REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 01.02.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 1 februarie 2012

FINANCIAL TIMES

Foşti traderi Credit Suisse vor fi acuzaţi în SUA

Doi foşti traderi ai băncii elveţiene Credit Suisse vor fi puşi sub acuzare pentru "preţuri înşelătoare" pe titlurile ipotecare ce au generat deprecieri de 2,8 miliarde dolari ale activelor instituţiei în timpul crizei financiare, conform unor surse apropiate situaţiei.

Vânzările Amazon, sub aşteptări

Retailerul online Amazon a înregistrat vânzări sub aşteptări în trimestrul al patrulea din 2011: 17,4 miliarde dolari, cu 800 de milioane mai puţin decât anticipa Wall Street-ul. Totuşi, cifra vânzărilor a crescut cu 35% faţă de ultimul trimestru din 2010.

UE decide astăzi în privinţa fuziunii Deutsche Börse -NYSE

Fuziunea NYSE Euronext - Deutsche Börse va primi astăzi răspunsul autorităţilor de la Bruxelles, comisarii Uniunii Europene fiind aşteptaţi să recomande blocarea tranzacţiei din cauza problemelor de concurenţă.

WALL STREET JOURNAL

Germania insistă asupra controlului bugetar extern în Grecia

Germania continuă să facă presiuni în sensul impunerii unui control extern al bugetului Atenei, chiar dacă ideea a fost respinsă atât de Grecia, cât şi de alte state din zona euro.

Zona euro, ameninţată de scădere

Noile date economice privind zona euro aduc semne că aceasta a scăzut la finele lui 2011, în condiţiile în care cheltuielile de consum s-au redus în decembrie, în primele două economii ale regiunii, iar şomajul s-a menţinut la nivel record.

Vânzările retail au scăzut în mod neaşteptat în Germania şi Franţa, în decembrie, semnalând că PIB-ul zonei euro s-ar fi redus cu 1-1,5% în trimestrul al patrulea din 2011.

Volkswagen face angajări în SUA

Volkswagen Group America a anunţat, ieri, că angajează 200 de persoane la fabrica din Chattanooga, Tennessee, inaugurată anul trecut. Compania îşi majorează capacitatea de producţie cu aproape 12%, ca să asambleze circa 35 de autoturisme pe oră.

NEW YORK TIMES

Profitul operaţional al Sharp a scăzut cu 86%

Producătorul japonez de electronice Sharp Corp. şi-a redus cu 86% profitul operaţional la nouă luni şi estimează un câştig zero pe întregul an fiscal ce se încheie în martie, din cauza concurenţei de pe segmentul televizoarelor.

Compania a obţinut, în perioada aprilie-decembrie 2011, un profit operaţional de 9,14 miliarde yeni (120 de milioane de dolari), faţă de 66,51 miliarde yeni în perioada similară din 2010.

Facebook va depune actele pentru listare

Reţeaua de socializare Facebook este aşteptată să depună, astăzi, documentele pentru listarea la Bursa din New York printr-o ofertă publică iniţială de 5 miliarde dolari, alegând Morgan Stanley şi patru alte bănci ca aranjori ai operaţiunii, au declarat surse apropiate discuţiilor pentru IFR, conform Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb