REVISTA PRESEI - 17.07.2010

Willy Homner
Revista Presei / 17 iulie 2010

EVENIMENTUL ZILEI

Medicii clarifică: sinuciderea este o boală

Mediatizarea actelor de suicid creşte numărul sinucigaşilor. Doctorii recunosc greu simptomele, iar preoţii nu sunt de ajutor. Depresia este boala care, în următorii 20 de ani, va deveni principala cauză de morbiditate şi mortalitate la om, anticipează sumbru dr. Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru la Clinica Sapiens, investigator asociat în cadrul Grupului de studiu al suicidului al Universităţii McGill din Montreal, Canada.

5.000 de oameni şi-au luat rămas-bun de la Mădălina

Fanii artistei au condus-o ieri pe ultimul drum cu aplauze şi flori, ca după un ultim concert. La înmormântarea Mădălinei Manole, melodiile au căutat să topească ceva din durerea strânsă şi au ţinut locul cuvintelor. Mii de oameni şi-au luat ieri rămas bun de la artistă cu aplauze şi flori, ca după un ultim concert. După ce, în cursul dimineţii, sicriul s-a aflat la capela Bisericii "Sfânta Treime" din Ploieşti, la câteva sute de metri de casa părinţilor artistei, cortegiul a ajuns la Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate.

La toamnă se numără impozitul minim

Deşi a anunţat că, din a doua parte a acestui an, nu vom mai avea acest bir, Boc vrea să-l mai ţină câteva luni ca să mai "deratizeze" un pic economia. Impozitul minim, introdus în luna mai 2009, va mai fi păstrat trei-patru luni. Asta deşi autorităţile promiseseră că va fi eliminat sau înlocuit cu unul forfetar, care se dorea aplicat doar în sectoarele bănuite de cea mai mare evaziune. Pe lista celor 28 de servicii vizate se numără spălătoriile auto, hotelurile, restaurantele sau saloanele de înfrumuseţare.

Data e încă incertă

Premierul Emil Boc a anunţat ieri, la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din România", că impozitul minim va fi eliminat din această toamnă. "Impozitul minim şi-a atins scopul de a elimina firmele fără activitate", a explicat primul-ministru, fără a oferi detalii despre data de la care Finanţele vor renunţa la acest bir. Prezent la eveniment, ministrul economiei, Adriean Videanu, a precizat că impozitul minim va fi eliminat din 1 octombrie sau 1 noiembrie, iar impactul bugetar va fi compensat din creşterea economică din zona IMM-urilor.

Promisiuni încălcate

Autorităţile au anunţat în repetate rânduri că o să renunţe la acest impozit minim. Iniţial, premierul şi actualul ministru al finanţelor, Sebastian Vlădescu, au precizat că din a doua parte a anului impozitul minim va fi înlocuit cu unul forfetar. Impozitul minim este cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă firmele au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

CARTA ALBĂ. Ce le doare pe IMM-uri

Scăderea cererii interne este cea mai mare piedică pe care o resimt în prezent firmele mici şi mijlocii din România. Două treimi dintre ele acuză această dificultate, potrivit unei anchete prezentate în Carta Albă a IMM-urilor, lansată ieri de Consiliul Naţional al IMM-urilor. La studiu au participat 1.485 IMM-uri din toate regiunile ţării. Pe locul doi în topul dificultăţilor este fiscalitatea excesivă (circa 55% dintre respondenţi), urmată de birocraţie (47%). Totodată, şi inflaţia, corupţia şi accesul dificil la credite îngreunează activitatea micilor patroni.

PSD, la opt procente de guvernul monocolor: 42%

PSD a crescut în cinci luni cu 11 procente, de la 31%, în februarie 2010, la 42%, în iulie. Cifrele sunt incluse într-o analiză a formaţiunii social-democrate, prezentată joi în şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al partidului. Pe locul doi se situează PNL, cu 25%, ceea ce înseamnă o creştere de 6 procente faţă de luna februarie a anului în curs. Analiza relevă şi un declin accentuat al PDL, partid care, pe fondul măsurilor de austeritate luate de guvern, a scăzut de la 38% la 16%. În doar o lună, între mai şi iunie, PDL a pierdut nu mai puţin de 12 procente. Ierarhia este completată de PRM, cotat la 9%, şi de UDMR, cu un scor de 3%, dar influenţat de marja de eroare. UNPR este cotat la doar 1%.

Ion Iliescu: Crin Antonescu e "un puştan obraznic"

Ion Iliescu a cerut PSD şi PNL să nu se lase atrase în cursa de a scoate PDL din izolarea politică. "Există o anumită manevră - şi din păcate şi lipsa de maturitate a lui Crin Antonescu şi a liberalilor - au lansat pe piaţă disputa între PNL şi PSD. Asta e nevoie acum? În loc să concentrăm întreaga bătălie politică şi să avem şi dialoguri cu liberalii?", a adăugat Iliescu. În replică, liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat că nu intră în "polemici de mahala" cu Ion Iliescu. "Eu mi-am spus destul de clar punctul de vedere faţă de necesitatea ca opoziţia să facă ceva acum pentru România", a precizat Antonescu.

Gospodina de la ţară se pregăteşte pentru o nouă viaţă

500 de femei din mediul rural vor putea participa la cursuri de calificare în domeniile dorite şi vor fi ajutate să se angajeze, printr-un program finanţat din fonduri europene. Cursuri de manichiură, coafură, croitorie, ornamente florale sau orice altceva îşi doresc femeile de la sate vor fi organizate, din această toamnă, în mai multe localităţi din ţară.

Barack Obama face jocurile pe Wall Street

Liderul de la Casa Albă şi-a trecut în cont o nouă victorie majoră - cea mai amplă reformă a sistemului financiar american din anii "30. Senatul american a aprobat, joi, după luni întregi de dispute politice între democraţi şi republicani, un pachet de măsuri menit să reformeze din temelii sistemul financiar intern şi să constribuie astfel la evitarea unei noi crize financiare. Votul senatorilor a fost tradus de presa de peste Ocean drept o nouă victorie a liderului de la Casa Albă, Barack Obama, în doar doi ani de mandat, după reformarea sistemului de sănătate şi pachetul de stimuli economici.

Cu gadgeturi de lux pe criză călcând

Produsele electronice de lux se vând în continuare bine în România, pasionaţii de tehnologie fiind dispuşi să plătească mii de euro pentru a intra în posesia celor mai performante gadgeturi. România este una dintre pieţele mari amatoare de lux şi cea mai promiţătoare din acest punct de vedere din Europa de Est, în condiţiile în care se estimează că aici trăiesc 35.000 de persoane cu venituri anuale de minimum 100.000 de euro, potrivit reprezentanţilor companiei de consultanţă CPP Luxury Industry Management Consultants.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb