REVISTA PRESEI 26.10.2018

A.P.
Revista Presei / 26 octombrie 2018

REVISTA PRESEI 26.10.2018

Adevărul

Surse: Tăriceanu nu acceptă ministru politic la Justiţie. Tudorel Toader, bomba cu ceas din coaliţie

Publicaţia "Adevărul" scrie că Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, insistă ca Tudorel Toader să rămână ministru al Justiţiei, deşi Liviu Dragnea vrea să-l schimbe cu un om de partid. Potrivit Adevărul, Tăriceanu i-a transmis lui Dragnea că nu va fi de acord cu un ministru politic.

PSD va anunţa la începutul săptămânii viitoare o nouă remaniere guvernamentală, iar Tudorel Toader se află pe lista miniştrilor pe care Dragnea îi vrea schimbaţi.

Dragnea vrea să impună la Ministerul Justiţiei un om de partid, pe modelul lui Florin Iordache, autorul celebrei Ordonanţe 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă la începutul anului 2017. Unul dintre numele vehiculate în PSD pentru preluarea Justiţiei este deputatul Eugen Nicolicea, unul dintre parlamentarii PSD care au pus umărul la modificarea legilor Justiţiei, arată publicaţia.

De partea cealaltă, Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut lui Dragnea să nu se atingă de Tudorel Toader, deşi portofoliul Justiţiei aparţine PSD, ca urmare a negocierii din coaliţie.

Bancherul

ING Bank nu a fost sancţionată de BNR pentru că şi-a lăsat clienţii fără bani pe carduri, doar i-a impus măsuri pentru evitarea altor incidente

Publicaţia "Bancherul" informează că ING Bank nu a fost sancţionată de Banca Naţională a României (BNR) pentru incidentul din opt octombrie, când şi-a lăsat 7.000 de clienţi fără bani pe carduri, după ce le-a luat de două ori valoarea plăţilor la POS-urile magazinelor şi retragerile de numerar efectuate pe parcursul a două zile de week-end.

În schimb, Autoritatea Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat ING pentru respectivul incident cu 20.000 de lei, aproape de intervalul maxim prevăzut de lege, între 3.000 şi 30.000 de lei.

ING a fost sancţionată pentru că a afectat interesele economice ale clienţilor, cărora le-au fost luaţi mai mulţi bani de pe carduri decât trebuia, astfel că nu au mai avut acces la sumele din conturi.

ING Bank a dezvăluit că a dublat tranzacţiile unui număr de 225.525 de clienţi, dintre care 7.000 au rămas fără bani pe carduri.

BNR a considerat însă că ING nu trebuie sancţionată, întrucât banca a returnat banii clienţilor, fără să li se perceapă comisioane, potrivit publicaţiei.

Cotidianul

Preşedintele Iohannis a fost internat la Spitalul Militar

Publicaţia "Cotidianul" notează că Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost internat joi, 25 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" pentru o intervenţie chirurgicală la umărul stâng. "Intervenţia s-a desfăşurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune. Preşedintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă", anunţă Administraţia prezidenţială într-un comunicat, potrivit Cotidianul.

Naţional

CSM a decis: Mihaiela Moraru se întoarce la DNA

Publicaţia "Naţional" arată că în şedinţa de ieri a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a luat o decizie în privinţa procuroarei pe care fosta şefa a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, o revocase din DNA vara trecută, decizia în cauza fiind apoi suspendată de instanţa.

CSM-ul a făcut public faptul că "Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea suspendării din funcţia de procuror a doamnei Moraru Iorga Mihaiela, începând cu dată de 18.10.2018, dată intrării în vigoare a Legii nr.303/2004, aşa cum a fost modificată prin Legea nr.242/2018 şi reluarea activităţii sale, în funcţia avută anterior, cea de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - structura centrală, începând cu aceeaşi dată" conform publicaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb