REVISTA PRESEI-29.06.2018R REVISTA PRESEI-29.06.2018

R.G.
Revista Presei / 29 iunie 2018

REVISTA PRESEI-29.06.2018

ADEVĂRUL

Surse: Ioana Gheorghiaş, fiica unui fost acţionar de la TelDrum şi prieten cu Liviu Dragnea, trimisă consul la Torino

Ioana Gheorghiaş, fiica lui Mugurel Gheorghiaş, zis "Melcul", unul dintre foştii acţionari ai companiei TelDrum şi fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea, va fi trimisă consul al României la Torino, potrivit unor surse politice. Gheorghiaş a fost consilieră la cabinetul lui George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Surse politice au declarat pentru "Adevărul" că în cadrul şedinţei de Guvern de joi s-a decis şi rechemarea consulului României la Torino, Tiberiu Dinu.

BANCHERUL

ROBOR si cursul valutar cer BNR sa creasca iar dobanda, la 3%, dar Mugur Isarescu le spune sa nu se grabeasca

Ascensiunile din ultima perioada a dobanzilor pietei interbancare (ROBOR) si a cursului de schimb valutar anticipeaza o noua majorare a dobanzii de politica monetara a BNR, la 3%, poate chiar in sedinta de saptamana viitoare, desi guvernatorul Mugur Isarescu a declarat recent ca este inteleapta o abordare mai prudenta in privinta ritmului de crestere a dobanzilor.

Daca ne uitam la grafic, vedem ca dupa ce BNR a majorat pentru a treia oara dobanda in acest an, la 2,5%, in 8 mai, cursul de schimb leu/euro a scazut rapid, de la 4,65 lei la 4,62, iar ROBOR la 3 luni, indicele pentru dobanzile la credite, a ramas stabil in jurul a 2,7% pe an.

COTIDIANUL

S-a stabilit data marii întâlniri dintre Trump şi Putin

Preşedinţii Vladimir Putin şi Donald Trump se vor întâlni pe data de 16 iulie la Helsinki, se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de către Kremlin, informează agenţia de ştiri Tass.

Potrivit informaţiilor existente, cei doi lideri vor discuta despre "starea actuală şi perspectivele dezvoltării relaţiilor ruso-americane, dar de asemenea şi chestiuni vitale de pe agenda internaţională", mai precizează Administraţia prezidenţială de la Moscova, potrivit mediafax.ro.

Yuri Ushakov, un consilier prezidenţial rus, a declarat anterior că întâlnirea va dura probabil câteva ore şi va include o conferinţă de presă comună. Oficialul rus a sugerat că Putin şi Trump ar putea conveni asupra unei declaraţii comune la finalul întrevederii.

Anunţul a fost făcut după ce Vladimir Putin s-a întâlnit cu John Bolton, consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, aflat recent în vizită la Moscova.

CURENTUL

Trei mall-uri au fost evacuate din cauza unor alerte cu bombă. Panică la Campionatul Mondial din Rusia

Trei mall-uri au fost evacuate din cauza unor alerte cu bombă, joi după-amiază, în oraşul rus Samara, unde se desfăşoară meciuri în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ruse.

Agenţi ai serviciilor de securitate au intervenit în trei mall-uri din oraşul Samara pentru căutarea eventualelor dispozitive suspecte, relatează presa rusă, citată de agenţia de presă Reuters. Citeşte continuarea pe cancan.ro

CURIERUL NAŢIONAL

Ambasadele a 12 state: ,,Evitaţi schimbările care ar slăbi statul de drept''

Ambasadele a 12 state, printre care Statele Unite ale Americii, Germania, Franţa, Canada, Elveţia, Belgia, au transmis joi, 28 iunie, un apel public la părţile implicate în modificarea Codurilor Penale. Partenerii internaţionali au solicitat României să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.

JURNALUL NAŢIONAL

O agenţie de turism din vestul ţării cere intrarea în faliment după ce a înşelat zeci de oameni

O firmă de turism care până nu demult era una ce nu ridica semne de întrebare, a înşelat zeci de timişoreni iar acum îşi cere în instanţă intrarea în faliment.

Cererea a fost depusă de Jade Turism în data de 14 mai 2018, şi, după două amânări, dosarul 2257/30/2018 are termen în instanţă în data de 11 octombrie 2018, scriu jurnaliştii publicaţiei ziuadevest.ro.

Zecile de oameni păgubiţi nu au prea mari şanse să îşi recupereze paguba din cauza legislaţiei defectuoase din România iar patroana agenţiei, Ana Nicolae, a plecat în Statele Unite cu banii oamenilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb