REVISTA PRESEI 8.06.2018

Raluca Găină
Revista Presei / 8 iunie 2018

REVISTA PRESEI 8.06.2018

ADEVĂRUL

Bookmakerii au stabilit favorita din finala de la Roland Garros. Ce cotă are Simona Halep să câştige primul Grand Slam din carieră

Majoritatea caselor de pariuri au stabilit deja cotele pentru cele două jucătoare, apreciind că Simona Halep este favorită la câştigarea trofeului. Halep are o cotă undeva la 1.5 pentru a câştiga primul Grand Slam din carieră, în vreme ce Sloane, care a triumfat anul trecut la US Open, are 2.7 pentru a reedita succesul la Roland Garros.

BANCHERUL

Ce credeti ca alege o banca? Sa castige 1.000 de lei sau increderea unui client? Pentru ca intrebarea poate fi retorica, desi se stie ca totul se reduce la incredere si respect, mai ales cand e vorba de bani si banci, va spunem o scurta poveste care confirma ca unele banci, mai exact Raiffeisen Bank, isi schimba doar parul (adica spun ca vor sa fie mai responsabile, mai de incredere, mai prietenoase cu clientii, mai...mai), dar naravul, ba!

Personajul este detinatorul unui card pe care-si primeste indemnizatia pentru intretinerea a doi copii orfani, dintre care unul cu handicap. Locuieste intr-un oras din Moldova, iar acesti bani sunt surse principale de venit pentru familia sa.

In urma cu patru luni: a bagat cardul, a tastat PIN-ul, suma pe care vrea sa o retraga, a fost de acord cu comisionul, numai ca bancomatul nu i-a dat nici banii, nici chitanta, ci doar cardul inapoi. De ce? Ce s-a intamplat? Bancomatul e defect, i-au explicat ulterior cei care lucrau in institutia publica in care se afla bancomatul. "Mergeti la banca sa va dea banii de la ghiseu!"

Alarmata, doamna a alergat la o unitate Raiffeisen pentru a reclama problema, cu speranta ca-si va putea recupera banii de la ghiseul bancii. Acolo, un bancher a calmat-o, i-a spus ca stie ca niciun bancomat nu functioneaza, iar problema se va rezolva, isi va primi banii.

Surprizele au continuat! De la politie, doamna a primit raspunsul ca nu se poate verifica acea camera de la bancomat, pentru ca nu functiona! Asa incat, clienta a ramas pagubita, iar banca in castig cu 1.000 de lei.

Intr-un final, clienta Raiffeisen a depus o plangere si la Protectia Consumatorului, insa raspunsul acesteia intarzie, astfel ca si acum, dupa patru luni, banii ei sunt in continuare retinuti de banca!

COTIDIANUL

Cu "nebunul" la Casa Albă

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-ar invita pe liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, în Statele Unite, pe care în trecut îl numea nebun, dacă negocierile se vor derula bine.

Întrebat, după întrevederea cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, dacă intenţionează să îl invite vreodată pe Kim Jong-Un în Statele Unite, Donald Trump a manifestat deschidere faţă de această idee.

Preşedintele SUA a afirmat că "sigur" îl va invita pe liderul autoritarist din Coreea de Nord în SUA dacă negocierile au un rezultat favorabil.

Întrebat dacă îl va invita pe Kim Jong-Un la reşedinţa sa din Mar-a-Lago (statul Florida) ori la Casa Albă, Donald Trump a precizat, zâmbind: "Poate vom începe cu Casa Albă".

CURENTUL

Ministerul condus de Tudorel Toader îi dedică lui Sebastian Ghiţă 60 milioane de EURO să aibă şi el de buzunar în Serbia

Ministerul Justiţiei condus de Tudorel Toader a lansat în 22 martie 2018 o licitaţie având ca obiect: îmbunătăţirea serviciilor de justiţie, în valoare de 60 milioane de Euro, pentru a putea-o dedica firmei lui Sebastian Ghiţă aflat la strâmtoare în ţara vecină şi prietenă. Pe 20 martie Tudorel Toader anunţa că începând cu 25 martie va efectua o vizită oficială în Serbia. Două zile mai târziu, MJ lansa licitaţia cu dedicaţie. Imediat, Ghiţă a intrat prin telefon la una dintre televiziunile independente (în sensul că ascultă doar de Ghiţă sau Voiculescu, fiind independente de restul influenţelor) şi a anunţat că îl va aştepta pe Toader pe scările ministerului Justiţiei din Serbia pentru a-i "da un memoriu în mână".

Curieul Naţional

MetLife încheie parteneriate cu Special Olympics şi Habitat for Humanity

MetLife, grupul din care face parte Metropolitan Life, anunţă reînnoirea parteneriatelor cu Special Olympics şi Habitat for Humanity, pentru a oferi angajaţilor din pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) posibilitatea de a se oferi voluntari în proiecte comunitare.

Cei 4.000 de angajaţi ai MetLife din 26 de ţări EMEA au fost invitaţi să participe la activităţi alături de una dintre organizaţii, în cadrul Community Week (Săptămâna în Folosul Comunităţii) din regiune. Angajaţii vor putea să se ofere voluntari la un eveniment Special Olympics pentru a desfăşura activităţi sportive alături de tinerii cu dizabilităţi intelectuale sau să se implice în cadrul iniţiativelor locale Habitat for Humanity, în vederea construirii sau renovării caselor familiilor care au nevoie de o locuinţă decentă.

Jurnalul Naţional

Anul în care s-a născut Jurnalul. Tu ce făceai acum 25 de ani?

La începutul vieţii. Sau la începutul carierei. La şcoală sau aproape de examenele de maturitate. Sunt doar câteva dintre răspunsurile oferite de oamenii care au schimbat faţa României în ultimii 25 de ani. Oameni politici, vedete, oameni de afaceri, inventatori, sportivi, medici etc. Cu toţii au oferit informaţii despre ceea ce făceau în anul 1993, anul naşterii cotidianului Jurnalul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb