REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.06.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 5 iunie 2013

FINANCIAL TIMES

Interdicţie pentru Apple în SUA

Apple se confruntă cu o interdicţie de import în SUA, pentru anumite modele iPhone 4 şi iPad 2, precum şi pentru unele dispozitive mai vechi, după ce o agenţie federală a constatat că societatea americană a încălcat brevetele Samsung.

ABN Amro atacă o decizie împotriva achiziţiilor viitoare

ABN Amro, bancă naţionalizată de statul olandez în timpul crizei financiare, a depus ieri, la un tribunal din Luxemburg, un apel pentru respingerea unei decizii a Comisiei Europene privind blocarea oricărei achiziţii semnificative până când guvernul va vinde pachetul majoritar.

IBM şi Salesforce fac achiziţii

Cursa achiziţiilor de furnizori de servicii de Internet s-a intensificat ieri, după ce doi giganţi din domeniu au realizat tranzacţii în valoare totală de 4,5 miliarde dolari, subliniind modul în care aşa-numitul sector de cloud computing remodelează industria tehnologiei informaţiei. Achiziţiile - făcute de IBM şi Salesforce - sunt cele mai recente semne de schimbare a strategiei în sectorul tehnologiei.

WALL STREET JOURNAL

BCE se confruntă cu opoziţie la uniunea bancară

Banca Centrală Europeană (BCE), care va avea şedinţa de politică monetară mâine, s-ar putea abţine de la luarea unor noi măsuri de revigorare a creşterii economia zonei euro, pe fondul îngrijorării crescânde că guvernele sunt reticente la angajamentele de a construi o plasă de siguranţă comună pentru băncile lor.

Vânzările auto din Germania scad din nou

Speranţele de revenire a pieţei auto din Europa au fost spulberate cel puţin temporar, după ce înmatriculările din Germania s-au redus cu 9,9% în luna mai.

Cererea slabă din Germania pentru automobilele premium fabricate de BMW AG, Audi AG şi Daimler AG sugerează, de asemenea, starea generală rea din industria de profil.

A demisionat directorul de operaţiuni al HTC

Producătorul taiwanez de telefoane mobile HTC Corp. anunţă că directorul de operaţiuni Matthew Costello a demisionat din funcţie, însă va rămâne în companie, în postul de consilier executiv.

NEW YORK TIMES

Toyota recheamă la service 4.947 de autoturisme Prius în Marea Britanie

Toyota Motor Corp. din Japonia va rechema la service 4.947 de modele Prius înregistrate în Marea Britanie, din cauza unei probleme la frână.

China ar putea taxa vinurile din UE

Ministerul Comerţului din China anunţă că a lansat o investigaţie anti-dumping şi anti-subvenţii în sectorul vinurilor importate din Uniunea Europeană, care ar putea duce la impunerea de taxe.

Compania aeriană low-cost Vueling va depăşi Iberia

Compania aeriană low-cost Vueling din Spania va fi, în trei - cinci ani, mai mare decât societatea locală neprofitabilă Iberia, potrivit conducerii International Airlines Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb