REVISTA PRESEI 30.01.2019

M.I.
Revista Presei / 30 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 30.01.2019

Adevărul

Ultimatum pentru Guvern. Primarii ameninţă cu greva în faţa Palatului Victoria dacă nu primesc 66% din impozitul pe venit

Publicaţia "Adevărul" scrie că reprezentanţii primarilor, printre care Gabriela Firea, Emil Boc şi Robert Negoiţă, s-au întâlnit cu ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici şi cu Darius Vâlcov, reprezentantul Vioricăi Dăncilă, pentru a discuta despre cotele din impozitul pe venit alocate către primării. "Anul trecut am pierdut 28 de milioane de euro din bugetul local", a spus Emil Boc. "Dacă economia duduie, de ce trebuie să tăiem proiectele de dezvoltare?", a completat Firea.

Şi preşedintele executiv al AMR, Gheorghe Falcă, a povestit că au fost mai multe contre între primari şi reprezentanţii Guvernului. "Regret că am ajuns în această postură. Să cerem drepturile cetăţenilor din localităţile. Noi ne batem azi ca banii să rămână pe plan local. Cum să spui că nouă ne-au crescut veniturile în 2018, când noi am avut pierderi. Am convenit ca mâine la ora 12 să fim la AMR şi dacă punctul nostru nu va fi aprobat, vom merge în faţa Guvernului să protestăm. Nu se poate aşa ceva. Discutăm două ore şi jumătate şi reprezentaţii Guvernului ne-au adus acuzaţii care nu-şi au sensul", a declarat Falcă, precizând că vor 66,8% din impozitul pe venit pentru autorităţile locale.

Bancherul

Problema cu taxa bancara din Romania e ca nu afecteaza doar bancile, ci si populatia, firmele si economia, avertizeaza seful Erse Bank, Andreas Treichl

Publicaţia "Bancherul" informează că Andreas Treichl, seful grupului austriac Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, considera ca problema taxei bancare din Romania, comparativ cu taxele impuse in Ungaria si Austria, este ca va afecta nu doar bancile, ci si pe clientii acestora si economia in ansamblu, din cauza marimii acesteia, care va provoca pierderi multor banci, in special celor care activeaza doar in Romania.

"Problema cu taxa din Romania este ca aceasta nu afecteaza doar bancile, ci si clientii acestora si economia. Taxele bancare din Ungaria si Austria au fost neplacute pentru banci, dar nu au afectat alte componente ale societatii, nu a produs pagube economiei", a declarat Treichl, cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la infiintarea Erste Bank, la Viena.

Cotidianul

"Crima organizată" în România socialistă

Publicaţia "Cotidianul" informează: Conform propagandei oficiale, în România socialistă din vremea ,,Epocii de Aur", nu exista corupţie. Nostalgicii după acele vremuri vor fi, poate, dezamăgiţi să afle că, totuşi, da, pe vremea regimului comunist exista corupţie. Şi, contrar unei păreri aproape generalizate, Nicolae Ceauşescu cunoştea foarte bine această situaţie. Adunaţi, de obicei, prin birturile de mahala, unde berea ieftină pare că nu se termină niciodată, nostalgicii "Epocii de Aur" încep, cam de la a treia halbă, să-şi dea cu părerea despre starea de azi a patriei. Şi, bineînţeles, să plângă de mila ţărişoarei care a ajuns acum într-un hal fără de hal: "Dom-ne, democraţia asta de acum a reuşit un singur lucru: a înmulţit hoţii, bandiţii şi mafioţii. Acum se fură cum nu s-a mai furat niciodată. Păi se pomenea aşa ceva pe timpul lui Nea Nicu? Că, pe vremea comuniştilor, nu mişca unul în front. Nu erau atâţia hoţi, nu existau atâţia mafioţi". S-o credeţi voi, domnilor nostalgici! Oricât de ciudat vi s-ar părea, hoţia a existat chiar şi pe vremea "Epocii de Aur". Mai mult decât atât, "mafioţii" din vremea lui Nea Nicu erau la fel de hrăpăreţi precum cei din ziua de azi. Şi nu rare au fost cazurile în care infractorii din România socialistă au "lucrat" coordonat, exact după regulile care definesc grupurile de "crimă organizată".

Naţional

Un hard Brexit va duce la mii de morti

Publicaţia "Naţional" informează că pe langa efectele economice, un brexit fara acord ar putea provoca decesul a peste 12.000 de persoane in Marea Britanie, in urmatorul deceniu, din cauza cardiopatiilor si bolilor cerebro-vasculare, este scenariul sumbru al British Medical Journal.

Printre argumentele cresterii numarului de decese se numara reducerea dramatica a consumului de fructe si legume din alimentatia britanicilor, cauzata de o escaladare a preturilor dupa iesirea din Uniunea Europeana. Aproximativ 84 % dintre fructele consumate in Marea Britanie in 2017 a fost din import si 48 % dintre legume, iar costul acestor tranzactii va creste considerabil dupa iesirea din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb