REVISTA PRESEI22.04.2017

Willy Homner
Revista Presei / 22 aprilie 2017

REVISTA PRESEI22.04.2017

ADEVARUL

Alegeri Franţa. Studiu Oxford: francezii sunt asaltaţi de ştiri false pe reţelele de socializare

Alegătorii francezi sunt asaltaţi de ştiri false pe reţelele de socializare, înainte de alegerile prezidenţiale din ţară, chiar dacă numărul acestora nu este la fel de mare ca în timpul campaniei electorale din Statele Unite, de anul trecut, arată un studiu al Universităţii Oxford, citat de Reuters. Studiul publicat ieri oferă noi dovezi care susţin plângerile oficialilor din Franţa, Germania şi Statele Unite, potrivit cărora Rusia încearcă să se implice în politica altor ţări prin atacuri informatice. "Alegătorii francezi distribuie informaţie de calitate mai bună decât mulţi alegători americani şi aproape la fel de multe ştiri şi informaţii de calitate ca utilizatorii germani", se arată în studiul care utilizează date recente de pe Twitter şi de pe Facebook. Facebook a suspendat recent 30.000 de conturi automate suspecte în Franţa. O mare parte dintre acestea distribuiau propagandă politică şi se ocupau de dezinformare.

Rusia se orientează spre Germania

"Un grup de susţinători ai campaniei lui Trump despre care credem că sunt bots (conturi automate - n. red.) şi de conturi din Rusia s-au orientat spre Germania", a avertizat Clinton Watts, fost agent FBI şi consultant la Centrul pentru Securitate Informatică şi Internă în cadrul Universităţii George Washington. "Dacă ar trebui să fac o apreciere, aproximativ o treime dintre conturile de susţinători ai lui Trump încearcă în prezent să influenţeze alegerile germane", a adăugat el. Un alt studiu, publicat săptămâna aceasta de grupul privat de cercetare Bakamo, a arătat o proporţie similară de ştiri false versus ştiri reale pe reţelele de socializare din Franţa ca raportul cercetătorilor de la Oxford. O mare parte dintre ştirile false au venit din surse care "au fost expuse influenţei ruse", arată studiul Bakamo.

Minunea de Paşte din familia unui tânăr mort la Colectiv

Marcela şi Dorin Bucă, părinţii lui Andrei, tânărul în vârstă de 29 de ani care a murit în tragedia din clubul "Colectiv", nu au suportat ideea de a nu avea un copil. În urmă cu câteva zile, Marcela Bucă a născut o fetiţă perfect sănătoasă. Soţii Bucă spun că fetiţa este o minune, un dar de la Dumnezeu. Deşi are 52 de ani, Marcela a născut fără mari probleme, o fetiţă perfect sănătoasă. I-au pus numele Andreea în memoria lui Andrei, iar Gabriela pentru că vestea că Marcela este însărcinată a venit chiar în ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril.

Rusia a mobilizat forte la graniţa cu Coreea de Nord

Situaţie tensionată in peninsula coreeana, după ce si Kremlinul pare să se pregătească să intervină militar. Trei trenuri transportând echipament militar greu au fost filmate de amatori in vreme ce se deplasau in zona Vladivostok, in apropierea frontierei cu Coreea de Nord. Alte imagini arata elicoptere militare ruseşti îndreptându-se spre graniţă. Oficialii Kremlinului au refuzat însă să facă precizări. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, a spus ca "desfăşurările de trupe nu sunt chestiuni publice", dar a precizat ca "fiecare tară răspunde la schimbările din situaţia internaţionala in aşa fel încât să îşi asigure propria securitate".

CNN: Armata rusă ar deţine o bombă de patru ori mai puternică decât MOAB, folosită de Statele Unite în Afganistan

Armata rusă ar deţine cea mai puternică bombă non-nucleară din lume, FOAB (Father Of All Bombs, Tatăl tuturor bombelor), de patru ori mai puternică decât MOAB (Mother of All Bombs, Mama tuturor bombelor), lansată de Statele Unite în Afganistan. Construită în 2007, arma poate provoca distrugeri similare unei bombe nucleare, spun analiştii, pe baza unor informaţii publicate de armata rusă, transmite postul CNN, citat de news.ro. "Credem că este adevărat", a spus colonelul în retragere Rick Francona, analist militar şi fost ataşat militar al administraţiei americane în Siria. "Ruşii au fost printre pionieri în ceea ce priveşte aceste bombe termobarice", a adăugat el. "Nu am nicio îndoială că puteau construi acest lucru", a subliniat Francona.

Dezastrul cauzat de zăpada grea şi de vântul puternic în Moldova

Potrivit reprezentanţilor Delgaz Grid, furnizor de energie electrică în zona Moldovei, ninsoarea abundentă însoţită de vânt, care a ajuns la rafala şi la 80km/h, precum şi lipsa vizibilităţii şi a căilor de acces au îngreunat lucrările pentru identificarea şi remedierea avariilor la sistemul de distribuţie a energiei. Toate unităţile administrativ teritoriale din judeţul Vaslui se confruntă cu întreruperea alimentării cu energie electrică, sudul şi estul judeţului fiind practic paralizat. Firele de înaltă tensiune, stâlpii, dar şi sute de copaci au cedat sub greutatea zăpezii. 24 de stâlpi de înaltă tensiune din zona Murgeni- Bârlad au fost rupţi efectiv în două, în aceeaşi condiţie fiind şi aproximativ 100 de stâlpi din reţeaua de medie tensiune.

Prima zi a Congresului ALDE. Tăriceanu şi-a minţit partidul în faţă

Congresul ALDE se va desfăşura vineri şi sâmbătă, la acest eveniment urmând a fi aleasă noua conducere a partidului. Copreşedintele Daniel Constantin a criticat modul în care conduce Tăriceanu formaţiunea şi a contestat organizarea acestui Congres. Sâmbătă, Călin Popescu Tăriceanu va fi ales preşedinte unic al ALDE. Tăriceanu le spune celor din sală că ALDE e a treia forţă politică. "Din 2014 au trecut doi ani şi jumătate cu aproximaţie şi a trebuit să trecem prin două examene severe, mă refer la alegerile locale. Am obţinut al treilea rezultat pe scena politică, lucru care nu este puţin pentru un partid care la vremea respectivă avea practic un an jumate vechime", a spus el. Insa, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Central, ALDE s-a situat pe locul cinci, după PSD, PNL, USR şi UDMR, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Donald Trump îşi declară, tacit, susţinerea pentru Marine Le Pen

Preşedintele Statelor Unite a afirmat în cadrul unui interviu acordat celor de la Associated Press că, deşi nu îşi exprimă "susţinerea oficială" pentru liderul Frontului Naţional, aceasta "este cel mai bun candidat în ceea ce priveşte graniţele şi este cel mai bun candidat cu privire la ceea ce se întâmplă în Franţa". "Cine este cel mai dur cu privire la terorismul radical islamic, şi cine este cel mai dur cu privire la problema frontierelor, va avea succes în aceste alegeri", a declarat liderul de la Casa Albă. De regulă, preşedinţii americani evită orice speculaţie cu privire la alegerile din alte ţări, dar Dl. Trump a sugerat că opinia lui nu diferă de ceea ce face toată lumea.

Deranj la Budapesta. Juncker se va consulta cu Soros în privinţa ultimelor măsuri din Ungaria

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker se va întâlni joia viitoare, la Bruxelles, cu fondatorul fundaţiei Open Society, George Soros. Cei doi vor discuta despre noua lege din Ungaria care ameninţă să ducă la închiderea Universităţii Central-Europene, o instituţie de învăţământ finanţată de acest miliardar american de origine ungară puternic ciriticat de premierul conservator Viktor Orban. Comisia Europeană a anunţat la 12 aprilie că va analiza legea anti-Soros din Ungaria, avertizând că Guvernul Orban ar putea încălca prin acest demers statul de drept şi standardele democratice. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans şi alţi doi comisari europeni - Jyrki Katainen (Investiţii şi Competitivitate) şi Vera Jourova (Justiţie) - se vor întâlni la rândul lor cu George Soros, notează expansion.com.

EVENIMENTUL ZILEI

Polonia acuză OFICIAL Rusia de ASASINAREA preşedintelui Kaczynski

Comisia de anchetă poloneză a catastrofei de la Smolensk, din 2010, scoate la iveală informaţii şocante, acoperite de guvernul lui Donald Tusk. Din decembrie 2016, continuă exhumările corpurilor victimelor catastrofei aeriene de la Smolensk, în care, pe 10 aprilie 2010, au murit preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 88 de persoane - printre care întregul Comandament militar al Poloniei - plus membrii echipajului. Partidul Lege şi Justiţie, condus de fratele geamăn al lui Lech Kaczynski, Jaroslaw, acum la putere, a promis încă de când se afla în opoziţie că va întreprinde o anchetă privind condiţiile catastrofei aeriene şi modul în care guvernul de atunci de la Varşovia, condus de Donald Tusk, a acţionat.

LOVITURĂ pe SCENA POLITICĂ. Apare un NOU PARTID

Preşedintele Klaus Iohannis şi fostul premier Dacian Cioloş se raliază politic pentru o revenire în forţă a dreptei româneşti. Cei doi vor forma "Liga Vestului", o formaţiune care va reuni toate partidele anti-PSD. Alianţa de dreapta ar urma să mizeze pe doi conducători: Klaus Iohannis la preşedinţie şi Dacian Cioloş la cârma Guvernului, informează National.ro. Dreapta ar urma să preia controlul vestului ţării. Oraşe mari precum Oradea, Timişoara, Clujul, Aradul şi îi vor susţine cu siguranţă pe Iohannis şi Cioloş. Întemeietorii formaţiunii vor fi actuali lideri judeţeni ai PNL, Ilie Bolojan, Nicolae Robu, Emil Boc, Gheorghe Falcă şi chiar şeful statului, prin reprezentant de la Forumul Democrat German, cel mai probabil alesul fiind Paul Jurgen Porr.

Graţierea va fi ADOPTATĂ TACIT în 4 zile

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate aflat în dezbaterea Comisiei juridice din Senat se află în preajma datei de adoptare tacită (25 aprilie). Discutarea proiectuluil a fost amânată din nou în această săptămână. Premierul Sorin Grindeanu a spus astăzi că i-a solicitat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să aibă întâlniri şi cu asociaţiile de magistraţi pe subiectul proiectului de lege de punere în concordanţă a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală.

JURNALUL NATIONAL

Generalii din servicii primesc bani grei pentru paza frontierei

Poliţia de Frontieră plăteşte 10 milioane de lei pentru mentenanţa autospecialelor sale cu termoviziune către două firme controlate de foşti şefi ai serviciilor secrete. Mira Telecom SRL şi Marctel S.I.T. SRL au primit, în ultimii ani, marea majoritate a contractelor "sensibile" oferite de instituţii de forţă ale României. Aproape 100 de milioane de euro au intrat astfel în conturile firmelor deţinute de generali din intelligence. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a atribuit pe 31.03.2017 un contract pentru "servicii de mentenanţă corectivă (servicii de reparaţie a subsistemelor / componentelor / subansamblelor) pentru autospecialele de supraveghere cu termoviziune din dotarea structurilor Poliţiei de Frontieră".

Scandal URIAŞ la vârful oştirii! Sistemul "PATRIOT", ales fără aprobarea Parlamentului

Premierul Grindeanu şi Dragnea i-au admonestat pe omul lui Tender de la înzestrarea armatei şi pe Şeful Statului Major General pentru că s-au trezit vorbind în front. Secretarul de stat Florin Vlădică, şeful Departamentului de Armamente din Ministerul Apărării şi generalul Nicolae Ciucă , Seful Statului Major General au anunţat opţiunea Armatei pentru achiziţia sistemului PATRIOT pentru apărare antiaeriană. Cei doi oficiali au dat câteva detalii despre această achiziţie, informând că a fost trimisă o scrisoare catre autorităţile SUA ca un prim pas pentru deschiderea procedurilor de achizitie. Declaraţiile au fost făcut joi în cadrul conferintei de presa de la Poligonul de instruire a trupelor de la Smîrdan- judeţul Galaţi, în prezenţa unor ofiţeri superiori americani prezenţi la exerciţiile din baza de pregatire a trupelor terestre.

Dacă SUA lovesc "preventiv", Coreea de Nord va folosi armele nucleare

Grigore Scărlătoiu este directorul executiv al Comitetului pentru Drepturile Omului în Coreea de Nord din Washington D.C., singurul analist politic de origine română din SUA speci­alizat în Peninsula Coreeană şi unul dintre cei mai influenţi experţi americani în acest domeniu. "Loviturile "chirurgicale" sunt impracticabile în Coreea de Nord. De mai bine de şase decenii, întregul discurs care preamăreşte familia Kim şi ideea de auto-determinare juche sunt bazate pe imaginea Coreei de Nord ca fortăreaţă inexpugnabilă, trium­fătoare asupra "imperialismului american" O lovi­tură "chirurgicală" ar submina serios legitimitatea regimului Kim. Jumătate din populaţia Coreei de Sud, 25 din 50 de milioane, este concentrată în Seul şi în oraşele-satelit. Seulul şi toate oraşele-satelit sunt în bătaia a 10.000 de piese de artilerie nord-coreene şi a 1.000 de rachete balistice".

UE ne obligă să facem legi pentru protecţia turiştilor

România va intra în infringement şi va plăti amenzi dacă, până la sfârşitul anului, nu va rezolva problema garantării pachetelor turistice. Directiva Uniunii Europene legată de activitatea agenţiilor de voiaj vine în contextul în care, în ultimul timp, mii de români au rămas fără vacanţe şi cu banii luaţi, după ce firmele la care au rezervat servicii turistice au dat faliment. "Dacă la 31 decembrie nu rezolvăm problema garantării pachetelor turistice, intrăm în infringement, iar statul român va primi amenzi. Soluţia ar putea fi crearea unui fond de garantare, care să fie alimentat de agenţiile de turism cu 2% din venituri", a spus ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb