REVISTA PRESEI 16.09.2017

Willy Homner
Revista Presei / 16 septembrie 2017

REVISTA PRESEI 16.09.2017

ADEVARUL

Austria, Germania şi Olanda se opun intrării României în Schengen

Ministrul german de Externe Thomas de Maizière şi premierul olandez Mark Rutte se opun admiterii rapide a României şi Bulgariei în zona Schengen, după ce cancelarul austriac Christian Kern a anunţat acelaşi lucru, relatează news.ro. Mark Rutte a respins viziunea viziunea pe care preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a prezentat-o în discursul său despre Starea Uniunii Europene, calificând-o drept "romantică". Thomas de Maizière a declarat, la Bruxelles, că el împărtăşeşte viziunea lui Juncker, "dar, să fim sinceri, este un drum destul de lung" de parcurs. Juncker a îndemnat miercuri, în discursul său anual despre Starea Uniunii, la o extindere rapidă a spaţiului de liberă circulaţie Schengen.

Cum vrea majoritatea PSD-ALDE să închidă gura Opoziţiei din Parlament

Majoritatea PSD-ALDE a venit săptămâna aceasta cu o propunere de modificarea a Regulamentului Camerei Deputaţilor prin care aleşii acesteia ajung, practic, să forţeze Opoziţia să pună la şefia comisiilor de specialitate persoanele agreate de cei aflaţi la Putere. Concret, candidatul propus o dată de Opoziţie nu mai poate fi propus şi a doua oară, fiind necesară recurgerea la soluţii de compromis.

Surse: Radu Gheţea, schimbat de la conducerea CEC Bank după 10 ani

Adunarea Generală a Acţionarilor CEC Bank s-a reunit ieri pentru schimbarea lui Radu Gheţea de la conducerea băncii de stat, au declarat pentru Profit.ro surse apropiate. Noul director al CEC va fi Dan Sandu, fost vicepreşedinte al Volksbank, conform aceloraşi surse. Radu Gheţea este preşedinte al CEC din 2007, după ce anterior a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alpha Bank. Contactat de Profit.ro, Radu Gheţea nu a dorit să comenteze. Oficialii Ministerului Finanţelor, care controlează banca, nu au putut fi contactaţi.

Refugiaţii care vin pe Marea Neagră bagă spaima în turiştii de pe navele de croazieră

Creşterea masivă a numărului de refugiaţi care sosesc în România traversând Marea Neagră loveşte şi în turism. Companiile care operează navele de croazieră tind să scoata România din circuitele turistice. România pierde anual milioane de euro pentru că navele de croazieră cu turişti străini trag mult mai rar în Portul Constanţa. În principal, spun experţii, situaţia este cauzată de serviciile precare oferite turiştilor. Dar nu este doar asta. Folosirea rutei pe Marea Neagră de către tot mai mulţi refugiaţi, dar şi atentatele din Turcia, determină companiile care operează croazierele să evite întreaga zonă a Mării Negre. Numai în ultima lună au pătruns ilegal în România aproape 500 de refugiaţi, salvaţi de poliţiştii de frontieră din Marea Neagră.

Mirel Palada versus senatorul Mihai Goţiu

Postul de televiziune B1 TV a prezentat, vineri seară, filmul integral cu Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, în timp ce îl bate pe senatorul Mihai Goţiu, în pauza publicitară a emisiunii "Talk B1". B1 TV a arătat cum sociologul Mirel Palada l-a agresat pe senatorul Mihai Goţiu miercuri seară şi cum au intervenit forţele de ordine ale postului pentru a-i despărţi pe cei doi. În filmare se poate observa cum Mirel Palada îi dă un pumn lui Goţiu şi cum îl urcă pe acesta pe masă, trăgându-l de păr. Joi, Goţiu a depus o plângere penală.

O ţară NATO, apărată de sisteme de rachete ruseşti

Anunţul este oficial şi aparţine preşedintelui Erdogan: Turcia va achiziţiona sisteme de rachete sol-aer ruseşti tip S-400 "Triumf" (cod NATO SA-21 Growler), "acordurile fiind semnate şi fiind vărsată şi o sumă reprezentând un "aconto" din valoarea totală a contractului, aproximativ 2,5 miliarde de dolari. Asta incluzând, conform informaţiilor venite din zona militară, şi decizia Kremlinului de a aproba şi un relativ masiv transfer de tehnologie, fapt care ar răspunde cererii părţii turce de a avea posibilitatea ca, pe termen mediu, sistemele respective de rachete să fie produse în Turcia, moment în care ţara ar putea să-şi întărească mai mult decât considerabil poziţia sa de actor cheie de securitate inclus în orice agendă din Orientul Mijlociu.

Premieră în România: o primărie a plănuit topirea zăpezii de pe străzi la iarnă

5,6 milioane de lei, fără TVA, este valoarea alocată de Primăria municipiului Sibiu pentru deszăpezirea străzilor oraşului în următoarele trei ierni. Suma este considerabil mai ridicată decât cea a contractului aflat încă în vigoare, semnat tot pentru trei ani, pentru suma de 3,8 milioane de lei, fără TVA. In caietul de sarcini al procedurii lansată pentru încredinţarea noului contract, printre utilajele solicitate celor care se înscriu la licitaţie se numără şi o instalaţie specială de eliminat zăpada prin topire. Demersul Primăriei din Sibiu s-a dovedit a nu fi atractiv pentru societăţile comerciale. Astfel, deşi două companii locale s-au înscris la licitaţie, în cele din urmă au decis să nu mai depună nicio ofertă. Prin urmare, administraţia locală s-a văzut nevoită să anuleze procedura de achiziţie.

Toate vaccinurile copilăriei ar putea încăpea într-o singură injecţie

Cercetătorii americani au dezvoltat o nouă tehnologie cu ajutorul căreia vaccinurile copilăriei ar putea fi livrate cu o singură injecţie, relatează BBC. Potrivit oamenilor de ştiinţă, injecţia ar conţine vaccinurile înmagazinate în capsule microscopice care sunt în stare să elibereze diferite doze la perioade specifice. Conform Science, această abordare s-a dovedit a fi un succes în testele asupra şoarecilor, iar cercetătorii spun că această tehnologie ar putea ajuta pacienţi din întreaga lume. În România, pentru copii există zece vaccinuri obligatorii şi aproximativ şase obligatorii. O echipă al Institutul de Tehnologic din Massachusetts (MIT) a dezvoltat un nou tip de micro-particulă care ar putea combina toate vaccinurile copilăriei într-o singură injecţie.

Nivelul alertei teroriste din Londra a fost ridicat la stadiul critic, în urma atentatului de la metrou

Nivelul alertei de terorism a fost ridicat, vineri seară, în urma atacului din staţia Parsons Green, în sud-vestul Londrei, a anunţat premierul Theresa May, citată de BBC. Conform Theresei May, nivelul a fost ridicat de la sever la critic, asta însemnând că un atac este iminent. Autorităţile britanice au anunţat că 22 de persoane au fost rănite în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat (IED) la bordul unui vagon de metrou, vineri dimineaţa, la o oră de vârf. Cele mai multe dintre victime au arsuri superficiale, iar viaţa nu le este în pericol.

Compania Lukoil România, urmărită penal de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală de 9 milioane de lei

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale a companiei Lukoil România, dar a altor 14 persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de 9 milioane de lei. Procurorii DIICOT au reţinut zilele trecute cinci persoane - Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin şi Izvernari Dănuţ Nelu - sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Membrii grupului au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de către S.C. LUKOIL ROMÂNIA S.R.L. prin reprezentantul legal suspectul T. C., în sensul interpunerii pe circuitul de livrare a mărfii a unei societăţi comerciale din Marea Britanie. Prejudiciul cauzat în dauna bugetului statului este în valoare de 9.139.242 de lei, reprezentând T.V.A. de plată şi impozit pe profit.

EVENIMENTUL ZILEI

Banca Transilvania cumpără Bancpost până în octombrie

Negocierile privind achiziţia Bancpost de către Banca Transilvania continuă şi se estimează că se vor încheia la finele lunii octombrie, conform unui raport al BT remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti. "Banca Transilvania informează investitorii că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor. Finalizarea negocierilor este estimată la finalul lunii octombrie a.c", se menţionează în raport.

Salariile românilor au crescut cel mai mult din UE, după ce s-au majorat lefurile la stat

Costul orar cu mâna de lucru în întreaga economie a crescut cu 1,8% în zona euro şi cu 2,2% în UE, în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, cea mai mare creştere anuală în rândul statelor membre, de 18,6%, fiind înregistrată în România, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat). Este al cincilea trimestru consecutiv în care România înregistrează cea mai mare creştere anuală a costurilor cu mâna de lucru din UE, ritmul de creştere înregistrând chiar o accelerare după un avans de 12,3% în ultimul trimestru al anului trecut şi o creştere de 17,2% în primul trimestrul al acestui an.

Nicolae Dumitru a fost eliberat condiţionat!

Omul de afaceri, Dumitru Nicolae, a fost eliberat condiţionat. Decizia luată de Tribunalul Ilfov este una definitivă. Pe 2 august, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată depusă de Nicolae Dumitru, însă decizia fusese contestată de procurorii DNA. Conform documentelor de la dosar, Nicolae Dumitru fusese condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul "Microsoft".

Iulian Vlad, ultimul şef al Securităţii, despre ameninţarea Rusiei la adresa României: MOSCOVA vrea să înghită toată EUROPA!

În urmă cu 8 luni, în decembrie 2016, la Galaţi a avut loc dezbaterea "România în ecuaţia geopolitică - trecut şi prezent", organizată de Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere (Universitatea "Dunărea de Jos", Galaţi). Discuţiile s-au axat în special pe evoluţia situaţiei din regiune după revoluţia din 1989, dar au fost abordate şi evoluţiile din Europa şi relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia, precum şi situaţia din Moldova de peste Prut. Invitaţi au fost generalul colonel în rezervă Iulian Vlad, fostul şef al Departamentului Securităţii Statului în perioada 1987- decembrie 1989 şi generalul de brigadă SRI (r) Aurel Rogojan. Iulian Vlad a ţinut o prelegere a cărei actualitate este frapantă.

Guvernul polonez va prelua controlul asupra finanţării ONG-urilor

Parlamentul polonez a adoptat vineri o lege care creează o nouă structură guvernamentală, pe lângă primul ministru, care va distribuii fondurile pentru Organizaţiile Neguvernamentale (ONG). Se va numi "Institul pentru Liberatate - Centrul pentru Dezvoltarea Societăţii Civile", şi va fi coordonat de o altă structură nouă, Comitetul pentru Afaceri Publice, condus de un ministru. Acesta din urma va numi directorul Institutului. Opoziţia, Avocatul Poporului şi mai multe ONG-uri importante, între care Fundaţia Helsinki pentru drepturile omului, au criticat imediat legea drept o încercare a partidului naţionalist de guvernământ de a prelua total controlul asupra organizaţiilor neguvernamentale.

Trump CONDAMNĂ suprematiştii albi

Zero toleranţă. Trump condamnă oficial suprematiştii albi. Preşedintele SUA a semnat o rezoluţie votată în unanimitate de Congresul american unde: respinge naţionaliştii albi, Ku Klux Klan, neonaziştii şi alte grupuri care promovează ura. Preşedintele a revenit cu menţionarea faptelor de la Charolttesville acuzând că printre contramanifestanţi s-ar fi aflat astfel de indivizi. ''Cât priveşte pe americani, condamnăm orice act de violenă şi ne opunem urii, intoleranţei şi rasismului în toate formele sale'', se citeşte într-o declaraţie a preşedintelui Trump transmisă de Casa Albă.

JURNALUL NATIONAL

Mircea Ionescu Quintus a decedat

Politicianul Mircea Ionescu Quintus a murit la vârsta de 100 de ani. Mircea Ionescu-Quintus a fost un politician român, fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal între 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 şi 2004-2008, ales în judeţul Prahova pe listele partidului PNL. A deţinut de asemenea funcţia de ministru al justiţiei în guvernul Stolojan, primul guvern pluripartit de după 1989.

SRI neagă implicarea ofiţerilor săi şi a instituţiei în viaţa politică

Ca urmare a solicitărilor mass-media sosite în ultima vreme, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări: Prezenta poziţie vine ca urmare a deschiderii Serviciului către opinia publică şi în ideea transparenţei asumate de conducerea SRI, şi nu pentru a încuraja o polemică cu cei care lansează acuzaţii în spaţiul public. Referitor la colaborarea SRI-DNA, vrem să precizăm foarte clar că SRI nu are atribuţii pe linia monitorizării dosarelor penale. Are însă obligaţia legală de a informa organele de urmărire penală cu privire la săvârşirea unor infracţiuni. Nu există cazuri în care SRI a monitorizat din punct de vedere operativ dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată, la orice nivel.

Avertismentul sindicatelor: Salariile românilor vor scădea dramatic

Salariile din mediul privat vor scădea cu 30%, spun liderii sindicali care nu sunt de acord cu trecerea la plata integrală a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Nici bugetarii nu vor fi ocoliţi, mai spun sindicaliştii, asta pentru că măririle salariale nu se vor resimţi şi sunt mai mult o păcăleală. Un alt element care provoacă îngrijorare: dispar contribuţiile pentru anumite fonduri, cum ar fi asigurările de şomaj, asigurările în caz de accidente de muncă sau asigurarea pentru concedii medicale şi indemnizaţii.

Apare o agenţie pentru bunurile statului

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a anunţat că se lucrează la înfiinţarea Agenţiei pentru Administrarea Bunurilor Statului. "O altă problemă este lipsa registrelor naţionale şi a interconectării şi interope­rabilităţii între aceste registre. Fiecare instituţie din România a crezut că e mai puternică dacă nu dă acces celeilalte la baza ei de date", a spus Busuioc. El a menţionat că Guvernul îşi propune să continue realizarea gratuită a planurilor cadastrale, a deschiderii cărţilor funciare şi a emiterii certificatelor de moşte­nitor, pentru a cunoaşte care sunt adevăraţii titulari ai dreptului de proprietate.

Autostrada Bucureşti-Braşov se numără printre priorităţile absolute de infrastructură

Autostrada Bucureşti - Braşov se numără printre priorităţile absolute de infrastructură rutieră, iar autorităţile locale din judeţele Prahova şi Braşov trebuie să trateze acest proiect cu maximă seriozitate, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Şeful MT a precizat că a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale pe această temă şi a adăugat că realizarea acestui proiect major de infrastructură va aduce beneficii inclusiv comunităţilor din zonele tranzitate. În acest context, ministrul a subliniat importanţa sprijinului oferit de autorităţile locale din zonele tranzitate de viitoarea Autostradă Bucureşti-Braşov.

O mare companie niponă de piese auto deschide o fabrică la Arad

Roki Romania Manufacturing deschide la Arad primul său centru de producţie din Europa. Reprezentanţii companiei nipone - ai cărei principali clienţi sunt General Motors, Nissan şi Mazda - s-au întâlnit vineri cu viceprimarul Aradului, Călin Bibarţ. Acesta i-a asigurat pe japonezi de tot sprijinul administraţiei locale astfel încât fabrica de filtre pentru industria auto să intre în producţie chiar din primăvara lui 2018. Potrivit Primăriei Municipiului Arad, producătorul japonez a închiriat, pentru o perioadă de cinci ani, un spaţiu de 5.500 mp în incinta parcului logistic şi industrial CTPark Arad, situat la ieşirea din oraş spre Zădăreni, lângă autostrada paneuropeană.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb