REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 06.11.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 6 noiembrie 2012

FINANCIAL TIMES

Temeri că penalităţile HSBC ar putea depăşi 2 miliarde dolari

Banca britanică HSBC, acuzată de implicare în spălare de bani, se pregăteşte să ajungă la o înţelegere cu autorităţile de reglementare din SUA, iar penalităţile ar putea depăşi 2 miliarde dolari, potrivit estimărilor analiştilor.

Poliţia din Italia a sechestrat un castel într-o anchetă de evaziune fiscală

Poliţia italiană a confiscat active de 65 de milioane de euro, inclusiv un castel din secolul al XV-lea, de la familia Marzotto şi asociaţii săi de afaceri, pe fondul suspiciunilor de evaziune fiscală în legătură cu vânzarea brandului de modă de lux Valentino, în 2007.

Scade cota de piaţă a tabletelor Apple

Cota de piaţă a tabletelor PC produse de compania americană Apple a scăzut, la nivel mondial, de la două treimi la 50% în ultimele şase luni, conform unei analize IDC. Aceasta arată că tableta iPad şi-a redus cota de piaţă la 50,4%, de la 59,7%.

WALL STREET JOURNAL

Suzuki nu mai vinde autoturisme în SUA

Compania niponă Suzuki Motor Corp. a anunţat că va opri vânzarea de maşini în SUA, după aproape trei decenii pe această piaţă, în condiţiile în care aprecierea yenului şi gama limitată de modele compact au făcut dificilă realizarea de profit.

American Suzuki Motor Corp., distribuitorul unic al brandului nipon în Statele Unite, a depus solicitarea pentru protecţia Legii falimentului.

BMW şi-a majorat profitul

Compania auto germană BMW AG a făcut faţă creşterii costurilor sale, majorându-şi peste aşteptări profitul în trimestrul al treilea. Cel mai mare producător mondial de autoturisme de lux a avut un profit net de 1,28 miliarde euro în perioada iulie - septembrie 2012, mai mare cu 16% faţă de acelaşi interval din 2011.

Greve în Grecia

Coaliţia de guvernământ din Grecia se pregăteşte pentru două voturi majore privind planul de austeritate, săptămâna aceasta, timp în care se derulează o serie de greve ce vor paraliza ţara, ca semn de protest faţă de măsurile dure.

Luni, lucrătorii din transportul public, proprietarii de taxi şi jurnaliştii din capitala Greciei au încetat lucrul în semn de protest faţă de pachetul de austeritate de 13,5 miliarde euro care urmează să fie votat miercuri. Astăzi şi mâine, toate serviciile din sectorul public sunt aşteptate să fie îngheţate într-o grevă generală de 48 de ore.

NEW YORK TIMES

Câştigul Nissan a sporit cu 8%

Compania auto japoneză Nissan anunţă creşterea cu aproape 8% a profitului său în trimestrul iulie - septembrie 2012, la 106 miliarde yeni (1,3 miliarde dolari). Vânzările companiei au sporit cu 5,5%, la 2.400 miliarde yeni.

Credit Suisse realizează o alianţă cu fondul suveran al Qatarului

Credit Suisse Group a înfiinţat o societate mixtă de administrare a activelor cu o divizie a fondului suveran de investiţii din Qatar, Qatar Holding. Noua societate, denumită Aventicum Capital Management, se va concentra pe investiţii pe pieţele emergente cu creşteri rapide.

Profitul Marks & Spencer a scăzut din cauza cheltuielilor

Retailerul britanic Marks & Spencer şi-a redus cu aproape 10% câştigul în primul semestru fiscal, ca urmare a avansului costurilor operaţionale. Profitul înainte de taxe a ajuns la 290 de milioane de lire sterline (464 de milioane de dolari) în cele şase luni încheiate în 30 septmebrie, de la 321 de milioane de lire anul trecut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb