REVISTA PRESEI - 20.03.2010

Willy Homner
Revista Presei / 20 martie 2010

ADEVĂRUL

Embargo pe creditul în valută?

Reglementatorii pieţelor financiare europene au pus gând rău creditului de consum în valută şi iau în discuţie eliminarea lui. Restrângerea creditului într-o altă monedă decât cea în care obţii veniturile, măsură pentru care guvernatorul BNR a militat în mod repetat, ar putea fi aplicată.

Cazul"Motorga". Drama familiei mitraliate în "89

La 24 decembrie 1989, maşina soţilor Motorga a fost mitraliată pe Calea Moşilor. Femeia a murit, iar bărbatul a rămas cu un glonţ în spate. Cu câteva ore înainte, fiul lor, militar în termen, fusese împuşcat în umăr. Dosarul Revoluţiei din 1989 reţine între filele sale numele a sute de oameni care n-au plătit niciun preţ pentru crimele săvârşite acum 20 de ani. "Adevărul" le-a luat urma. Serialul "Misterele Revoluţiei" vă prezintă povestea familiei Motorga, lovită la întâmplare de o Revoluţie haotică şi violentă.

Poliţia, preşul senatorului Cătălin Voicu

Stenogramele din dosarul "Voicu" scot la iveală că senatorul avea întinse tentaculele şi la cele mai înalte vârfuri din Poliţia Română. Senatorul PSD Cătălin Voicu, care râvnea la fotoliul de ministru de Interne, a intervenit la adjunctul Poliţiei Române pentru muşamalizarea unui dosar al lui Marius Locic.

Pro şi contra legii educaţiei

Părerile cu privire la noul proiect de lege sunt împărţite: Miclea spune că este european, Marga arată că îl vede defazat. Cea mai aprinsă polemică este legată de competenţele pe care le vor avea copiii după ce vor termina şcoala. Legea prevede că formarea elevilor va avea în vedere 8 competenţe-cheie: comunicare în limba maternă şi în limba străină, cunoştinţe de matematică, utilizarea calculatorului, comportamentul social adecvat, atitudine civică, cunoştinţe antreprenoriale, atitudine culturale şi învăţare permanentă.

EVENIMENTUL ZILEI

Caracatiţa politico-financiară. Cum a infectat reţeauia Voicu România.

Senatorul Cătălin Voicu este mâna - până de curând invizibilă - a grupării Hrebenciuc-Vanghelie- Mitică Iliescu. Şeful său direct este generalul Mitică Iliescu, naşul şi partenerul său de afaceri. Şeful suprem este Viorel Hrebenciuc. L-a făcut deputat, a vrut să-l facă şi ministru de interne. Aproape toată viaţa şi-a închinat-o dosarelor de informaţii şi "serviciilor" făcute unor politicieni sau oameni de afaceri copleşiţi de probleme cu justiţia.

Sprijinul politic, în aer

Retragerea sprijinului politic sau chiar excluderea din PSD sunt variantele luate în calcul de conducerea socialdemocraţilor, în cazul lui Cătălin Voicu, susţin surse din partid. La nivel oficial însă, noua gardă a PSD a fost destul de rezervată în privinţa strategiei de urmat, după publicarea în presă a stenogramelor în care Cătălin Voicu îşi prezintă planurile de acţiune.

Boc: pensiile vor creşte în continuare odată cu salariul mediu pe economie

Asaltat din toate părţile şi de sindicate, şi de pensionari, premierul a cedat. În viitorul apropiat nu se schimbă sistemul de calcul al pensiilor. Punctul de pensie nu va scădea sub 40% din salariul mediu pe economie şi "sunt şanse" ca salariul minim pe economie să crească în acest an de la 600 lei la 705 lei. Acestea au fost ieri declaraţiile guvenantilor, dupa terminarea negocierilor cu sindicatele de la Ministerul Muncii.

Dascăli discriminaţi la pensionare

Deşi ministrul Funeriu susţine că are nevoie de personal calificat, profesorii cu experienţă sunt primii îndepărtaţi din sistem."Cine nu are bătrâni să-şi cumpere", spune o veche vorbă românească. Deşi s-a dovedit a fi plină de înţelepciune, aceasta pare să fie însă ignorată de mai-marii Ministerului Educaţiei, chiar şi în cazul unor dascăli doriţi de elevi la catedră. Argumentul invocat de subalternii ministrului Daniel Funeriu: restructurarea unor posturi pentru a face economii la buget.

Paştele la Paris, mai ieftin decât la mănăstirile Moldovei

Pentru Sărbătorile Pascale, preţurile variază între 695 de lei, în Bucovina, şi 500 de euro, în capitala Franţei. Pentru perioada concediului pascal de anul acesta, ofertele sunt pentru mai toate buzunarele. Pensiunile din zona Moldovei "îşi fac planul" bazându-se pe crezul în valorile tradiţionale ale românilor. Un ou încondeiat şi o masă festivă tradiţională se bat cot la cot cu felia de brânză mucegăită din ţara lui Balzac.

Câţi bani mai trebuie investiţi într-o casă la roşu

La o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, cu living şi bucătărie la parter şi trei camere la etaj, e necesar un buget de aproape 12.000 de euro pentru termosistem, finisaje, văruială şi manoperă. Odată cu instalarea crizei economice, preţul imobilelor a scăzut considerabil. Loviţi de povara datoriilor, o parte dintre investitorii care au ridicat case au hotătât să le lase la roşu, adică nefinisate.

Legendele familiei Rothschild. Părinţii globalizării

Nu apar niciodată în topurile oficiale ale celor mai bogaţi oameni din lume, dar sunt consideraţi cei mai puternici oameni de pe planetă, influenţând istoria ultimelor două secole. Este puţin probabil ca vreo altă familie să fi influenţat atât de puternic istoria ultimelor două secole. Influenţa membrilor familiei Rothschild a fost atât de mare încât ei sunt creatori ai istoriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb