REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 06.12.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 6 decembrie 2011

FINANCIAL TIMES

Franţa şi Germania s-au pus de acord pentru noi reguli în UE

Franţa şi Germania au ajuns la un acord cu privire la noile reguli fiscale care privesc zona euro, ca parte a unui pachet de măsuri ce va fi creat pentru salvarea monedei unice.

Propunerea franco-germană, care include un angajament în baza căruia sectorul privat nu va fi obligat să suporte pierderi din deţinerile în obligaţiuni, în cadrul unor viitoare pachete de salvare, a fost anunţată ieri, de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

S&P avertizează cu privire la o retrogradare în masă a ţărilor din zona euro

Germania şi alte cinci ţări din zona euro care beneficiază de ratingul de top AAA - Franţa, Austria, Finlanda, Olanda şi Luxemburg - ar putea fi retrogradate de agenţia Standard & Poor's, care a plasat sub supraveghere 15 state din uniunea monetară.

Criza datoriilor afectează preţul boabelor de cacao

Criza datoriilor suverane din Europa are o victimă neaşteptată: preţul boabelor de cacao.

Europa este cel mai mare consumator de cacao, iar temerile legate de încetinirea economiei, care va afecta consumul, au dus la declinul preţurilor de pe piaţa de profil până la cel mai redus nivel din ultimii trei ani.

Preţul boabelor de cacao cu livrare în martie a ajuns la 1.414 lire sterline tona ieri, la piaţa londoneză Liffe, acesta fiind cel mai redus nivel din decembrie 2008. Cotaţia este cu 42% mai mică faţă de vârful atins în 2010.

WALL STREET JOURNAL

Belgia are, în sfârşit, guvern

Noul Cabinet al Belgiei va depune jurământul astăzi, situaţie care pune astfel capăt unei perioade de 541 de zile în care ţara nu a avut guvern federal. Elio Di Rupo va deveni primul premier francofon al Belgiei, din ultimii 32 de ani.

Economia zonei euro, tot mai înceată

Economia zonei euro a încetinit semnificativ anul acesta, creşterea sa ajungând de la 3,1% în primul trimestru, la numai 0,8% în perioada iulie - septembrie, după cum vor arăta datele ce urmează să fie anunţate astăzi de Bruxelles.

Veolia vinde active de 5 miliarde euro

Compania franceză Veolia Environnement SA, din domeniul distribuţiei de apă, vrea să vândă active de 5 miliarde euro, respectiv să-şi reducă datoria netă la mai puţin de 12 miliarde euro până în 2013.

NEW YORK TIMES

Statele Unite cer Coreei de Sud să-şi reducă importurile petrochimice din Iran

Un diplomat american a îndemnat Coreea de Sud să suspende importurile de produse petrochimice din Iran, în condiţiile în care Washington-ul încearcă să determine presiuni internaţionale asupra acestei ţări, în vederea opririi programului său nuclear.

BP: Preţul petrolului ar putea ameninţa creşterea economiei

Cotaţiile petroliere sunt suficient de mari cât să ameninţe economia mondială, iar avansul viitor al acestora ar putea cauza încetinirea expansiunii Statelor Unite, dar şi a lumii întregi, conform oficialilor producătorului britanic de ţiţei BP.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb