REVISTA PRESEI 22.09.2012

Willi Homner
Revista Presei / 22 septembrie 2012

ADEVARUL

SENZAŢIONAL Dan Diaconescu vrea să facă "poporul" acţionar la Oltchim pentru 5-10 lei, de telespectator

Dan Diaconescu s-a înscris în lupta pentru Oltchim susţinând că vrea să dea combinatul, companie cu capital majoritar de stat, poporului şi că are un investitor puternic în spate. Astăzi, la scurt timp după anunţul că el este câştigător al licitaţiei, patronul OTV cerea deja oamenilor să dea câte 5-10 lei în schimbul acţiunilor. Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ pentru titlurile deţinute de stat. "Am dat de 10 ori mai mult decât a vrut statul român. Ciocoii nu mai au nici o şansă. Acum a venit poporul la putere. Am dat aceasta suma imensă pentru repornirea combinatului şi plata salariilor. Facem subscripţie publică şi aştept oamenii să vină să dea 5-10 lei. Poporul mă creditează pe mine acum ca să salvăm Oltchimul", a declarat Dan Diaconescu, potrivit rtv.net. O parte din acest mesaj, în special cel prin care cere bani poporului pentru subscripţie publică, rulează de câteva ore la postul OTV, deţinut de Dan Diaconescu.

Cristian Tudor Popescu : "Dan Diaconescu recoltează o tranşă de voturi ale cetăţenilor alienaţi mintal şi disperaţi "

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat câştigarea licitaţiei pentru privatizarea Oltchim de către Dan Diaconescu, afirmând despre această investiţie că: "i se întoarce într-un capital de amic al poporului, de om care vrea să rămână combinatul poporului şi recoltează o tranşă de voturi ale cetăţenilor alienaţi mintal şi disperaţi". Invitat să îşi exprime opinia în cadrul unei dezbateri difuzate vineri de postul România TV, jurnalistul a ţinut să menţioneze faptul că "alienat mintal nu înseamnă prost" şi a continuat spunând că investiţia lui Dan Diaconescu este una "cu un caracter electoral". De asemenea, arată că investiţia "a venit la intersecţie cu interesele Guvernului Ponta care era extrem de înghesuit.", iar "socoteala Guvernului Ponta a fost că, între a-i oferi lui Dan Diaconescu prilejul de a câştiga capital electoral şi a pierde puncte, a ales varianta: Dan Diaconescu, câştigător.".

Ce scrie Vocea Rusiei despre intenţiile lui Traian Băsescu cu privire la Republica Moldova

"În Europa de Est, separatismul se manifestă la nivelul etniilor şi teritoriilor. Albanezii, nu doar cei din Kosovo, joacă rolul cel mai important. Liderii albanezi macedoneni ar vrea să divizeze partea bulgară a regiunii Macedonia într-un sector albanez şi unul bulgar. Aceste idei sunt împărtăşite de etnicii albanezi din Grecia. Premierul Ungariei, Viktor Orban, doreşte restabilirea frontierelor fostei Austro-Ungarii", adaugă publicaţia rusă. "Preşedintele român, Traian Băsescu, vrea să reanexeze Moldova prin oferirea de paşapoarte româneşti cetăţenilor moldoveni. Cei de la Budapesta şi de la Bucureşti sunt nemulţumiţi de rezultatele celor două războaie mondiale, în special din punctul de vedere al frontierelor. Iar exemplele pot continua", subliniază Vocea Rusiei.

AVAS recunoaşte: Societăţile comerciale din România au fost vândute la fier vechi

Preşedintele AVAS, Marius Obreja, afirmă că multe societăţi comerciale din România au fost transformate în fier vechi, în ultimii ani, ţinând cont de numărul mare de insolvenţe urmate de falimente, unele cazuri fiind în cercetare la DNA, în atenţia Corpului de control sau a autorităţilor fiscale. Prezent, vineri, într-o conferinţă de presă la Prefectura Arad, preşedintele AVAS, Marius Obreja, a declarat că în ultimii trei ani rata intrării în insolvenţă a crescut de patru ori. "Dacă până în 2009 rata era de 20 la sută, după acest an a crescut spre 80 sau 85 la sută. Acum sunt în procedură de insolvenţă 11.000 de dosare. Rata revenirii în activitate este apropiată de zero, nu ştiu dacă avem un exemplu de societate intrată în insolvenţă cu reîntoarcere în stare de funcţiune", a spus Obreja, citat de Mediafax. El a adăugat că "planurile de reorganizare au fost nereuşite şi făcute pe perioade foarte scurte de timp".

Creditorii Greciei trebuie să decidă cine dă mai mulţi bani

O confruntare va avea loc între creditorii Greciei pentru a determina cine să asigure banii necesari pentru păstrarea ţării pe linia de plutire, scrie "Wall Street Journal". Un raport al inspectorilor internaţionali, care va fi publicat loc în octombrie , va arăta cât de mare este nevoia de suplimentare a finanţării în programul de ajutor al Greciei, scrie "Wall Street Journal". Fondul Monetar Internaţional, Banca Centrală Europeană, şi guvernele din zona euro vor trebui să negocieze pentru a determina cine va face concesii dureroase pentru a evita falimentul Greciei, care ar putea face ca ţara să iasă din zona euro, ceea ce ar crea din nou panică financiară. Toate părţile implicate, inclusiv Atena, vor ca Grecia să rămână în euro, numai că nimeni nu ştie deocamdată cum, scrie "Wall Street Journal".

Încă o companie de stat pe lista de privatizări a Guvernului: Strategia pentru CFR Marfă va fi aprobată săptămâna viitoare

"Procedura la CFR Marfă este în curs de aprobare, iar săptămâna viitoare, în şedinţă de guvern, aprobăm strategia de privatizare", a declarat vineri seara ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, potrivit Mediafax. Vânzarea companiei de transport feroviar este una din condiţiile asumate de Guvern prin acordul cu FMI. Ministerul Transporturilor va organiza marţi o dezbatere publică privind proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a companiei. În proiectul de act normativ se spune că Ministerul Transporturilor va fi mandatat să vândă integral acţiunile deţinute la CFR Marfă prin licitaţie cu strigare, precum şi pachetul obţinut de stat în urma conversiei datoriilor în acţiuni şi cel rezultat în urma compensării datoriilor companiei către CFR SA. În luna august, MTI a anunţat că îşi asumă privatizarea CFR Marfă până în luna decembrie a acestui an.

Tarom va avea un management privat. Selecţia începe luni

Ministerul Transporturilor va începe luni interviurile pentru selectarea membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general la Tarom, pe baza listelor furnizate de consultanţi, şi aşteaptă din partea noilor manageri o strategie pentru vânzarea a 20% din acţiunile companiei. "Pentru Consiliul de Administraţie interviurile încep luni, iar cele pentru directorul general vineri, urmând ca selecţia să se încheie în săptămâna următoare", a declarat vineri seara ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, potrivit Mediafax. "Dorim ca până la sfârşitul anului să privatizăm 20% din Tarom (...) Ne bazăm pe capacitatea magerilor privaţi de a veni cu o strategie", a afirmat Silaghi.

Pe cine ar ajuta planul lui Mario Draghi privind achiziţiile de obligaţiuni

Planul preşedintelui BCE, Mario Draghi, privind achiziţia de obligaţiuni guvernamentale are mai mult succes în a menţine costurile de împrumut ale unor ţări ca Franţa şi Belgia la minime record decât în a convinge investitorii să finanţeze Spania şi Italia mai ieftin, potrivit Bloomberg. Randamentul obligaţiunilor Spaniei pe trei ani a revenit la 3,83% după ce a coborât la 3,37% pe 7 septembrie, la numai o zi după ce Draghi a prezentat detaliile propunerii sale de achiziţii nelimitate de obligaţiuni ale ţărilor care acceptă condiţii economice în schimbul acţiunilor. Costul de asigurare a datoriilor Franţei a coborât în această perioadă cu 24%, aproape dublu faţă de 13% pentru Italia.

Bancherii duc o viaţă duplicitară şi ignoră valorile morale

Bancherii şi oamenii de afaceri lasă acasă diferenţa dintre bine şi rău atunci când merg la muncă, afirmă liderul Bisericii Romano-Catolice din Marea Britanie şi Wales, Arhiepiscopul Vincent Nichols, citat de The Telegraph. Arhiepiscopul de Westminster, reverendul Vincent Nichols, arată că oamenii de afaceri duc o viaţă duplicitară şi obişnuiesc să ignore valorile morale pe care le susţin în interiorul propriilor familii. În consecinţă, avertizează reverendul Nichols, lumea afacerilor tinde să piardă "simţul binelui comun" şi să pună obţinerea de profit mai presus de interesul societăţii. De asemenea, sugerează că oamenii de afaceri ar trebui să urmeze exemplul atleţilor olimpici ai Marii Britanii: să vrea să câştige medalia, dar într-un mod onorabil.

EVENIMENTUL ZILEI

Remus Vulpescu i-a făcut jocul lui Dan Diaconescu, în ciuda avertismentului FMI

Evenimentul zilei a obţinut o informaţie care, cu siguranţă, interesează autorităţile ce stau cu ochii pe Oltchim. Conform sursei EVZ, ieri, în timpul licitaţiei pentru privatizarea combinatului din Râmnicu Vâlcea, Anca Paliu, reprezentanta FMI la Bucureşti, i-a transmis lui Remus Vulpescu, că are aprobarea bordului de la Washington să nu anunţe câştigătorul licitaţiei. Modul în care se derula vânzarea părea un aranjament sau un teatru al absurdului televizat. Organizator şi reprezentant al statului, Vulpescu a preferat să ignore recomandarea reprezentantei FMI şi l-a declarat câştigător al licitaţiei pe Diaconescu. De ce a mers mai departe Remus Vulpescu? Fie a vrut să-i rupă gâtul lui Dan Diaconescu, fie avea blat cu senzaţionalul de la OTV?

Ochiul şi timpanul serviciilor secrete, aţintite spre Oltchim

Premierul Victor Ponta a fost surprins în timp ce consulta cu atenţie un raport al DGIPI despre jaful de la combinat. Un fotoreporter EVZ a surprins joi, la întâlnirea premierului Victor Ponta cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, un document secret cu privire la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Primul ministru studia o mapă care, aşa cum reiese din sigla imprimată pe ea, conţinea un raport al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Textul mărit arată clar preocuparea serviciului secret al Ministerului de Interne pentru privatizarea combinatului Oltchim şi pentru activitatea păguboasă a fostului director general, Constantin Roibu. În deschiderea raportului "secret de serviciu", se vorbeşte şi de "relaţiile comerciale perfectate cu terţi agenţi economici", semn că sunt referiri şi la firmele căpuşă din jurul Oltchim.

De frica puşcăriei, politicienii penali se "refugiază" în Parlament

Baronul de Teleorman, Liviu Dragnea, urmărit penal pentru fraude la referendum, ar vrea să lase şefi a CJ Teleorman, pentru imunitatea parlamentară. În ciuda faptului că este preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, secretar general al PSD, "baronul voturilor" Liviu Dragnea a anunţat că ia în considerare să candideze pentru un loc de parlamentar la alegerile din 9 decembrie. Miza probabilă a candidaturii sale este imunitatea parlamentară care vine odată cu ocuparea unui loc în legislativ. Odată ajuns demnitar, Dragnea nu poate fi percheziţionat, reţinut sau arestat fără acordul colegilor din Camera din care va face parte.

S-a spulberat o enigmă: Dan Voiculescu candidează la Parlament! VEZI care sunt consecinţele

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că preşedintele fondator al partidului, Dan Voiculescu, vrea să candideze pentru un nou mandat de senator. "Nu s-au stabilit încă numele persoanelor care vor candida, însă în ceea ce îl priveşte pe dl Dan Voiculescu, dacă vrea, şi din câte ştiu eu, vrea, va candida pentru un post de senator în acelaşi colegiu. Nu s-a pus problema să nu candideze", a declarat astăzi preşedintele PC, Daniel Constantin, pentru ziare.com. Se spulberă astfel un mister al USL, întrucât, după negocierea de la Murighiol de săptămâna trecută, când niciun oficial al USL nu a vrut nici să confirme, nici să infirme candidatura lui Dan Voiculescu la Parlament. Întrebat direct, premierul Victor Ponta chiar a izbucnit: "Muriţi de grija lui Voiculescu", le-a reproşat el ziariştilor.

Cum a ajuns Guvernul să menţină cota unică

Păstrarea acesteia este o decizie bună, spun analiştii. Din păcate, starea bugetului ar putea forţa Executivul să majoreze impozitul. În mai, la instalare, guvernul Victor Ponta, a anunţat că vrea să instituie cotă progresivă de impozit pe venit, de 8, 12 şi 16%, ceea ce înseamnă că nivelul cel mai înalt ar fi ajuns la 16%, cota unică din prezent. Era una principalele promisiuni de relaxare fiscală. Propunerea a rezistat doar câteva luni. "Fondul Monetar Internaţional a respins ideea din cauză că nu sunt venituri la buget", spune Dan Schwartz, Managing Partner Scot&Company Consulting. Cea mai recentă declaraţie a premierului Victor Ponta a fost că USL va menţine cota unică până în 2016.

Antena 3 pune tunurile pe Ponta. Ameninţările lui Radu Tudor la adresa premierului

Tonul moderat al lui Victor Ponta privind lista achiziţiilor de protocol făcute în timpul mandatului de premier al lui Mihai Răzvan Ungureanu, buchetul de flori primit de ziua sa de la Traian Băsescu şi discursul despre coabitare l-au scos din sărite pe moderatorul Antenei 3, Radu Tudor. Ieri seară, acesta a afirmat că "nu îl înjură" pe Victor Ponta pentru că este ziua sa de naştere, dar a promis că îşi va lua revanşa azi. "Să se uite mâine la Ordinea Zilei", l-a avertizat şi Dana Grecu, pe premier.

Ce maşini şi proprietăţi are Dan Diaconescu, absolvent al facultăţii de Mecanică

Dan Diaconescu, fondatorul televiziunilor OTV, DDTV şi al Partidului Poporului, a câştigat licitaţia de privatizare a Oltchim şi este pregătit şi pentru cumpărarea CFR Marfă şi CFR Călători. Cât de bogat este Dan Diaconescu? Vezi câte case şi ce maşini are! Dan Diaconescu declara în 2010 că este prea bogat pentru ţara aceasta. Spre deosebire de alţi milionari, Diaconescu nu se sfieşte să se etaleze cu averea sa, deoarece a câştigat-o în mod cinstit, după spusele acestuia. Absolvent al facultăţii de Mecanică din Bucureşti, Diaconescu locuieşte într-o vilă din cartierul Primăverii în valoare de 1,5 milioane euro. Acesta mai deţine, o vilă în Bucureşti, un bloc pe bulevardul Carol, o clădire de birouri în Băneasa (2.700.000 de euro), o casă în Constanţa (600.000 euro) şi una în Sinaia (300.000 euro). Peste graniţă, acesta are două locuinţe, o vilă la Cannes şi una la Miami Beach.

Mircea Cărtărescu, printre favoriţii la Nobel

Scriitorul român e, pentru al doilea an consecutiv, unul dintre cei nominalizaţi la câştigarea prestigiosului premiu. Pentru al doilea an consecutiv, agenţia britanică Ladbrokes - companie fondată în 1886 şi lider mondial pe piaţa de profil - îl situează pe scriitorul român Mircea Cărtărescu printre favoriţii Premiului Nobel pentru Literatură. Autorul volumelor "De ce iubim femeile", trilogia "Orbitor", "Nostalgia" şi "Zen. Jurnal 2004-2010", are o cotă de 25/1 la câştigarea Nobelului literar în 2012, conform britanicilor. Poet, prozator, eseist şi publicist, Mircea Cărtărescu este plasat pe locul al 23-lea în preferinţele pariorilor, cu aceeaşi şansă la trofeu precum Umberto Eco sau Leonard Nolens, dar pe o poziţie superioară faţă de scriitori celebri precum Ian McEwan, Margaret Atwood, Kazuo Ishiguro sau Salman Rushdie.

Antena 3 îl vrea pe Ponta în permanent război

Trustul Intact îl pune la punct pe Victor Ponta de fiecare dată când premierul dă semne de moderaţie în acţiunea sa politică. Victor Ponta este readus la ordine de către Antena 3 de fiecare dată când face un pas în direcţia coabitării cu Traian Băsescu. Premierul nu poate evita criticile dure la adresa sa venite din partea trustului Intact atunci când are o atitudine ponderată faţă de oponenţii săi politici. În schimb, co-preşedintele ACD (PNL-PC), liberalul Crin Antonescu, nu este aproape niciodată ţinta criticilor trustului familiei Dan Voiculescu.

JURNALUL NATIONAL

Este OFICIAL: Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru privatizarea combinatului Oltchim. Vezi oferta patronului OTV

"Vă asigur că nu am dat niciun fel de şpagă nici domnului Vulpescu, nici domnului Ponta. A fost o licitaţie transparentă, de altfel, prima televizată din România. Vă asigur că vom menţine toate echipele sportive ale Oltchimului", a declarat Dan Diaconescu. - Punctajul maxim pentru cumpărarea a 54 la sută din acţiunile Oltchim a fost înregistrat de Diaconescu Dan Cristian, care a oferit 203.149.054 lei , cu peste 15 la sută mai mult decât următorul ofertant, a anunţat Remus Vulpescu, preşedintele OPSPI. Imediat după anunţul făcut de Vulpescu, Dan Diaconescu a declarat că ar dori ca o parte din suma oferită pentru achiziţionarea pachetului majoritar de la Oltchim, să fie îndreptată către plata salariilor restante ale angajaţilor.

Dan Diaconescu cumpără tot: "Avem bani şi pentru privatizarea CFR Marfă, CFR Călători şi Tarom"

Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei de privatizare a Oltchim, a declarat că se va asocia cu alţi investitori, va finaliza procesele cu PCC, acţionarul minoritar al combinatului vâlcean, că dispune de suma de 203 milioane lei pentru semnarea contractului de vânzare - cumpărare cu statul român şi este pregătit şi pentru cumpărarea CFR Marfă, CFR Călători şi a Tarom. "Vor veni şi parteneri de afaceri alături de noi , procesele dintre acţionarul majoritar şi minoritar vor lua sfârşit", a declarat Dan Diaconescu, care mai spune că "avem nevoie din partea statului să ne ajute să cumpărăm rafinăria de la austrieci şi CET-urile, mina de sare de lângă combinat. Este o rugăminte, nu are legătură cu licitaţia în sine". Patronul OTV supralicitează şi se declară pregătit şi pentru alte mari licitaţii: "Avem banii necesari. Mă bucur că am rămas cu bani şi pentru CFR Marfă, CFR Călători, Tarom".

Ce se va întâmpla dacă DD nu va plăti cât a promis pe acţiunile Oltchim

Dacă Dan Diaconescu nu va plăti preţul oferit pentru acţiunile Oltchim în cadrul licitaţiei, licitaţia se va închide, vor urma acţiuni în instanţă, blocarea procesului de privatizare şi, probabil, intrarea combinatului în insolvenţă. În cazul în care omul de afaceri Ştefan Vuza, prin Chimcomplex, pe care o controlează, va reuşi să renegocieze cumpărarea creanţei deţinută de Electrica asupra companiei, acesta va deveni adevăratul câştigător al licitaţiei. Analistul financiar Radu Ciofu a explicat, pentru ECONOMICA.NET, faptul că, dacă Dan Diaconescu nu va plăti, licitaţia va fi anulată de către OSPSI. Anii de procese care ar urma în urma contestaţiilor previzibile ale lui Dan Diaconescu în instanţă vor bloca procesul de privatizare, amintindu-ne de eşecul privatizării Cuprumin. Soluţia finală: insolvenţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb