REVISTA PRESEI 20.02.2019

L.A.
Revista Presei / 20 februarie 2019

REVISTA PRESEI 20.02.2019

Adevărul

Juncker: Formaţiunea politică Fidesz a premierului Viktor Orban ar trebui să se retragă din Partidul Popular European

Publicaţia "Adevărul" scrie că formaţiunea politică a premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, ar trebui să părăsească Partidul Popular European, de centru-dreapta, a declarat marţi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Afirmaţiile lui Juncker au fost făcute în contextul în care Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie împotriva preşedintelui Executivului UE, acuzând politicile privind imigranţii. Juncker, multă vreme premier de centru-dreapta al Luxemburgului, a fost rugat să comenteze cu prilejul unui forum public la Stuttgart, în Germania, cu privire la campanie mediatică a guvernului ungar care îl acuză că, împreună cu omul de afaceri american George Soros, vrea să impună planuri privind migraţia ce ameninţă Ungaria.

Bancherul

Inlocuirea ROBOR cu un nou indice pentru credite, dupa modelul european Ester, este solutia pentru rezolvarea problemei cu taxa bancara

Publicaţia "Bancherul" informează că o solutie pentru rezolvarea conflictului dintre BNR si Guvern privind taxa bancara este ca aceasta sa se aplice, ca in toate tarile europene, fara a fi conditionata de ROBOR, iar pentru eliminarea acuzatiilor populiste ale politicienilor privind manipularea ROBOR de catre banci, inlocuirea lui cu un nou indice, dupa modelul care va fi implementat de BCE de anul viitor, denumit Ester.

Europa vrea sa inlocuiasca EURIBOR cu un indice mai putin riscant pentru credite. Noi ce facem cu ROBOR? intreba Bancherul.ro in noiembrie 2017.

Cotidianul

Şah la Iohannis. Adio delegări la vârful Parchetelor!

Publicaţia "Cotidianul" informează că Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat marţi, după şedinţa de Guvern, adoptarea a două ordonanţe de urgenţă. Prima dintre ordonanţe vizează procedura de selecţie a procurorului din partea României care va face parte din Parchetul European. Ordonanţa nu se referă la procurorul şef european, a ţinut să menţioneze Tudorel Toader.

Selecţia este făcută de Ministerul Justiţiei, care va trimite 3 propuneri, din care va fi selectată una.

"România trebuie să desemneze trei candidaţi pentru funcţia de procuror european. Trebuie ca aceşti trei candidaţi sa îi trimitem până pe data de 31 martie. Termenul scurt justifică adoptarea Ordonanţei de Urgenţă. Va fi ales un procuror. La nivelul Ministerului Justiţiei se va desfasura procedura de selecţie, nu la CSM sau in alta parte. Va exista câte un procuror european din partea fiecărui stat membru. Poate participa, candida un procuror, dar şi un judecător. Procurorul european poate fi un actual judecător sau procuror", a spus Toader.

Naţional

Sluga Lazar, fugarita de FSB!

Cătălin Tache de la Publicaţia "Naţional" notează: "Dezvaluirea in exclusivitate din urma cu doua zile a protocolului de cooperare semnat intre Parchetul General al Romanie si Procuratura Generala a Federatiei Ruse a inflamat ca niciodata spiritele. La Moscova! Acolo unde devoalarea protocolului pe care il publicam azi integral si care cuporinde inclusiv intalniri punctuale cu privire la "cooperarea in domeniul anticoruptiei" nu i-a picat deloc bine procurorului general Yuri Chaika, cel cunoscut si drept "biciul lui Putin". Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, de la Moscova s-a pus mana imediat pe telefon pentru a i se cere direct socoteala lui Augustin Lazar. Cel care insa s-ar fi dat lovit de ceasul mortii, fugind cu o incapatanare demna de o cauza mai buna sa le raspunda emisarilor Moscovei si incercand sa paseze "pisica moarta" a protocolului in curtea Serviciului de Cooperare Judiciara Internationala, Relatii Internationale si Programe".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb