenta, fără o formula de calcul clară, pe care o putea modifica după bunul plac, cu scopul de a se proteja de riscuri, in ciuda faptului că încă din 2004 BNR impus băncilor să practice dobânzi transparente, cu prezentarea modalităţii de calcul al acestora.

COTIDIANUL

Mulţumitul şi nemulţumitul Iohannis - Cornel Nistorescu

Preşedintele nostru cel tăcut şi gînditor este foarte mulţumit de felul în care funcţionează DNA. Sunt absolut convins că preşedintele Iohannis, atunci cînd a rostit aceste cuvinte, era cum nu se poate mai sincer. Chiar este mulţumit de DNA. Sau, mai exact spus, de Laura Codruţa Kövesi. Privind lucrurile cu oarecare detaşare, chiar ar trebui să remarcăm o încîntare a preşedintelui României. DNA-ul merge strună, tovarăşi! DNA-ul a făcut suficientă imagine în presa străină, a demolat nenumăraţi politicieni ai opoziţiei sau chiar ai partidului care îl susţine. I-a ras chiar şi pe cei care au muncit din greu la victoria lui Klaus Iohannis şi apoi au fost arestaţi, trambalaţi prin tribunale şi filmaţi în cătuşe, ca, mai apoi, totul să se fîsîie cu discreţie.

La un pas de o construcţie faraonică

Cotidianul a reuşit, în exclusivitate, să intre în posesia proiectului de lege privind Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii al României, un "mamut" de 10 miliarde euro, prin care PSD ar vrea să adune sub o singură umbrelă tot ce mai are profitabil statul. Acesta este un proiect de lege depus în Parlament încă din 9 mai 2017 de către Mihai Tudose, ministrul de atunci al Economiei, în prezent prim-ministru. Până acum nu a fost discutat de Parlament, dar cu Mihai Tudose premier (fostul ministru al Economiei este cel care s-a ocupat de acest proiect), probabil că acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp.

CURENTUL

Pătru a recunoscut la RTV că i-a denunţat pe Udrea şi pe Dragnea

Fosta şefă AEP, într-o intervenţie la postul România TV, consemnată de ştiripesurse.ro şi evz.ro a confirmat denunţurile făcute împotriva lui Dragnea şi a lui Udrea dar a susţinut că sunt denunţuri mincinoase şi că a fost forţată să mintă. Ca scoasă din minţi, Ana Maria Pătru şi-a pierdut controlul în direct şi a susţinut că a fost şantajată la DNA Ploieşti cu pizza şi bomboane. Singurul subiect tabu pentru Pătru a fost acela dacă e adevărat că a vizitat-o un senator PSD când era în arest la domiciliu şi dacă i-a adus o sumă importantă de bani de la Dragnea, aceasta fiind mărturisirea ei făcută unui apropiat care a şi înregistrat-o şi ulterior a predat înregistrarea la DNA Ploieşti.

CURIERUL NATIONAL

Lideri şi perdanţi pe piaţa agricolă

România ocupă o poziţie importantă în cadrul agriculturii europene, ocupând locul 6 în UE din punct de vedere al suprafeţei agricole utilizate, după Franţa, Spania, Marea Britanie, Germania şi Polonia. Cerealele reprezintă cea mai importantă recoltă din producţia agricolă totală din România. Terenul arabil cultivat este de 8,2 milioane ha (aproximativ 60% din terenul agricol utilizat), din care 5,4 milioane ha este cultivată cu cereale, predominante fiind grâul şi porumbul. Restul suprafeţei agricole este utilizat pentru creşterea animalelor, păşuni pentru animale, fâneţe etc. În perioada anilor 2009-2013, valoarea medie anuală a producţiei agricole româneşti a fost de aproximativ 15 miliarde euro.

Abou Bakr al-Baghdadi, liderul grupului Statul Islamic, a fost cu siguranţă ucis

După mai multe ştiri contradictorii difuzate în ultimii ani referitoare la uciderea liderului grupului Statul Islamic, Abou Bakr al-Baghdadi, o confirmare, de data aceasta certă, a venit chiar din surse jihadiste, ajunsă în posesia Observatorului sirian privind drepturile omului (OSDH), imediat după alungarea jihadiştilor din Mossul. Directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane, a declarat ziariştilor de la France Presse, citaţi de "Les Echos", că "înalţi responsabili ai grupului Statul Islamic prezenţi în provincia siriană Deir Ezzor au confirmat moartea lui Abou Bakr al-Baghdadi". Acesta nu mai fusese văzut în carne şi oase începând din iulie 2014, la moscheea al-Nouri din Mossoul.

Toleranţă zero pentru munca la negru

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 3-7 iulie 2017, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 275.188 de euro, adică 1.238.350 de lei. Au fost depistate 75 de persoane care desfăşurau muncă fără forme legale, din care 13 în judeţul Constanţa, iar 10 în judeţul Argeş. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 856.100 de lei, din care 590.000 de lei pentru muncă fără forme legale.

Începe Europa SummerFest Sinaia

Ediţia de vară a festivalului EUROPAfest are loc la Sinaia, în perioada 13 - 26 iulie. EUROPAfest Summer Edition, un eveniment mult aşteptat atât de localnici, cât şi de turişti va avea în agenda sa concerte de muzică clasică, jazz, dar şi Summer Music Academy Sinaia. Festivalul are o durată de 2 săptămâni şi prezintă artişti din peste 10 ţări: Marea Britanie, SUA, Italia, Portugalia, Singapore, Turcia, Africa de Sud, Islanda, Suedia, Polonia, India şi România.

Noile birouri Renault România vor fi construite de Globalworth

Globalworth a cumpărat un teren de 57.000 mp de la Coca-Cola HBC, lângă staţia de metrou Preciziei, pentru a construi noile birouri Groupe Renault România. La terminarea construcţiei, în primul trimestru din 2019, Renault şi-a luat angajamentul că va ocupa clădirea de 47.000 mp pe o perioadă de minimum 11 ani. Tranzacţia este cea mai mare din istoria închirierilor de birouri din Bucureşti. Renault Bucharest Connected este numele clădirii de birouri, fiind ales de angajaţii companiei franceze.

EVENIMENTUL ZILEI

Bătaia lui Klaus Iohannis pe umăr (dreptul) de către Donald Trump ne costă 3,9 miliarde dolari - Ion Cristoiu

Agenţia Reuters a difuzat ştirea potrivit căreia Departamentul de Stat al SUA şi-a dat acordul pentru ca America să vîndă României Rachete Patriot în valoare de 3,9 miliarde dolari. Ambasadorul american Hans Klemm s-a grăbit să felicite România pentru această decizie a Departamentului de Stat. Omul de afaceri Donald Trump a găsit în unele ţări din Europa Centrală şi de Est proastele din iarmarocul planetar dispuse să cumpere pe bani grei armamentul care zace prin depozitele şi silozurile americane, pentru că e scos din uz. Ce să faci cu el? Te costă de rupe să-l distrugi. Şi atunci îl vinzi. Amărăţilor din Est care oricum mor de foame. Una dintre aceste ţări cărora Donald Trump le-a vîrît pe gît armament american pe bani grei e România.

Iranul vrea să transforme armata irakiană în "Hezbollah" numărul 2

Comandantul forţelor Iraniene revoluţionare AL-Quds, Generalul-Maior Qasem Soleimani, a declarat că armata irakiană este pe cale de a deveni o armată ideologică, arătând că organizaţia Hezbollah din Liban şi-a pus la dispoziţie serviciile pentru a ajuta PMF. El a mai adăugat că armata irakiană este pe cale de a deveni o armată ideologică, arătând că organizaţia Hezbollah din Liban şi-a pus la dispoziţie serviciile pentru a ajuta PMF.

Coldea a ieşit la suprafaţă!

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost văzut în public miercuri după-amiaza, după o perioadă lungă în care a lipsit de la evenimente. Înmormântarea unuia dintre cei mai mare scriitori contemporani români, Augustin Buzura, i-a adus împreună pe Coldea, Petre Tobă (fost ministru de Interne), Vasile Dâncu, George Maior şi Ioan Rus. Cei cinci, alături de alte nume cunoscute din politica şi cultura românească, au venit la cimitirul Bellu pentru a depune coroane de flori la mormântul lui Buzura. Imaginile au fost difuzate la Antena 3, la emisiunea Sinteza zilei.

JURNALUL NATIONAL

Filmul unei execuţii ca la carte. Cum au dispărut rivalii lui Kovesi din DNA

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a redactat cele patru motivări prin care au dat aviz favorabil ordinului Laurei Codruţa Kovesi de revocare din funcţia de procurori DNA a lui Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga, respectiv cele prin care au decis revocarea propriu-zisă a celor doi procurori aflaţi în conflict deschis cu procurorul-şef al DNA. Cu o zi înaintea deciziei de revocare, Kovesi, în calitate de acuzator, şi cei doi procurori acuzaţi au fost audiaţi în plenul Secţiei de la CSM, pentru a-şi prezenta, fiecare, punctele de vedere.

Cultura de aronia, plantaţia care vă poate îmbogăţi cu 12.000 de euro anual

Aronia este un arbust originar din America de Nord, ale cărui fructe sunt foarte căutate şi apreciate datorită proprietăţilor lor terapeutice minunate. Bogate în antioxidanţi, vitamine, acizi organici şi substanţe tanante, planta este considerată o minune a naturii, un izvor de sănătate şi tinereţe. Fiind un superfruct, care ajută tămăduirea multor boli şi contribuie la menţinerea sănătăţii, aronia a stârnit interes pe scară largă. Astfel, fructele de aronia au devenit un fel de "elixir", pe care oamenii îl caută pentru a-l include în alimentaţia lor. Acestea sunt mici, de culoare neagră sau roşie, în funcţie de specie şi au un gust amărui (cele negre au un gust mai puternic decât cele roşii, care sunt puţin mai dulci). Specialiştii spun că în România, datorită climei, boabele de aronia sunt mai dulcegi.

Se caută constructori pentru 43 km din Autostrada Sibiu-Piteşti

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat ieri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţurile de participare la licitaţie pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Termenele de depunere a ofertelor sunt 17, respectiv 18 octombrie, iar valoarea totală a celor două contracte este de 2,595 miliarde de lei, fară TVA. Primul tronson are o lungime de 13 km şi este cuprins între Sibiu şi localitatea Boiţa. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 165 de milioane de euro, fără TVA. Termenul de proiectare este de 12 luni, iar cel de execuţie de 36 de luni.

NATIONAL

Afacere de la Paşapoarte: se vând bonurile de ordine!

Aglomeraţia de la birourile de eliberare a paşapoartelor din mai multe oraşe a generat apariţia unei noi "afaceri", in care bonurile de ordine emise de aparat pentru primirea clienţilor sunt vândute pe piaţă celor care nu vor să aştepte la coadă. Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim - aici oamenii s-au dovedit extrem de întreprinzători - a aflat ce se întâmplă si a decis acum schimbarea procedurii de programare, prelungind si programul de lucru la ghişee. Prefectul a anunţat că a dispus aceste masuri după ce a aflat ca oamenii stau la cozi pentru a prinde un bon de ordine încă din timpul nopţii, se întocmesc liste de ordine, iar unii au ajuns să plătească pentru bonurile de ordine sau pentru un loc mai in fata pe lista de aşteptare.

Balcanii, pe focul gazului rusesc

Războiul gazifer in Balcani este silenţios dar aceasta lupta de influenta, dusa de Rusia si Occident, influenţează viitorul acestei regiuni fragile din sud-estul Europei, apreciază experţii. dependenţa de gaz poate fi transformata in dependenţă politică. Moscova acumulează obstacole in regiune. Muntenegrul, slav si ortodox, s-a alăturat NATO. In Macedonia, noua putere social-democrata pare tentata să se îndepărteze de inclinaţiile pro ruse ale guvernării precedente. Daca Europa are clar avantaje in termeni de investiţii in economiile locale, Rusia dispune de alt atu: cartea energetica. Gazul reprezintă un sfert din consumul energetic al Uniunii Europene. Or, in 2016, gigantul rus Gazprom declara ca a furnizat o treime din gazul consumat in Europa.

PUTEREA

Răsturnare de situaţie în cazul lui «Dragnea-premier». Ce spune TUDOSE

Premierul Mihai Tudose "nu are pe masă" şi nu intenţionează modificarea Legii 90/2001 pentru a permite persoanelor care au fost condamnate penal să facă parte din Guvern, au declarat miercuri, pentru Mediafax, surse apropiate şefului Executivului. "Pe masa premierului nu există niciun proiect de modificare a Legii 90/2001 (care interzice persoanelor care au fost condamnate penal să fie membri ai Guvernului - n.r.). Totul va fi transparent, aşa cum a şi promis la Bruxelles, la întâlnirea cu liderii europeni", au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate prim-ministrului Tudose. Potrivit unor articole apărute în mass-media, guvernul condus de Mihai Tudose ar pregăti un proiect de lege care să abroge Legea 90/2001.

Decizie bomba a procurorilor în dosarul lui Victor PONTA

Decizie de ultimă oră în dosarul în care Victor Ponta era acuzat de evaziune fiscală. La doar 3 luni după ce dosarul a ajuns la Parchetul General, procurorii au decis clasarea lui. După ce DNA a clasat cauza privind infracţiunea de conflict de interese în ceea ce-l priveşte pe fostul premier Victor Ponta, o parte din aceasta a fost disjunsă şi trimisă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

ROMANIA LIBERA

Obiectivul diplomaţiei româneşti: "Să nu facă greşeli, cu preţul de a nu face nimic"

"Avem o diplomaţie cuminte şi plată, temătoare, corectă, dar irelevantă pe plan internaţional", crede prof. dr. Valentin Naumescu, expert în relaţii internaţionale, care a analizat activitatea MAE, la solicitarea "României libere". Ce performanţe a avut diplomaţia românească în cele şase luni de când coaliţia PSD-ALDE a preluat guvernarea? Cât de eficientă este activitatea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), într-un context regional şi global extrem de complicat şi tensionat? Reuşeşte România să speculeze oportunităţile în relaţiile internaţionale şi să evite capcanele apărute?

SUA lansează "Războiul oţelului", UE loveşte în whiskey

Uniunea Europeană crede că Statele Unite vor suprataxa importurile de oţel, prima măsură protecţionistă luată de Donald Trump, pe principiul "America first!". Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunţă că UE va reacţiona cu contramăsuri în doar câteva zile, dacă preşedintele Trump acţionează pentru a proteja industria americană a oţelului. Într-unul dintre cele mai serioase avertismente emise de CE, în contextul în care cresc riscurile unui război comercial cu SUA, Juncker a declarat că "UE este într-o dispoziţie de luptă ridicată". Printre ţinte s-ar număra exporturile americane de whiskey.

ZIARUL FINANCIAR

România câştigă supremaţia în topul celor mai profitabile sisteme bancare din Europa

Băncile locale au reuşit să urce pe primul loc în topul celor mai profitabile din Europa, rata rentabilităţii capitalurilor (ROE) situându-se la 15,6% la finalul primului trimestru din acest an, de două ori peste media europeană, potrivit sta­tis­ticilor Autorităţii Bancare Europene (EBA). Sistemul bancar românesc se situa pe locul doi în topul european al profitabilităţii la finalul anului trecut, după cel maghiar. Deşi a urcat pe prima poziţie în top, se observă o uşoară scădere a rentabilităţii în primele trei luni, în condiţiile în care la finalul lui 2016 nivelul ROE ajungea la 15,7%. Băncile din România sunt urmate în clasamentul rentabilităţii la nivel europenean de cele din Cehia cu un nivel al ROE de 15,5% şi de cele din Letonia cu un nivel al ROE de 14,5%.

Valentin Lazea: Noi nu avem un sistem bancar cu risc sistemic pentru că dimensiunea băncilor este mică şi nu avem instrumente sofisticate

Dimensiunea mică a sistemului bancar românesc şi lipsa instrumentelor sofisticate fac ca "sistemul nostru bancar să nu aibă un risc sistemic", consideră Valentin Lazea, economistul-şef al BNR. Sistemul bancar românesc avea anul trecut active de 393,6 mld. lei, ponderea în PIB fiind de numai 50%. Ponderea activelor bancare în PIB a intrat în anii de criză sub pragul de 60% pentru prima dată din 2007, ceea ce a marcat practic o întoarcere în timp a industriei bancare, ajustarea bilanţurilor băncilor împingând sectorul bancar chiar la stadiul de dinainte de aderarea României la Uniunea Europeană, când diferenţa faţă de pieţele dezvoltate era extrem de mare.

Bucureştenii îşi vor ridica din august paşapoartele din mallul Plaza

Serviciul Public Comunitar pen­tru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor din Bucureşti îşi mută se­diul, începând cu vara aceasta, în centrul comercial Plaza România din sectorul 6 al Capitalei, situat pe bulevardul Timişoara, la numărul 26. "Deschiderea este programată pentru finalul lunii august", spun reprezentanţii Anchor Grup, compania care deţine centrul comercial. În prezent, se lucrează la amenajarea birourilor, serviciul urmând să fie amplasat pe un culoar în apropierea zonei de food-court de la ultimul etaj al mallului. Prin această relocare, Anchor Grup mizează pe atragerea în zona de shopping a celor care vin să-şi facă paşaport în mall, până la momentul în care îl pot ridica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb