REVISTA PRESEI 18.04.2018

V.D.
Revista Presei / 18 aprilie 2018

REVISTA PRESEI 18.04.2018

ADEVARUL

Recrutări masive în Armată: mii de medici, jurişti, psihologi, biologi şi IT-işti

După pensionările masive de anul trecut, MApN a rămas fără specialişii pe care nu îi poate forma peste noapte. De aceea scoate la concurs peste 2.000 de posturi de medici, psihologi şi specialişti IT.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că vrea să ocupe prin concurs peste 2000 posturi de medici, jurişti, psihologi, biologi, specialişti IT şi de comunicaţii. Asta după ce mai marii din Armată au solicitat şi Guvernul a aprobat, prin Memorandum, încadrarea, în total, a aproximativ 6400 de posturi vacante, militare şi civile. Din acestea peste 2500 de posturi au fost solicitate pentru instruirea soldaţilor profesionişti. Restul de aproape 4.000 de posturi libere sunt dedicate personalului de medie sau înaltă calificare din care, aproximativ 1900 de funcţii vor fi ocupate după repartizarea celor care finalizează în anul 2018 cursurile instituţiilor militare de învăţământ. Cu toate astea, pentru că Ministerul Apărării Naţionale are capacităţi limitate (sau chiar inexistente) de formare profesională în sistem propriu a medicilor, juriştilor, psihologilor, tehnicienilor IT şi de comunicaţii, instituţia va recurge şi la încadrările directe, din viaţa civilă, prin concurs, a peste 2.000 de specialişti.

BANCHERUL

Bancile nu-si avertizeaza clientii despre riscurile unui credit

Bancile romanesti si clientii acestora care au obtinut credite in perioada de euforie dinaintea crizei din 2008 inca se zbat sa-si indrepte greseala de a se aventura fara prea mare chibzuinta in imprumuta sume de bani mai mari decat le-ar putea rambursa in mod rezonabil, fara ca rata la banca sa le afecteze semnificativ viata personala, sau pentru a-si cumpara case, masini sau alte lucruri pe care nu si le pot permite.

Riscuri precum cursul valutar, cresterea dobanzilor sau costurile ascunse ale unui imprumut au fost ignorate de multa lume, iar cand au aparut problemele fiecare a dat vina pe celalalt: bancile s-au aparat spunand ca cei care s-au imprumutat ar fi trebuit sa citeasca inainte contractele, in timp ce clientii lor le-au acuzat de practici abuzive, lacomie sau reclame inselatoare.

Fiecare are dreptatea lui, iar problemele, dupa cum se stie, cu greu se rezolva si cu multe sacrificii, atunci cand se ajunge in instantele de judecata sau se voteaza legi populiste.

Preventia, se stie, este cea mai simpla si cea mai eficienta metoda de evitare a problemelor.

"Daca as fi stiut, nu as mai fi facut", ne spunem deseori. Asadar o informare suficienta si corecta este principala conditie pentru o preventie adecvata inainte de luarea unei decizii, inclusiv in cazul obtinerii unui imprumut.

COTIDIANUL

Siria: mister în jurul atacului chimic

După atacul SUA, Franţei şi Marii Britanii în Siria, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, arată că relaţiile cu Occidentul sunt mai tensionate decât în perioada Războiului Rece. Motivul: "În timpul Războiului Rece erau canale de comunicare şi nu exista o obsesie pentru rusofobie, care seamană cu un genocid prin sancţiuni", a declarat Lavrov, citat de TASS.

Declaraţia a fost însoţită de cea a lui Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din camera superioară a parlamentului rus. "În mod clar, există o stare de înţelegere a situaţiei din Siria. Există o înţelegere a faptului că sunt anumite linii roşii şi că reacţia Rusiei va deveni dură dacă aceste linii roşii vor fi depăşite", a spus Kosacev. Ministrul adjunct de Externe, Serghei Ryabkov, susţine că între SUA şi Rusia au rămas deschise canale de comunicare "care fac posibilă înţelegerea a ceea ce se întâmplă şi, din fericire, perceperea mai clară a planurilor celuilalt".

CURENTUL

Ca să-i organizeze concurs de director la care să fie singurul candidat, un vicepreşedinte PSD a oferit trei maşini 4×4 şefilor de la Apele Române

Administraţia Natională Apele Române este o instituţie publică de interes naţional, aflată în coordonarea autoritătii publice centrale din domeniul apelor şi finanţată de la bugetul de stat. Prin urmare, începând cu 01 ianuarie 2018, prin ordonanţa 90/2017, ANAR are interdicţie de a achiziţiona, de a prelua în leasing sau de a închiria autoturisme (art.13), precum şi de a organiza ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţie (art.14), cu excepţia posturilor aprobate de guvern prin memorandum anterior datei de 01 ianuarie 2018.

În 6 decembrie 2017, fostul premier de tristă amintire Mihai Tudose a aprobat prin memorandum organizarea de concursuri pentru două posturi de directori la Administraţiile Bazinale Mureş şi Argeş-Vedea. Cele două posturi scoase la concurs sunt dedicate unul actualului Director General al ANAR, Victor Sandu, care şi-a organizat singur un concurs pentru a deveni director la ABA Argeş Vedea, urmând a fi evaluat de subalternii lui, pentru că el nu a demisionat din funcţie iar cel de-al doilea vicepreşedintelui PSD Mureş, Cristian Bratanovici, celebru după ce şi-a minţit în faţă şeful că a plătit folosirea activelor ANAR în campania electorală a PSD.

JURNALUL NATIONAL

CSM Bucureşti - Gyor, în semifinalele Ligii Campionilor

CSM Bucureşti va întâlni echipa maghiară Gyori Audi ETO KC, deţinătoarea trofeului, în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin, pe 12 mai, la turneul Final4 al competiţiei, găzduit de arena Papp Laszlo din Budapesta, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi în capitala Ungariei.

NATIONAL

Soros, platit de PSD!

Acum, si normal ca i se va zbarli mustata de furie lui Liviu Dragnea cand va afla ca finantarea retelei de ONG-uri din Romania a lui George Soros, miliardarul identificat chiar de catre acesta ca fiind inamicul public numarul unu al actualei coalitii de guvernamant este asigurata tocmai de catre Partidul Social Democrat! Si din bani publici! Pentru ca Fundatia "Freedom House", "perla coroanei" sorosiste din Romania, condusa de Cristina Guseth, nimeni alta decat cea mai intima prietena a Monicai Macovei a ajuns pur si simplu sa-i injure pe liderii pesedisti pe banii lor!

Pentru ca, in timp ce "Freedom House" urla ca din gura de sarpe ca Romania se afla sub dictatura lui Liviu Dragnea si ca in tara nu mai exista democratie dupa ce PSD-ul a castigat alegerile, iata ca Primaria Sectorului 2 si Primaria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti, unde social democratii detin o larga majoritate pompeaza sume importante in conturile aceleiasi asociatii "Freedom House" ! aaaa 03 304x500 Soros, platit de PSD!Care va incasa insemnate fonduri europene daca in sedinta de joi, 19 mai, majoritatea pesedista din CGMB va vota "in orb" punctul 37 de pe ordinea de zi, adica hotararea "privind imputernicirea expresa a Consiliului Local Sector 2 al Municipiului Bucuresti de a hotari asocierea cu Fundatia Freedom House Inc.

ZIARUL FINANCIAR

România a reuşit iar să fie încadrată printre "obraznicii clasei" pe pieţele financiare internaţionale. Ce-i de făcut?

Din august 2017, de când au apărut primele tensiuni pe piaţa monetară şi pe cea valutară, situaţia macroeconomică a României s-a schimbat fundamental şi din păcate politicile publice nu iau deloc în considerare acest aspect.

Investitorii străini în titluri de stat privesc de atunci România cu mult mai multă circumspecţie. În ultimele luni această viziune pesimistă asupra a ceea ce se întâmplă cu economia locală s-a acutizat.

Paradoxal, ţara trece prin cea mai mare creştere economică din 2008 încoace, salariile cresc, preţurile apartamentelor la fel, fuziunile şi achiziţiile de companii au fost în 2017 la maxim istoric.

Investitorii străini şi economiştii care se uită pe România iau foarte în serios probabilitatea unei ajustări în 2018.

Nu se ştie ce formă va căpăta această ajustare: o creştere de taxe sau o reducere de cheltuieli, pentru că nu se va executa bugetul conform planificării, o creştere şi mai mare a dobânzilor pe piaţa monetară sau o devalorizare bruscă a leului faţă de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb