REVISTA PRESEI 14.10.2017

Willy Homner
Revista Presei / 14 octombrie 2017

REVISTA PRESEI 14.10.2017

ADEVARUL

Dragnea: Nu mai merg la Cotroceni. Am stat cu mâna întinsă până când am amorţit. Iohannis să nu se mai refere niciodată la PSD

Liviu Dragnea, şeful PSD: "Tensiuni între mine şi Mihai Tudose nu au fost. Au fost discuţii cu Mihai Tudose, am descoperit lucruri noi. Nu mai vreau să merg la Cotroceni, şi nu este un moft. Nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Îl rog să nu se mai refere niciodată la PSD. Dacă vrea să se refere la PSD, să se înscrie în PSD, să devină membru PSD. Cred din ce în ce mai mult că preşedintele Iohannis nu rămâne neimplicat politic. (...) Îmi pare foarte rău, nu mai am încredere. Rugăminte şi pentru doamna purtător de cuvânt - să nu mai facă conferinţe de presă în care să se refere la PSD, ce e bine şi ce nu e bine să facă PSD. Vrea să îşi spuna părerea, semnează o adeziune şi se înscrie la noi. Am stat cu mâna întinsă până când am amorţit", a spus Liviu Dragnea referitot la relaţia cu preşedintele Iohannis.

Familia noului ministru Paul Stănescu a împânzit Guvernul, Parlamentul şi administraţia locală

Paul Stănescu a condus oficial judeţul Olt timp de 8 ani. Din decembrie, s-a "refugiat" în Senat. Soţia sa a fost consiliera ministrului Educaţiei, cel care a numit-o pe cuscra soţilor Stănescu inspector şcolar. Fratele lui Paul Stănescu este deputat PSD. Tatăl său a fost primarul unei comune din Olt până la vârsta de 75 de ani. În 2017, judeţul Olt a primit cei mai mulţi bani de la Ministerul Dezvoltării, pe care Stănescu tocmai l-a preluat. În perioada ianuarie-iunie 2017, judeţul Olt, condus din umbră de PaulS tănescu, a primit 47,32 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării, de 21 de ori mai mult ca, de exemplu, judeţul Ilfov, condus de liberalul Marian Petrache. Cum se explică? Paul Stănescu este unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Liviu Dragnea.

Numărul celor care au ajuns pe la racla Sfintei Parascheva se apropie de 100.000

Până vineri seară, prin baldachinul unde sunt aşezate moaştele Sfintelor Parascheva şi Tacla au trecut în jur de 90.000 de credincioşi. Alte mii de persoane aşteaptă în ploaie să ajungă la raclă. Centrul Iaşiului a devenit neîncăpător în ajunul Hramului Sfintei Parascheva. Rândul pelerinilor se întinde pe câţiva kilometri, oamenii aşteptând 5-6 ore pentru a ajunge la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Dacă până vineri la prânz vremea a fost foarte frumoasă, cu câteva ore înainte de "ziua" Sfintei a început o ploaie mocănească, ceea ce pune la încercare rezistenţa pelerinilor. Cu tot cu cei care vor ajunge în weekend la Iaşi, numărul credincioşilor prezenţi la hram ar putea ajunge la 150.000-200.000.

Verdictul dur al unui fost preot român: "Pupatul unor cadavre ciopârţite este una dintre cele mai odioase forme de exprimare a unor aspiraţii umane"

Într-un mesaj postat pe Facebook, un fost preot, cunoscut în mediul online drept Ion Aion, critică bigotismul românilor, care au ajuns să venereze moaşte "cum n-a văzut tot Evul Mediu". Reacţia acestuia a venit într-un moment în care opinia publică dezbătea intens fenomenul Arsenie Boca, "un simplu carismatic" în opinia absolventului de Teologie care a lepădat haina preoţească, pentru a scrie cartea "Spovedania unui preot ateu". "Nivelul României în ansamblul ei e al unei societăţi în care, iată, vrăjitoarele prosperă. În care moaştele sunt venerate cum n-a văzut tot Evul Mediu (iar practica asta, a pupatului unor cadavre ciopârţite, e una dintre cele mai odioase forme de exprimare a unor aspiraţii umane). În care construim cele mai mari catedrale din lume, o altă îndeletnicire din Evul amintit, pe când norvegienii şi alţi primitivi le-au transformat pe ale lor în biblioteci sau muzee", scrie Ion Aion.

Zeci de clienţi ai unui dealer Suzuki acuză o mega-înşelăciune

Firma Sara Motors, dealer-ul autorizat al Suzuki din Timişoara, este acuzată de zeci de clienţi de înşelăciune după ce a încasat banii pentru maşini noi fără să facă plăţile mai departe, astfel încât oamenii să îşi poată primi maşinile. Unii dintre clienţi au plătit integral autoturismele. Este şi cazul lui Călin, un timişorean care a plătit pentru o maşină nouă de la Suzuki suma de 15.200 de euro. Maşina este comandată, dar pentru că dealer-ul nu a plătit-o, timişoreanul nu îşi poate primi maşina. Într-o situaţie similară se află şi alţi clienţi. Potrivit grupului de Facebook înfiinţat de păgubiţii dealer-ului Suzuki de la Timişoara, peste 70 de persoane şi-au plătit maşinile, unii integral, fără să le mai poată primi pentru că dealer-ul nu a făcut plata.

Gest de mare campion » Djokovici: "Pot hrăni toată Serbia"

Sârbul Novak Djokovici, fost lider ATP, a anunţat că va deschide un restaurant în ţara sa natală, Serbia. Nole, 30 de ani, vrea să ofere mâncare gratuită pentru persoanele fără adăpost şi celor care au probleme financiare. "Vreau să dau Serbiei ce mi-a oferit. Acum, banii nu sunt o problemă pentru mine. Am suficienţi bani ca să hrănesc toată ţara. Poporul sârb merită acest gest, după tot sprijinul pe care mi l-a dat. Mereu am avut o pasiune pentru mâncare, datorită familiei mele. Dar ca atlet, mâncarea a devenit ceva mai mult. Este combustibilul care determină cum joc, cum mă recuperez şi cum sunt pe teren. Dieta are o mare importanţă în succesul meu", a delcarat Novak potrivit The Sun. 92.000.000 euro a câştigat Djokovici doar din tenis, fără veniturile din publicitate

Oficial rus: Armata americană dezvoltă un sistem care îi va permite să atace rapid în orice colţ al lumii

Pentagonul a început să dezvolte un sistem de atacuri rapide la nivel planetar care va acoperi aria armelor nucleare, a declarat joi, la New York, Aleksandr Emelianov, un reprezentant al Ministerului rus al Apărării. Oficialul rus a intervenit în cadrul unei reuniuni de informare chinezo-ruse pe tema apărării antirachetă, transmite portalul Sputnik News, afiliat Kremlinului. "Punând în aplicare conceptul utilizării în comun a armelor ofensive şi defensive, Pentagonul a început să creeze sisteme de arme capabile să atace rapid în orice colţ al planetei", a spus Emelianov. "Aceste sisteme vor avea sarcini similare cu cele încredinţate astăzi forţelor nucleare strategice", a precizat el. Potrivit reprezentantului rus, peste 60 de sisteme antirachetă americane sunt deja mobilizate în Europa şi altele aproximativ 150 în Asia-Pacific.

Coşmarul unui adolescent român după o banală operaţie la claviculă

Medicul Horea Jidveianu, şef al Compartimentului Chirurgie şi ortopedie infantilă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, este implicat într-un nou scandal. Andrei, un adolescent de 17 ani, şi părinţii acestuia susţin că din cauza nepriceperii şi a dezinteresului de care a dat dovadă, sănătatea tânărului a fost pusă în pericol. Tânărul a ajuns pe masa de operaţii a chirurgului cu o fractură de claviculă produsă în urma unui accident de bicicletă, în luna iunie. "Specialistul i-a implantat două broşe de 7-8 cm lungime, care să îi fixeze clavicula timp de o lună. Pentru extragerea lor, am mers la începutul lunii august la acelaşi medic, însă una din broşe a fost de negăsit", povesteşte Augustin Câmpean, tatăl lui Andrei.

Un nou front în Irak: forţele kurde se pregătesc să contracareze eventuale atacuri ale armatei irakiene

Zeci de mii de combatanţi kurzi au fost desfăşuraţi în provincia Kirkuk, bogată în petrol, pentru a contracara posibile "ameninţări" din partea forţelor irakiene, transmite postul kurd de televiziune Rudaw, citându-l pe vicepreşedintele regiunii Kurdistan. "Zeci de mii de peshmergas (luptători kurzi) şi membri ai forţelor de securitate sunt deja staţionaţi în şi în jurul Kirkukului'', a declarat Kosrat Rasul. "Alţi cel puţin 6.000 de peshmergas sunt desfăşuraţi de joi seară pentru a face faţă ameninţării din partea forţelor irakiene", a adăugat oficialul kurd, citat de Rudaw şi Reuters în pagina electronică. Autorităţile din Kurdistanul Irakian au acuzat în cursul acestei săptămâni Guvernul de la Bagdad că intenţionează să lanseze un atac de amploare în provincia Kirkuk.

EVENIMENTUL ZILEI

Cine MINTE legat de Legile Justiţiei? Tudose sau Toader?

Legile Justiţiei au apărut şi ele în discuţiile din şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de joi seară. În deschiderea dezbaterii a vorbit Liviu Dragnea. A urmat la cuvânt Mihai Tudose care a spus la un moment dat că în ultimele luni i s-au reproşat foarte multe lucruri şi, enumerându-le, a amintit acuza că nu promovează modificările la Legile Justiţiei. Tudose a zis că, fiind acuzat de colegi, i-a cerut ministrului Justiţiei Tudorel Toader proiectele, "ca să le promovez". De faţă cu toţi colegii din CExN, premierul a spus că ministrul nu i-a dat proiectul , spunându-i că nu există. Şedinţa a avut loc în seara de 12 octombrie. Concluzie: strict instituţional, proiectul nu există, forma sa finală urmează să apară. Totuşi, pe ce proiect şi-au dat cu părerea atâtea organizaţii ale magistraţilor, inclusiv CSM?

Protest în Bucureşti! Zeci de oameni au ieşit în stradă

Protest în Bucureşti! Zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de infrastructura de transport din zona Prelungirea Ghencea. Oamenii acuză faptul că un proiect care a demarat acum 11 ani nu a mai fost pus în aplicare. Oamenii din zonă au ieşit să protesteze pentru a noua oară, pentru că sunt nemulţumiţi de ambuteiajle care se produc şi de timpul pe care sunt nevoiţi să-l petreacă pentru a străbate artera principală. Timpul de parcurgere a arterei principale (singura alternativă din zonă), a crescut de la 10 minute, la peste o ora, ceea ce înseamnă o oră dus, o oră întors, 2 ore pe zi, 10 pe săptămână, 510 într-un an, 20,400 de ore pentru un angajat (40 de ani de muncă). Asta înseamnă 850 de zile pierdute în trafic.

Grindeanu: "Tudose mi-a oferit un post de ministru". De ce a refuzat fostul premier

Fostul premier, Sorin Grindeanu, vine cu informaţii bombă pe scena politică, când toată lumea uitase de el. Grindeanu susţine că actualul premier, Mihai Tuose, i-ar fi propus o funcţie de ministru.Sorin Grindeanu a declarat, într-un interviu acordat postului de radio Europa FM că în urma discuţiilor care s-au purtat în ultimele zile referitoare la desemnările noilor miniştri de la ministerul Dezvoltării, al Fondurilor Europene şi al Transporturilor, i s-ar fi propus un post în Cabinet. Sorin Grindeanu a refuzat această ofertă, invocând motive personale. Fără să dea detalii despre refuz, Grindeanu a lăudat activitatea lui Mihai Tudose ca premier şi i-a urat succes.

Mihai Tudose SCHIMBĂ total măsura SPLIT TVA

După şedinţa CEX de la PSD, premierul Mihai Tudose a anunţat şi noua abordare în măsura SPLIT TVA, care nu va mai viza pe toată lumea. "Au început nuanţările în urma discuţiilor cu patronatele, unele observaţii ale lor sunt proiecte şi pentru a scurta cumva din procedura legislativa, vor fi sub forma de amendamente la Senat. Am spus, cred ca ar fi bine ca luni sa le prezinte ministrul pe larg. Pot sa va dau câteva elemente: nu va mai fi obligatoriu pentru toata lumea, ci, în principiu pentru firmele care intra în insolventa, în faliment sau cu istoric fiscal nu foarte coerent. Va fi şi un sistem de premiere, încercam sa îl fixam şi va fi anunţat la momentul depunerii amendamentelor.", spune premierul Mihai Tudose.

Pragul de ALERTĂ a fost DEPĂŞIT! Românii sunt DATORI vânduţi

Gradul de îndatorare al românilor a depăşit pragul de alertă, fiind depăşit pentru al şaselea trimestru consecutiv în cazul creditelor ipotecare, iar o treime dintre debitorii care au contractat un credit în ultimul an au, în medie, un grad de îndatorare de peste 55%. Gradul de îndatorare a populaţiei s-a majorat considerabil, iar creşterea poate avea efecte negative importante atât asupra sistemului financiar, cât şi asupra creşterii economice viitoare, se arată într-un comunicat de presă al Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială (CNSM), publicat pe site-ul propriu.

JURNALUL NATIONAL

Paul Stănescu, Felix Stroe şi Marius Nica, votaţi de CExN

Liderii de la centru şi din teritoriu ai PSD s-au reunit, vineri, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) pentru a decide cine îi va înlocui pe cei trei miniştri demisionari Sevil Shhaideh (Ministerul Dezvoltării), Rovana Plumb (Ministerul Fondurilor Europene) şi Răzvan Cuc (Ministerul Transporturilor). Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, la începutul şedinţei, că propunerile vor fi trimise preşedintelui Iohannis luni. Potrivit surselor Antena 3, la Ministerul Dezvoltării Regionale ar putea fi numit Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, la Ministerul Transporturilor Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, iar la Fondurile Europene Marius Nica (dorit de premierul Tudose).

Primăria lui Boc cheltuie 1,3 milioane de euro pe beculeţe pentru pomii de iarnă

Un "tunuleţ" de peste 1,3 milioane de euro, din banii municipalităţii, s-a parafat, în urmă cu trei zile, la Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Instituţia condusă de fostul premier PDL-ist Emil Boc a semnat contractul pentru închirierea instalaţiilor de iluminat festiv aferent Sărbătorilor de iarnă, pentru următorii doi ani. Contractul a ajuns la aceeaşi companie de la care municipalitatea a mai contractat acest tip de servicii şi în anul 2013. Este vorba despre SC Elba-Com SA, din Timişoara, companie nominalizată într-un raport recent al Curţii de Conturi, în legătură cu nişte cheltuieli nejustificate, aprobate cu încălcarea prevederilor legale, descoperite la Primăria Arad, condusă de colegul de partid al lui Boc, Gheorghe Falcă.

Dragnea: Decidem luni dacă legile justiţiei le iniţiem în Parlament sau prin procedura guvernamentală

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni coaliţia va lua o decizie cu privire la mai multe legi, între care şi legile justiţiei. "Ne vom întâlni în coaliţie luni şi vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniţia în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile justiţiei, parteneriatul public-privat, fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie", a spus Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional.

Tinerii antreprenori stau departe de creditele bancare

Aproximativ 10.500 de planuri de afaceri, din cele 20.000 depuse în cadrul programului Start Up Nation, vor intra la finanţare în acest an. Firmele nou-înfiinţate vor primi ajutor nerambursabil de la stat în valoare de până la 200.000 de lei, prin acest program. Fondurile de la stat sosesc însă abia după ce utilajele sunt puse pe poziţie şi facturile emise. Antreprenorii care nu au bani ca să pună pe picioare afacerea pot să apeleze la furnizori ca să-i păsuiască câteva luni sau să ia un credit de la bancă. Deşi oamenii nu prea se înghesuie la credite şi preferă să se descurce cum pot, bancherii le oferă consiliere şi le deschid conturi cu comisioane reduse. BCR a întocmit şi un ghid prin care le spune tinerilor antreprenori pas cu pas cum să-şi demareze afacerea.

Şefii RATB, mărinimoşi cu propriile sporuri

Directorii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) primesc un spor de 35-40% din salariul de bază, un inginer-şef încasează unul de 19-20%, iar un şef de birou beneficiază de 16-18% în plus, potrivit unui act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă al regiei, intrat în vigoare la 01.10.2017. Mai mult, potrivit documentului aprobat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti pe 09.08.2017, indemnizaţiile de conducere se acordă de la data numirii în respectiva funcţie, deci retroactiv. În prezent, un şofer RATB câştigă circa 2.200 lei, plus bonuri de masă, în timp ce salariul unui director ajunge şi la 10.000 lei.

Finanţele refuză să se împrumute mai scump

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat ieri până la 1,82%, nivel neatins din 11 noiembrie 2014. În ciuda eforturilor BNR, Robor va rămâne în următoarele trei luni în zona în care se află acum, iar o scădere va avea loc abia din ianuarie, a declarat Dorin Badea, director la Eximbank. BNR a injectat, marţi, 4,12 miliarde de lei, în piaţă, printr-o nouă operaţiune repo, iar pe 3 octombrie, banca centrală împrumutase băncile comerciale cu 9,3 miliarde de lei. Creşterea Robor a blocat şi împrumuturile pe care statul a vrut să le ia în această săptămână de la bănci prin intermediul titlurilor de stat. Ministerul Finanţelor a respins ieri toate ofertele băncilor primite în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discont pe 12 luni, prin care intenţiona să atragă 600 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb